מרכבה 30.12.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Jeśli mur będzie cały miał 21 st a powietrze obok muru 20 st i 99% wilgoności .... może lecieć przez mur i nic mu zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.12.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Tylko jak ? to osiągnąć ? klmiatyzatorem ? aby było zero pary wodnej w powietrzu ? Bez ludzi w środku, tylko po co ... co ma to udowodnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.12.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Nie wiem . dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 30.12.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Jak osiągnąć nie ważne. Może być bez ludzi w środku (opuszczony budynek, nieogrzewana hala itp.) lub paroizolacja od wewnątrz (ekstremalnie akwarium) ale nie o to chodzi. Dlaczego niby taki mur ma nie przetrwać tyle co przysłowiowy Malbork? angielskie domy są podobnie budowane, z cegły lub piaskowca i ciągle pada i wilgotność dosyć duża. robiłem w budynku który miał blisko 300lat. ...fakt zima słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.12.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Sama woda w sobie nigdy by murowni nie zaszkodziła.Tylko procesy krystalizacji soli dzięki obecności wody czy CO2 innych gazów amoniaków itp ... różne różniste.Siła krystalizacji soli nawet 240-250 MPa macie taką cegłę co to wytrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 30.12.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Sama woda w sobie nigdy by murowni nie zaszkodziła. Tylko procesy krystalizacji soli dzięki obecności wody czy CO2 innych gazów amoniaków itp ... różne różniste. Siła krystalizacji soli nawet 240-250 MPa macie taką cegłę co to wytrzyma ? robią jeszcze coś takiego: co któraś fuga na dole i przy oknach "ala przecięty siding" dla odpowietrzenia ale wykonanie wełna i izolacja to tragedia. cegła też nie wyglądała na wybitnie twardą i i inną od naszych "na oko" Edytowane 30 Grudnia 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.12.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Pytanie jest inne. Masz mur z jednej strony wystawiony na warunki zewnętrzne a od środka nie narażony na parę. Nydar z klakierami twierdzą, że po kilkudziesięciu latach się rozleci. Chciałbym się dowiedzieć skąd takie twierdzenie i dlaczego niby? Nydar kolego twierdził, ze w normalnym domu nie istnieje mur "nie narażony " Czy ten klakier to kolejny epitet o mnie ? Jesli tak to zważ ze ja niczego nie twierdziłem. Sprzeciwilem sie manipulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.12.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Chyba mikołaj za gruby przeciskający się przez komin, lub pijany radziecki czołgista, lub litewski tir to grozi takiemu murowi. Jeśli para wodna jest gazem, mur jest bezpieczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.12.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Ale nie bij co ja Ci nie tak napisałem i ja się zgubiłem. A już jarze. Jeśli para wodna jest gazem, mur jest bezpieczny warunek mur musi być cieplejszy niż powietrze . lub aby tej pary wodnej było mało. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.12.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 No to jak nie istnieje to jaki do cholery problem z tym ociepleniem od wewnątrz i paroizolacją??? Mielicie bez sensu dwa dni temat aby na koniec powiedzieć, że nie ma tematu??? Ręce i nogi opadają... Do tej pory twierdzili coś innego... ale zamilkli;) Kszhu, o czym ty do mnie rozmawiasz ??? Weź sie cofnij troche i na spokojnie przeczytaj wszystko raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Ale nie bij co ja Ci nie tak napisałem i ja się zgubiłem. A już jarze. warunek mur musi być cieplejszy niż powietrze . lub aby tej pary wodnej było mało.No właśnie. Mur musi być cieplejszy. Co się dzieje w zimie? I Nie paroizolacja tylko ocieplenie od wewnątrz i paroizolacja. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 No właśnie, opiszesz co się dzieje? Bardzo mnie to interesuje;)A coś z tego pojmiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Na razie pojmuję, że dwa dni unikasz odpowiedzi:DUnikam? Wszystko co trzeba już napisałem tyle, że ty masz problem ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 To przytocz jeszcze raz te posty proszę; możliwe, że ominąłem lub nie zwróciłem uwagi.To już twój problem. Wybierasz sobie z postów to co ci pasuje, cytujesz zmieniając sens, nie rozumiesz prostych rzeczy a co najlepsze uważasz, że twój "rozum" równoważy wiedzę i doświadczenie. Pozostań sobie w swoim ograniczonym światku. Ostatnią rzeczą na której mi w tej chwili zależy to próbować co cokolwiek wyjaśniać. Znajdź sobie jakiegoś specjalistę od psychoterapii, może on coś ci wyjaśni nie naruszając twojego nadwrażliwego ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 30.12.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Jako stary doświadczony klakier twierdzę,że.Gdyby Malbork miał szczelną stolarkę i ściany to dzisiejszych czasów by nie wytrzymał.Bo woda to potęga co statki nosi i Bieszczady przerobiła na pagórki.Ale malownicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 No i zobacz ile to się trzeba naklepać żeby nic konkretnego od dwóch dni nie napisać... bo się nie ma co napisać, co? Taaaa. Nie ma co napisać. Masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 30.12.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Chłopaki, dajcie spokój.Jeden miał na myśli ścianę bez paroizolacji, albo z paroizolacją nie w tym miejscu - stąd ta teoria o "rozsypaniu się ściany" a drugi ma na myśli ścianę z paroizolacją (nawet bez ocieplenia) na której może się wytrącać wilgoć i nic tej ścianie nie będzie, bo woda będzie skraplać się wewnątrz domu a nie na styku ściany z paroizolacją. Czy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.12.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 A no jak byś miał 100 % wilgoci w środku i mur zimny to inna inszość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 30.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 A no jak byś miał 100 % wilgoci w środku i mur zimny to inna inszość. Jeśli miałbyś super szczelną paroizolację od wewnątrz to dalej mur nie ucierpi. Nawet przy 100% wilgotności, bo wszystko się wykropli od "właściwej" strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 ... Pytanie było banalnie proste i takiej odpowiedzi wymagało... ale się chłopcy podławili. Nie ciągnij już bo widzisz co wyprawiająTwoje pytanie nie było banalnie proste tylko banalnie głupie. Zapytaj o to o czym ja (przynajmniej) pisałem to odpowiem. Masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego? Wróć, przeliteruj ze trzy razy, zrozumiesz - zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts