Karol2505 28.09.2022 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Tak na dole ma czynią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol2505 28.09.2022 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 (edytowane) Witam wszystkich, mam takie pytanko w centralnym ogrzewaniu ciśnienie wynosi 1 bar po na paleniu w piecu i wygaszeniu i wystygnięciu wody na kotle jakieś 25 stopni, to ciśnienie spada do 0,8 bar. Dopuszczę wody do 1 bar i po rozpaleniu i wystudzeniu znów mam 0,8/0,9 bar różnie. Więc moje pytanie czy to norma ? Znalazłem rozwiązanie spadku ciśnienia śrubka na pompie byla poluzowana Posiadam reduktor za wodomierzem i hydraulik ustawił mi na tym monometrze 2 bary ale gdy odkrecam spada do 1,5 bara i myślałem o zwiększeniu. Ale nie wiedziałem czy mogę to zrobić. Jakie wstępne ciśnienie Tak napisałem po spuszczeniu wody manometr na naczyniu pokazywał zero, po podłączeniu manometru ciśnienie w zbiorniku było 1 bar Wracając do mojego pytania. Jak dziś sprzątałem kotłownie znalazłem taki zawór skażeniowy co powinien być za wodomierzem. Hydraulik wyjął ten zawór a wstawił reduktor ciśnienia[ATTACH=CONFIG]461186[/ATTACH] Edytowane 28 Września 2022 przez Karol2505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts