Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak diabli:stirthepot:

Wiesz, kulibob, daleko mi do wychwalania konsumpcjoniznu, bo jak we wszystkim najważniejszy jest złoty środek.

Ale dla Ciebie najwazniejsze jest, jak widzę, żeby przyoszczedzić, mało tego, żeby przeżyć jak najtaniej.

Kosztem urlopu z rodziną, jakiegoś wspolnego weekendowego wypadu, kupienia jakiegoś zabytku (np ogrodowego jaccuzi), ot tak, dla przyjemności....

W ogóle, bez sensu taka dyskusja w temacie, który służy do porównania ilości gazu, potrzebnego do ogrzania różnych domów.

• Odpowiedzi 15,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz, kulibob, daleko mi do wychwalania konsumpcjoniznu, bo jak we wszystkim najważniejszy jest złoty środek.

Ale dla Ciebie najwazniejsze jest, jak widzę, żeby przyoszczedzić, mało tego, żeby przeżyć jak najtaniej.

Kosztem urlopu z rodziną, jakiegoś wspolnego weekendowego wypadu, kupienia jakiegoś zabytku (np ogrodowego jaccuzi), ot tak, dla przyjemności....

W ogóle, bez sensu taka dyskusja w temacie, który służy do porównania ilości gazu, potrzebnego do ogrzania różnych domów.

Jest basen 16m3 w przyszłym roku będzie ogrzewany z nadwyżek z solarów, wymiennik basenowy już wychaczyłem używke w dobrej cenie. Jest altana grilowa ok 25m2. Wypady weekendowe są .W domu jest temperatura nie do pomyślenia dla większości gaziarzy. Fakt jetem przeciwnikiem dłuższych wyjadów

Nie uważam żebym sobie odmawiał poprostu nie lubię płacić

To chociaż dla dzieci to zrób. Pokaż im trochę Polski, świata...

Nawet, jeśli to oznacza wydania paru zł.

Temperaturą się nie pusz - mam domu 21.5-.21.8, bo tak lubię. W 23 czuje się niekomfortowo.

Podniesienie temp o te 1.5C kosztowałoby mnie rocznie jakieś 100zł - żaden wydatek.

Za sierpień zużycie 18m3 tj 200kWh w poprzednim roku też 18m2 (201kWh) sezon niedługo czas zacząć. cyrkulacja CWU OFF.

Proszę moda o usunięcie wpisów śmieciowych:).

Chyba nie na ogrzewanie ?

Jeżeli na samo cuw to też bardzo dużo u mnie przy 1 osobie + 1 nastolatce=2 normalne osoby w zużyciu cuw wychodzi 34 kWh/1 miesiąc

Chyba nie na ogrzewanie ?

Jeżeli na samo cuw to też bardzo dużo u mnie przy 1 osobie + 1 nastolatce=2 normalne osoby w zużyciu cuw wychodzi 34 kWh/1 miesiąc

jak to robisz?może się czegoś nowego w sztuce dziadowania nuczę.

Ja też mam dużo nabite 150kwh w taniej za 5mc. Teraz dopiero się podprawiło ja samoróby kolektorów wymieniłem na fabryczne.

jak to robisz?może się czegoś nowego w sztuce dziadowania nuczę.

Ja też mam dużo nabite 150kwh w taniej za 5mc. Teraz dopiero się podprawiło ja samoróby kolektorów wymieniłem na fabryczne.

Po 1 nigdy nie miałem gazu bo mnie nie było stać w 2003 roku jak i obecnie. Mam po prostu PC powietrzną 300l zasobnik do cuw. :yes:

a do minus ilu grzeje

w instrukcji napisano że do -7 , ale moja PC pobiera powietrze z nieogrzewanego garażu i tam było minimalnie -1 podczas gdy na dworze było -16 przez kilka dni. Więc to nie jest żaden problem. Nawet gdyby było -60 to ilość takich dni jest marginalna i nieistotna gdyż zasobnik posiada awaryjną grzałkę.