Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w Lubarze tona jest za 3200 brutto + transport; cena zreszta co tydzien sie zmienia. Nie znam firmy ktora daje transport dluzyzna [12m prety] gratis. Wliczony w cene, zwykly chlyt marketingowy ;) Nie znam tez hurtowni stali ktora sprzedaje prety bez faktury. Chyba ze komus sie udalo takowe kupic, to prosze sie pochwalic, skorzystaja inni .... :)

No i nie ma czegos takiego jak gratis, bo od gratisow to przykleja sie Urzad Skarbowy na odprowadzenie podatku od darowizny.

Ja kupowałem ostatnio w budozbycie i transport dostałem gratis a cena też sporo niższa niż 3200 brutto

Muszę dość sporo podnieść poziom terenu na działce, co z a tym idzie potrzebuję sporo ziemi. Może ktoś orientuje się gdzie mogłabym takową nabyć? Najlepiej z jakiejś budowy np. dróg, skąd wywożą ziemię, bo problem bym miała z załatwieniem transportu i załadunku.

Ja podobnie.

Też szukam ziemi, z transportem.

Nie mam już siły do szukania ciężarówki, kierowcy itp. itd...

:bash:

Z tym, że szukam ziemi już takiej "exclusive" - pod kwiatki i rośliny ( ogrodniczej / czarnoziemu / torfowej ).

;)

Czy macie może namiary na taką dobrą ziemię ?

Oczywiście, w miarę rozsądnych cenach.

:)

Oczywiście cena jaką podałam za stal to cena brutto.Podpinam się pod pytanie gdzie najtaniej cegła klinkierowa na kominy.Na 99 procent wybrałam nepala z CRH.ziemii również potrzebuję duuużo do wyrównania terenu.Jeżeli chodzi o transport to ja współpracuję z Szostakiem,ostatnio przewoził nam ziemię z Kamienia na Ochojec za 150 zeta/auto.Pozdrawiam.

Ech ja nie wiem czy na tym świecie to się spotyka tylko nie słownych ludzi........

Miałem umówioną ekipe na budowanie dogadaną cene, a w przeddzień zaczęcia robót, gość mi zwiększa cene o 40 % i robi ze mnie idiote, że on to mi wycenił samo betonowanie stropu ale bez szalowania............

no sorry ale chyba strop sie nie wyleje w powietrzu, a przecież dobrze wiedzial czego oczekuje i co wyceniał, to poprostu zwykła próba naciągniecia na kase...

gosc wie ze przeciez teraz na szybko nikogo nie znajde i chce na tym zarobic....

w związku z powyższym znacie kogos solidnego i oczywiscie nie drogiego :)) kto się zajmuje szalowaniem i zbrojeniem fundamentów i stropów???

z góry dziękuje

Ech ja nie wiem czy na tym świecie to się spotyka tylko nie słownych ludzi........

Miałem umówioną ekipe na budowanie dogadaną cene, a w przeddzień zaczęcia robót, gość mi zwiększa cene o 40 % i robi ze mnie idiote, że on to mi wycenił samo betonowanie stropu ale bez szalowania............

no sorry ale chyba strop sie nie wyleje w powietrzu, a przecież dobrze wiedzial czego oczekuje i co wyceniał, to poprostu zwykła próba naciągniecia na kase...

gosc wie ze przeciez teraz na szybko nikogo nie znajde i chce na tym zarobic....

w związku z powyższym znacie kogos solidnego i oczywiscie nie drogiego :)) kto się zajmuje szalowaniem i zbrojeniem fundamentów i stropów???

z góry dziękuje

Pewnie wszystko było ugadane, ale nic na piśmie. Niestety w takich sytuacjach budowlańcy to wykorzystują właśnie ze względów o jakich pisałeś. Dlatego zawsze warto spisać umowę z wykonawcą, jeżeli podaje Ci ceny i zakres robót to ująć to w umowie, nie będzie miał później nic do gadania. A jak nie chce podpisać to znaczy, że planuje zrobić Cię w konia tydzień przed rozpoczęciem robót podnosząc cenę. Wtedy dziękujesz i szukasz kogoś innego, bo jest jeszcze na to czas.

Co do ekipy nie pomogę, bo to wszystko zrobiliśmy sami.

Powodzenia w szukaniu ekipy.

Kilka razy próbowałem coś u nich kupić i nigdy nic z tego nie wyszło. Nie oddzwaniali, nie odpowiadali na maile, kiedyś też cena nie była taka jak na obrazku. To było wiosną ubiegłego roku.

Nie wiem, ale żeby czasem nie korciło Cię zamieniać na mniej wytrzymałe... Rób jak w projekcie.

JEDNYM SŁOWEM KICHA tak jak piszesz. Próbowałam się kontaktować byłam nawet pod tą hurtownią ale tam ciągle zamknięte.

Co do ciebie espo jak pójdziesz do geodety on wie co ma robić. Powiesz ze potrzebujesz komplet mapek do celów projektowych.

Edytowane przez irb