Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

1560 zł taryfa W-2.12T

Mnie też wychodził gaz 2,16-2,08 zł za m3 dlatego mnie to zaskoczyło bo za 17m3 zapłaciłem po 3,14zł, a w poprzednim miesiącu 2,7zł za m3.

Nic nie robiłem tylko zmieniłem taryfę na w2.12t no i zwiększyłem CWU z 46 na 49st.

Szkoda że można tylko raz w roku zmienić bez opłat bo się wyjebałem bo muszę co miesiąc do liczna zapierniczać( jest na budynku).

Już chyba wiem o co biega ostatni rachunek był w płacony w kwietniu zanim przeszedłem zmianę taryf i mi policzyli abonament bo miałem nadpłatę gazu.:)

Edytowane przez tkaczor123

Szkoda że można tylko raz w roku zmienić bez opłat bo się wyjebałem bo muszę co miesiąc do liczna zapierniczać( jest na budynku).

Już chyba wiem o co biega ostatni rachunek był w płacony w kwietniu zanim przeszedłem zmianę taryf i mi policzyli abonament bo miałem nadpłatę gazu.:)

Ja właśnie zmieniłem taryfę na W-2.1

Edytowane przez pedet

Od Nowego Roku gazomierz wskazał zużycie 820m3.

W domu temp utrzymywana od 23 do 26oC, zależnie od pomieszczenia. W domu 2 osoby CO+CWU, w kuchni tylko prąd.

Fundament 10cm, ściany BK+15cm styro, dach 35-40cm wełny mineralnej, WM+reku Renovent Excellent, okna 2 szyby-część fixy, wszędzie OP bez żadnego grzejnika. Powierzchnia użytkowa 148m2, a w zasadzie 173m2-salon z antresolą.

Ten rok kalendarzowy chyba nie zamknie się w 1200m3, raczej chyba 1300-1400m3, zależy od jesieni. Chyba że będzie bardzo ciepło, na razie kocioł nie włączył się do CO, a w domu 22-23oC.

Wrzesień 20 m3 x 11.221 = 224 kWh taryfa W-3.12 kwota 76,50

paliwo gazowe 27,68

abonamentowa 12,13

dystrybucyjna stała 26,62

dystrybucyjna zmienna 10,07

Pozdrawiam.

1 pazdziernik 2017 do 1 pazdziernik 2018 =1032m3

zużycie prądu 1 pazdziernik 2017 do 1 pazdziernik 2018= 4166 kWh

Zużycie drewna +- 5m3

Edytowane przez f.5

Witam,

Zamontowałem kocioł gazowy do ogrzewania budynku. Mam pytanie odnośnie taryf w PGNiG. Wiem że kiedyś ceny w taryfach się różniły, w obecnym cenniku na stronie są w każdej taryfie takie same, różnice są tylko w opłatach abonamentowych.

Czy rzeczywiście tak jest? Mam taryfę W2.1 i nie wiem czy warto zmieniać?

Perterówka 100 m2. Poddasze nie użytkowe docieplone styropian 20 cm , na to wylany chudziak 7 cm. Sciany pustak 24 ytong energo plus styro w graficie 20 cm. Ogrzewanie tylko podłogówka docieplone 10 cm płytami poliuretanowymi. . Kociol buderus gb072 14 kw. Bez kominka. Łączne zużycie od grudnia 2017 do 10.2018.r. to 555 m3. Sam pażdziernik 50 m3. Temperatura w domu 22.5-23 stopnie. Zobaczymy co przyniesie sezon 2019.

Łączne zużycie od grudnia 2017 do 10.2018.r. to 555 m3. Sam pażdziernik 50 m3. Temperatura w domu 22.5-23 stopnie. Zobaczymy co przyniesie sezon 2019.

Październik jeszcze się nie skończył dziś dopiero 21 chyba że podajesz zużycie za październik tamtego roku a grzejesz od grudnia 2017 heh;) u mnie cztery razy piec sie załączył. Dwa razy pociągnęłem z klimy. Ten miesiąc bardzo ciepły. Temperatura 21.5 na sterowniku, cwu cyrkulacja off

Witam,

Pytanie może troche nie w temacie ile spalamy gazu ale zastanawia mnie jedna sparawa. Mianowicie od maja tego roku mam zamontowamy kocioł gazowy do grzania cwu i co. Jaka taryfe wybrac w pgnig? Nie mam doświadczenia w tym temacie. Cale zycie byl wiegiel.

a może powiesz jakie orientacyjne zużycie gazu? albo chcoiaz jakie ocieplenie ile metrów, ogolnie duzo czynników

Południowa część polski, rej. Katowic. Dom typowa kostka 10 x 10m, parter i pietro po termomodernizacji. Ściany styropian 20 cm grafitowy, fundamenty styropian 10cm, dach docieplony granulatem, ale nie wiem ile. W domu 4 osoby dorosle. Temp ok 21 stopni na parterze na pietrze u teściów ok 22 stopni. Przy cwu, co i gotowaniu oraz temp na zewnatrz w dzien ok 8-10 st w nocy ok 2-3 stopni zuzycie bylo ok 7/8 m3 po paru dniach spadlo do 5m3/doba