Pokrywka Piotr 20.12.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Witam ponownie Za niedługo będę wylewał te nieszczęsne wylewki. Napiszcie mi jak to od podstaw zrobić ,czyli co położyć na goły strop ( 2 pietro w bloku)itd. Grubość wszystkiego łącznie z panelami to jakieś od 7 do 9cm. Z góry dzieki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.02.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 - styropian akustyczny- folia- jastrych- okladzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 23.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 INVX i to mi sie podoba sam konkret tylko podaj jeszcze w jakiej kolejnosci (powaznie pytam)?? bo ja sie gubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 23.02.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 -strop-styropian akustyczny FS20. moze bcy w dwuch warstwach na mijanke-folia jako dylatacja-jastrych min 6-7cm (zlezy od gr styropianu), zbrojona skurczowo siatka lub wklknami polipropylenowymi, te ostatnie lepsze-okladzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 25.02.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 ma być max 9cm - jeśli tak to bardzo mało . Powiem Ci jak zrobiłem u siebie na piętrze . Nie bylem ograniczony żadnymi wymiarami . Na strop położyłem folię budowlaną , nastepnie 4 cm styropian FS 20 , nastepnie wylewka 5 cm i na to pójdzie parkiet . Tobie zabraknie 1cm do 2 jeśli pod panele dasz prasowany liść i przy założeniu , że jest idealny poziom . Możęsz zejść na 3 cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 25.02.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 @Marian44 folia ma byc na styropianie a nie pod ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 27.02.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Czy to blad jezeli dam pod i nad styropian folie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 27.02.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 no nie jest to nic dobrego. Zaczynajc od tego ze brak warstwy oddzielajacej, dylatujacej styropian od jastrychu. A konczac na ew. problemach z dyfuzja pary wodnej. Ale o ile pomieszczenie na dole jest ogrzewane, a piszesz ze tak, to nie powinno byc to gorozne. Jednak gdyby pomieszczenie pod Toba bylo "zimne" parawodna, bedzie przechodzic przez warstwe ocieplenia, w jego dolnej czesci sie gwaltownie schladzac, skraplac, i bedzie sie tworzyc woda, ktora przez folie nie przeniknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 28.02.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 czyli folia pod styropianem nic nie daje??? a wrecz przeszkadza??? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 28.02.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 no tak mniej wiecej to niestety wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 04.03.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 oki dz. invx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts