Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Numer działki 666. Czy to coś znaczy?

Recommended Posts

A dla pewności zrobię tak jak mówi Aggi - obsikam ze wszystkich stron :wink: :D :wink:

Gdybyś sam nie dał rady, to skunksa wypożyczę chętnie :wink: Przynajmniej będzie gwarancja, że się niepowołani nie zbliżą. Właściwie, to nikt się nie zbliży... :wink: :D

Czyli dwie pieczenie przy jednym ogniu?

Odstraszę przy okazji złodziei! :wink:

Za pomoc dzięki!

Spróbuję na razie sam - już kupuję piwo, ale jak nie dam rady to na pewno się zgłoszę. :wink: :wink:

Gość 1950
suma osiemnaście

i kalkulator kolega ma sprawny :D

Ja jednak wciaz mysle , ze to diabelski numer :roll:

ja to na palcach liczyłem, musiałem zdejmować skarpetki :o

a Ty, mi rmmi, na pytanie nie odpowiedziałaś :evil:

• 2 weeks później...

Niestety już nie ma czym się jarać...

Oto przedruk z "Siarkazmu" :-)))

Imię bestii to 427,15! Sataniści: To zła wiadomość!

Brytyjski „The Independent” doniósł, że grupa badaczy z Uniwersytetu w Birmingham, pod kierunkiem prof. Davida Parkera ustaliła, że przy tłumaczeniu Apokalipsy św. Jana popełniano szkolny błąd.

Chodzi o imię apokaliptycznej Bestii, które dotąd miało brzmienie: 666. Profesor Parker zwraca uwagę, że według najnowszej wiedzy o językach starożytnych imię to powinno jednak brzmieć: 616.

Na tę wiadomość natychmiast zareagował prof. Jan Maciaszczyk z Katedry Archeologii Akademii Nadwiślańskiej w Płocku. – My już pięć lat temu ustaliliśmy, że imię Bestii to 427 z drobnym ułamkiem dziesiętnym – chwali się Maciaszczyk. Profesor przypomina, że dla pierwszych chrześcijan synonimem Bestii był Kaligula, którego imię przeliczone zgodnie z zasadami numerologii daje właśnie 666. – O Ka-liguli nikt już jednak nie pamięta, a w oczach wielu płocczan Bestią jest Karolek Kobeszko, uczeń Gimnazjum nr 3 – wyjaśnia profesor. Przeliczone imię Karolka daje właśnie 427,15. Sam Kobeszko zapytany przez nas o opinię wykrzyknął jedynie: „Zło!” i odmówił komentarzy. Przewodniczący Związku Satanistów RP Włodzimierz Parobek przyznał z kolei, że najnowsze odkrycia budzą w nim lęk. – Ceny kotów i poświęconych hostii idą w górę. W ubiegłym tygodniu zapchała nam się spłuczka. Przekonuję się, że świat jest zły. Coraz częściej pytam siebie: „Włodek, jak żyć?” – puentuje Parobek.

• 8 months później...

Muszę przyznać, że posiadasz wyjątkowo intrygujący numer działki. O tyle on ciekawszy, o ile posiada się świadomośc, w JAKIM kraju żyć nam przyszło :)

Pewne środowiska naukowe do tej pory głowią się nad prawdziwym znaczeniem owego numeru. Jedni wskazują na numer tzw Bestii. Inni negują taką interpretację i dopatrują się o wiele głębszych znaczeń.

Radzę przywyknąć, a jedynym egzorcystą, jakiego mogę polecić (vide powyższy post), jest reżyserska wersja genialnego obrazu Williama Friedkina. Ten z pewnością nie zawiedzie :)

Tomek

Aggi a moja dzialka ma numer 144/4... :lol: 3 razy 4 a jak wszystko dodac do kupy to tez 4... Czemu sprzedawac? :o

Zeljka troche sobie żartuję oczywiscie, chociaż Chińczycy wierzą, że cyfra 4 ma niekorzystny wpływ. Jeśli wierzysz w takie rzeczy i istotnie Cię to zmartwiło to daj znac na priv, powiem Ci jakie "czary" trzeba odprawić :wink:

Aggi, czy moge prosic o te czary, bo sie przydadza...