Riczi5 26.04.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 WitamSzukam dobrą ekipę do zrobienia dachu ( wieźba, dachówki ) i cena powinna być w miarę przystępna. Dach dwuspadowy z wykuszem.Podobno najlepsi są górale. Kogo polecacie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 26.04.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam Szukam dobrą ekipę do zrobienia dachu ( wieźba, dachówki ) i cena powinna być w miarę przystępna. Dach dwuspadowy z wykuszem. Podobno najlepsi są górale. Kogo polecacie ? Pozdrawiam. znajomy ma górali z limanowej, nie mam niestety namiarów. Ale znalazł ich dzwoniąc porostu do tartaku w Rajczy (ps. więźba tam jest 300 zł tańsza niż u nas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 27.04.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 wiewióra1976 EDZIA +mąż adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków malmuc - nie będzie, Graszka1970+ 1 przystojniak ( czteroletni ) piejar Ewus ghost34 ale bedzie fajnie, ale bedzie fajnie ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 zestawienie na dziś: wiewióra1976 EDZIA +mąż adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków Graszka1970 + 1 przystojniak ( czteroletni ) piejar - jak zdąży Ewus ghost34- sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 27.04.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 zestawienie na dziś: wiewióra1976 EDZIA +mąż adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków Graszka1970 + 1 przystojniak ( czteroletni ) piejar - jak zdąży Ewus ghost34- sztuk 1 mój syn postuluje, żeby nie nazywać go bobasem, bo przecież on jest już duży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.04.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 no dobrze, dobrze .... przy nim tak nie powiem, bo sie obrazi ...ale przy moich wielkich dziołchach to bobasek a do naszego grona 10 maja dołączy gosiatychy6 z rodzinką chyba .... nowa dziewczyna na forum która będzie budowała dom według tego projektu co my - przy okazji poogląda sobie "na żywo" , czyli lista na dziś: gosiatychy6 + mąż (dzieciaczki?) wiewióra1976 EDZIA +mąż adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków Graszka1970 + 1 przystojniak ( czteroletni ) piejar - jak zdąży Ewus ghost34- sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 28.04.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Daggulka jak nie będzie problem to mogłabym z połówką i ogonkiem 5 lat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no jasne, zapraszam uaktualnienie gosiatychy6 + mąż (dzieciaczki?) wiewióra1976 EDZIA +mąż adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków Graszka1970 + 1 przystojniak ( czteroletni ) piejar - jak zdąży Ewus + mąż + 5 letnia latorośl ghost34- sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 28.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 mała zmiana tematu , Proszę o poradę Czym izolowaliście sciany piwnic z zewnątrz na tynk (rapówkę) nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa Izoplast KL?? czy wystarczy zwykły izoplast R a może dysperbent?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 29.04.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Czym izolowaliście sciany piwnic z zewnątrz na tynk (rapówkę) nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa ja uzywalem izolbet A - grunt, a na to 2x izolbet DP, wyszlo calkiem niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 29.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam Szukam sprawdzonej ekipy budowlanej. Kogo możecie polecić z czystym sumieniem . Zależy mi by robota była wykonana solidnie i bez partaniny. Mam zamiar zacząć w tym roku lub na początku następnego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.04.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa Wg. mnie to nie jest albo albo - folia kubełkowa nie stanowi izolacji termicznej fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 29.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 mała zmiana tematu , Proszę o poradę Czym izolowaliście sciany piwnic z zewnątrz na tynk (rapówkę) nie będzie styropianu tylko folia kubełkowa Izoplast KL?? czy wystarczy zwykły izoplast R a może dysperbent?? ja podpatrzyłam u kogoś na forum: dysperbit + styro + folia kubełkowa i tez tak mam w zamiarze zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.04.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja podpatrzyłam u kogoś na forum: dysperbit + styro + folia kubełkowa i tez tak mam w zamiarze zrobić ja tak mam, tylko jest twardszy styrodur 5 cm. podpowiedział kierbud, wykonawca przytaknął i zrobili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 29.04.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A skąd braliście lub będziecie brać piasek do zasypywania fundamentów ? Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.04.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja z Gardawic http://www.jarub.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 29.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dziś zamalowałem 2 razy izoplastem R ( dzwoniłem dziś rano do producenta izoplastu), izolacji termicznej nie przewiduje więc zastosowałem izoplast r który jest " agresywny" dla styropianu czy styroduru izoplast KL można śmiało stosować pod styropian, Piwnice mam całkowicie schowane w ziemi dlatego zrezygnowałem z ocieplenia , nie zależy mi specjalnie na ciepłej piwnicy. Dziekuje za odzew i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 29.04.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 My tez właśnie mamy zakupiony styropian 5 cm i folię kubełkową ale nie jesteśmy jeszcze zdecydowani mówiąc dokładnie pewni jaką masą zabezpieczyć fundamenty Za porady z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 U mnie była rapówka plus Izoplast jedna warstwa i na to folia kubełkowa. Piwnice bez izolacji okazały się wystarczająco ciepłe. Zimą minimalnie 15 stopni przy minimalnym dogrzewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 30.04.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 U mnie była rapówka plus Izoplast jedna warstwa i na to folia kubełkowa. Piwnice bez izolacji okazały się wystarczająco ciepłe. Zimą minimalnie 15 stopni przy minimalnym dogrzewaniu. Ja chcę miec piwnicę użytkową, jedno pomieszczenie to będzie pralnia+suszarnia,w kolejnym bedzie stać rekuperator na pewno, co do reszty to jeszcze wiem dokladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts