Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzisz, ja mam regulatory w każdym pomieszczeniu (dom całośc około 250m2) i za listopad wyszło 87m3 czyli 2,9m3 dziennie czyli połowa z tego co Ty zużywasz , a koszt termoregulatorów wcale nie był taki wysoki. Podłogówkę też robiłem sam. 30x6,1 wychodzi 183m3 na miesiąc więc całkiem sporo. Naprawdę warto zainwestować troszke więcej w regulację i masz spokój. Pozdrawiam

dobre dobre. chwalisz sie ze masz dwa razy mniejsze zużycie gazu rzekomo za sprawą regulatorów po czym okazuje się że co drugi dzień palisz w kominku

• 2 weeks później...

Piec immergas victrix 12kw + sterownik carv2.

Zasobnik kospel 300l codziennie grzany.

Dom 200m piętrowy.

Ogrzewanie grzejnikowe wszędzie.

Temperatura na wyjściu 45stopni jak było

-15,-20 to zwiększałem na 50stopni.

W dzień ustawione na 22stopnie od 6:30 do 10, potem od 10 do 17 21stopni, od 17 do 22 znowu 22stopnie i 22 do 6:30 21 stopni.

Sobota i niedziela w dzień od 8 do 22 22 stopnie a w nocy 21stopni.

Okna nowe plastikowe, elewacja ocieplona 10cm + styropian w ścianie 6cm + dziurawka + maks, grubość ściany kolo 54cm.

Sufit drugie piętro wełna 15cm

Poddasze nie ocieplone w tym roku będzie zrobione.

Od 3 sierpnia Piec ciagle włączony na liczniku jest 1042m3 był nowy miał 0,250m3 jak montowali.

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...