Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malmuc nie ma potrzeby robic wentylacyjnych cegła - ale jak dymowy robisz cegła to nie bawiłbym sie w kształtki - chyba że ten wentylacyjny stoi całkiem oddrebnie niż dymowy

sebo8877

tak dokladnie ten komin jest sam samiuski :D

we wczesniejszych zalozeniach mialam tylko dwa kominy, ten z kotlowni i od kominka, ale doszedl osobno wentylacyjny z powodu kuchni i tu chyba tez juz bez potzreby bo zrezygnowalismy z gazu na rzecz plyty ceramicznej. Tak czy siak zostawilismy te wentylacje w kuchni no i trzeci komin. Pochwale sie kominami jak tylko wymuruja, jeden juz jest :D

Wlasnie sobie przypomnialam ze niedlugo bede w takim kartonowym domku, sprawdze, popukam jak sie to cos ma :lol:

ooo to fajnie że też to masz :)

a które płyty wzięłaś - kartonowo-gispowe czy te drugie....bodajże włókienno jakieś tam...?

Oj nie Ewelinko nie mam, ale moja siostra mieszka w takim kanadyjczyku, bede u niej maj/czerwiec i powiem szczerze ze z ciekawoscią go sobie obejrze bo nie widzialam i nie slyszalam zeby w Polsce nie mial ktos z tym problemu, ktos powiedzial ze nie mamy doswiadczenia w stawianiu takich domów, ze zle sie u nas wykonuje te domki.

szczerze mówiąc nie pamietam już czy chodziło o brak działek, czy o malo atrakcyjne działki czy tez o szkołe i przedszkole dla dzieci bo zależało nam na tym szczególnie.

Jamles a co ty taki nocny marek jestes? :D

a tak sobie w Kurniku w skata pogrywam :lol:

Oj nie Ewelinko nie mam, ale moja siostra mieszka w takim kanadyjczyku, bede u niej maj/czerwiec i powiem szczerze ze z ciekawoscią go sobie obejrze bo nie widzialam i nie slyszalam zeby w Polsce nie mial ktos z tym problemu, ktos powiedzial ze nie mamy doswiadczenia w stawianiu takich domów, ze zle sie u nas wykonuje te domki.

kurcze malmulcowo nie wiem czy my sie dobrze rozumiemy - ja myślę o płytach g-k zamiast tynków wewnętrznych a nie o domach których ściany zewnętrzne są stawiane z jakiś tam płyt :)