Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale to bez sensu, bo abonamemt i tak ci doliczyli, a W1 to dp gotowania tylko

A z czego wynika że do gotowania bo 40 lat temu tak było , a w2 do gotowania i cieplej wody? Obecnie porzadny 200m dom mieści się spokojnie w w2 ze wszystkim a nie w3? W 1 może być jezeli ktoś np ma płytę ceramiczna i pali w kominku dodatkowo a do wody ma np pc powietrzna i to może być fajne rozwiązanie. Czasem któś ma doprowadzony gaz i po prostu szkoda z tego nie skorzystać.

Ale to bez sensu, bo abonamemt i tak ci doliczyli, a W1 to dp gotowania tylko

Tak doliczyli ale był tańszy o parę złotych teraz to 10,6zł brutto a wcześniej 5,2zł.

Co do taryfy w1.1 to faktycznie trzeba byłoby zużyć nie więcej niż 300m3 jednak mi na samo cwu ok 16-20m3 idzie miesięcznie.

Płytę mam ceramiczną nie dogrzewam klimą bo mnie denerwuje odgłos wentylatora(szumu)

Mogę też grzać prądem ale podobnie wychodzi w stosunku do gazu( gaz jest trochę tańszy).

Październik jeszcze się nie skończył dziś dopiero 21 chyba że podajesz zużycie za październik tamtego roku a grzejesz od grudnia 2017 heh;) u mnie cztery razy piec sie załączył. Dwa razy pociągnęłem z klimy. Ten miesiąc bardzo ciepły. Temperatura 21.5 na sterowniku, cwu cyrkulacja off

Witam przyjacielu. Nie mam klimy. Nie mam rekuperacji,nie mam kominka, a mam wentylacja grawitacyjna. 20 cm styro na scianie. Podloga 10 cm w plycie poli,ogrzewanie podłogowe po całości. Temp w domu 23.5 stopnie na dziś zuzycie w moim domu 70m3. Dane podaje za pazdziernik 2018 czyli zużycie za pażdziernik 70m3.

Edytowane przez konrdzik