Andrzej.K 05.05.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Konradzie, mam pytanie- co byś dał na ocieplenie stropodachu z terrivy 24 cm? 40 cm wełny wystarczy? czy lepiej zainwestować w terrivę light? pozdrowionka Maciek Płyty Warstwowe pir 20 cm Pianka pur 20 cm lub perlit i na to wylewka betonowa z papą razem 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.05.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 właśnie odbywa się u mnie klejenie 30 cm styropianu klejem w piance. bloczek przy bloczku, a potem szczeliny uszczelnione zostaną klejem. prawidłowo? czy raczej powinna ekipa ten klej umieszczać przed przyklejeniem bloczka tak jak zaprawę do budowy domu (spoiny poziome)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 06.05.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 ja tam bym pianą potem wypełniał - klasycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 06.05.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Początkowo robiłem tak jak kszhu, ale w trakcie zmieniłem technikę i po tym jak byłem pewny, że styropianu już nic nie ruszy zakładałem na pistolet cienki elastyczny wężyk, który wkładałem pomiędzy płyty i wypełniałem wszystko, warto robić na raty bo większość piany i tak wyjdzie na zewnątrz.Te klejone obwodowo w końcu i tak jeszcze potraktowałem pianą. Wyglądało to niezbyt profesjonalnie:pParafrazując Kabaret Młodych Panów: piana, piana, piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam-p 07.05.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Ja szpary, a nawet jak ich nie było, uzupełniałem oczywiście pianą ale na dyszę pistoletu zakładałem taką cienką igłę długości może 5cm - mało co wypływało na wierzch. Możesz coś więcej powiedzieć o tej igle? Jakaś budowlana, czy ogólnego przeznaczenia? Gdzie można takie coś dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 07.05.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Nakładana na końcówkę pistoletu, była w zestawie, coś takiego jak do pompowania piłek. Możesz sprawdzić jaka firma?Napisz gdzie kupowałeś.Bardzo trudno dostać pistolety z metalową igłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 08.05.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ale są podobnej długości inne końcówki Plastikowe końcówki szybko się niszczą (pianowałem u znajomego),więc szukam pistoletów z końcówką metalową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 08.05.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Jest to jakiś pomysł.Fundamenty planuję kleić klejem rozrabianym z worka ,ale ściany chcę kleić pianą.Pytanie do tych co już ocieplali swoje domy - jakie kleje w piance możecie polecić do styropianu ,a jaki do pianowania szczelin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 08.05.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Klejenie klejem z wora wydaje mi się solidniejsze jeżeli idzie o wodę tzn.mam wrażenie ,że klej nakładany grzebieniem skuteczniej zablokuje ewentualną wodę.Czy pianki są zamknięte komórkowo?Czytałem ,że klejenie na pianę wymusza powrót do wcześniej klejonych elementów i ich dociskanie -jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 08.05.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Czytałem ,że klejenie na pianę wymusza powrót do wcześniej klejonych elementów i ich dociskanie -jak to jest? tak, to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 08.05.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ja przy następnym domu polecę z grzebieniem w jednej a z pistoletem w drugiej... oczywiście do piany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 09.05.2014 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 kszhu, a ten styro na scianie fundamentowej jak potem wykanczales? Siatka + klej, folia jakas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.05.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Jak powinno wyglądać wykończenie tego elementu żeby zamontować okna http://i.imgur.com/qBvdKL9.jpg Będzie równo zalane betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.05.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Przepraszam! Czy mógłbym się spytać, dlaczego nie dał Pan odwrotnie formatek? Po co grzać tak beton i linię brzegową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.05.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 kszhu, a ten styro na scianie fundamentowej jak potem wykanczales? Siatka + klej, folia jakas ? Instrukcja z izolacji fundamentów http://isola.no/assets/Norway/Installation%20instruction/PlatonXtra_montering.pdf I broszura http://isola.no/assets/Norway/Brochure/XtraGrunnmur2013.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.05.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Przepraszam! Czy mógłbym się spytać, dlaczego nie dał Pan odwrotnie formatek? Po co grzać tak beton i linię brzegową ? Odwrotnie ? A w jaki sposób zlać to betonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 09.05.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Instrukcja z izolacji fundamentów http://isola.no/assets/Norway/Installation%20instruction/PlatonXtra_montering.pdf I broszura http://isola.no/assets/Norway/Brochure/XtraGrunnmur2013.pdf 1. Ze skandynawskich to tylko po finsku 2. Ta kubelkowa oprocz drenazu ma umoliwiac ruch powietrza w przegrodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.05.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Odwrotnie ? A w jaki sposób zlać to betonem ? jemu chodzi o to, żeby grubsza izolacja była od wewnątrz, a cieńsza od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.05.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 jemu chodzi o to, żeby grubsza izolacja była od wewnątrz, a cieńsza od zewnątrz a tak zapomniałem że to TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.05.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Odwrotnie ? A w jaki sposób zlać to betonem ? Kierunek przepływu ciepła jest z wartości wyższych do niższych . By więc zadziałał styropian (gruby ) na zewnątrz, by do niego ciepło dotarło, musi nagrzać się sporo ton betonu i brzegowa część płyty lub fundament, gdzie jest najcieńsza izolacja. Te same kształtki połozone odwrotnie, grubszą stroną do środka, będą nieporównywalnie bardziej skuteczniejsze. Poza tym, zimą więcej ciepła z zesków słonecznych zakumuluje mur, bo gruby styropian nie będzie go od tych zysków odcinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts