Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mylisz,że on to zrozumie???? Ja też palę w KZPŁW a zużycie mam w granicach 4m3,Kto w to uwierzy????.

Chłopie mówiłem Ci już żebyś się bujał! Ty nie rozumiesz za to jednej podstawowej rzeczy że na tym forum dymu się nie szuka jak szukasz problemów to wyjdź na ulice zaczep innego chętnego do dymu i gotowe.

Nikt nie uwierzy bo kłamiesz 4 m3 a oprocz tego m3 drzewa i kubeł śmieci - to twoj wynik zapewne

Chłopie mówiłem Ci już żebyś się bujał! Ty nie rozumiesz za to jednej podstawowej rzeczy że na tym forum dymu się nie szuka jak szukasz problemów to wyjdź na ulice zaczep innego chętnego do dymu i gotowe.

Nikt nie uwierzy bo kłamiesz 4 m3 a oprocz tego m3 drzewa i kubeł śmieci - to twoj wynik zapewne

Dymu nie szukam tylko normalnemu chce wytłumaczyć ale jak widać się nie da.A gazu zużywam 4m3 .niech cię boli to kłamstwo.

Dodam...Czy ty w tym bujaniu zapomniałeś jaki jest temat???

Ile gazu poszło Wam juz w tym sezonie? ile gazu a nie ile gazu plus węgla drewna śmieci itd.Czy to jest tak trudne do zrozumienia???

Edytowane przez niktspecjalny

Oczywiscie mam na mysli w tym sezonie grzewczym.

Pytam bo znajoma mowiła mi ze spodziewa sie rachunku za ostatnie 2 miesiace na poziomie 300 zł (dom około 200 m2 i chodza w koszulkach).

Cos nie bardzo daje temu wiare. Stąd moje pytanie.

Poniałes to to.Gazu .Autor nie zaznaczył tego jak ty i nic nie mówił o innych źródłach.Według ciebie jak ktoś sobie urozmaica palenie gazem innym dostępnym źródłem na rynku to źle czy dobrze???Ma inne paliwo stąd mu zużycie gazu spada.To też źle według ciebie źle???

No to widze ze moge i ja dodac cos jesli nie chodzilo tak jak myslalem, o to ile gazu zuzylismy na cele co i cwu nie uzywajac innych zrodel.

Sasiadka zuzyla 3 butle gazu - tylko gotuje na gazie, no ale to przeciez nie ma zadnego znaczenia dla porownania bo tyle zuzyla i juz. .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak tkos jest zainteresowany, jaka ma wielkosc domu, jak zaizolowany etc. to prosze pytac heheh....

Sorki za OT ale nie moglem sie powstrzymac i nie odniesc do takich bzdur jak wyzej "niktspecjalny" wypisuje.

Pzdr.

W taryfie W-3 za każdy dodatkowy m3 pow. 1200 m3/rok zapłacę 1,63 zł brutto. Przy takiej cenie trudno znaleźć tańsze źródło energii. Mimo wszystko opłaca się tak kombinować, aby najmniejszym kosztem zejść do taryfy W2.

Już teraz "trójca" ............tego nie zrozumie................1200m3 i podpieranie się innym źródłem....to też źle???

"Ile gazu poszło Wam juz w tym sezonie?"

@niktspecjalny

Ja czytuje ten watek z ciekawoscia i lepiej bylo by gdybys oprocz informacji ile zuzyles gazu podal np. ile to procent w calosci zuzycia ze wszystkich zrodel ciepla i dodatkowo czy jeszcze dogrzewasz i ile tego zuzyles. Nie bedzie wowczas niedomowien, bo chwalenie sie niskim zuzyciem jesli wydalo sie dodatkowe pieniazki na inne zrodla nie jest w porzadku.

Np. zuzylem 1000 m3 gazu tj. 70% zapotrzebowania na cieplo i cwu, drewna 1m3 i "wungla" 1 tone ... czy jakos tak...

Pzdr.

Edytowane przez piwopijca

@niktspecjalny

Ja czytuje ten watek z ciekawoscia i lepiej bylo by gdybys oprocz informacji ile zuzyles gazu podal np. ile to procent w calosci zuzycia ze wszystkich zrodel ciepla i dodatkowo czy jeszcze dogrzewasz i ile tego zuzyles. Nie bedzie wowczas niedomowien, bo chwalenie sie niskim zuzyciem jesli wydalo sie dodatkowe pieniazki na inne zrodla nie jest wporzadku

Pzdr.

No widzisz można grzecznie....można.Idę rachować.

Sorki, ale nie ucz innych grzecznosci bo skoro nie zrozumiales idei watku to chyba nie jest wina innych forumowiczow.

Nie dziwi mnie, ze co niektorzy sie denerwuja na "zanizane" wg nich zuzycie gazu- maja sporo racji.

Jesli czytasz ten watek jakis czas, to powinienes wiedziec jaki cel przyswieca forumowiczom udzielajacym sie tutaj.

Ma sluzyc pomoca i czasem sprawdzaniem czy nie dzieje sie cos zlego z ich systemami/instalacjami jesli np. wyjatkowo duzo gazu zuzywaja itp. itd...

Pzdr.

Sorki, ale nie ucz innych grzecznosci bo skoro nie zrozumiales idei watku to chyba nie jest wina innych forumowiczow.

Nie dziwi mnie, ze co niektorzy sie denerwuja na "zanizane" wg nich zuzycie gazu- maja sporo racji.

Jesli czytasz ten watek jakis czas, to powinienes wiedziec jaki cel przyswieca forumowiczom udzielajacym sie tutaj.

Ma sluzyc pomoca i czasem sprawdzaniem czy nie dzieje sie cos zlego z ich systemami/instalacjami jesli np. wyjatkowo duzo gazu zuzywaja itp. itd...

Pzdr.

Zrozumiałem idę wątku.Zużycie gazu w ogólnym znaczeniu nikomu nie przynosi wymiernych korzyści.Potencjalny nabywca"wiadomości" z tym faktem związanym,jest poinstruowany ,że pan"y" zużył gazy w tym sezonie 1100m3.Dając pomocna dłoń właśnie takim osobom trzeba zawsze zaznaczyć ,że zużycie gazu w moim domu było podparte innym źródłem za które zapłaciłem tyle to i tyle.....

Prawda jest taka że podająć gaz jako jedyne źródło ciepła - od świeta kominek jak to u mnie wylaga jest miarodajny dla innych.

W przypadku zastosowania kilku źródeł nie jest to juz dla nikogo adekwatne nawet podajac iż palisz w kominku od 16-20 codziennie

Przecież czytasz "czasami " co piszę.Gdy napisałem ...patrz"EKSPERYMENT",To nikt w to nie chciał uwierzyć....Właśnie tacy jak miedzy innymi ty.Czyli.W piątek palę w KZPŁW.Nagrzewam chałupę do np.25stC.Od poniedziałku do piątku nie włączam PG(opcja tylko ewentualne grzanie CWU)ewentualne.Potem czekam aż spadnie w domu temp.do 19,5stC...... to ja źle robię??? .Pisząc........... ,że zużycie gazu w związku z tym jest kłamstwem a ja mam rzeczywiście około 4m3 ..też jest źle???To jak "ELYTA" chce by to opisać.???

Dobra.od piątku do niedzieli(do 24.00) zużyłem 6 szt. koszy drewna (jesion) i 1/2 zgrzewki brykietu z węgla kamiennego(OBI).Przy takim zużyciu innego paliwa, z rachunku "prawdopodobieństwa", wychodzi mi z ........licznika ,że zużyłem 3,87 m gazu.... To gdzie ja kłamie mości Panowie???????????