piejar 08.05.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 No to życzę powodzenia w tych ciężkich czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tracer 08.05.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 nie jest tak źle na razie. Podam może kilka cen i proszę o opinię czy da się może skombinować coś taniej w okolicy: Ytong 25 klasa 500 - 90 zł/m2blachodachówka Plannja royal 32/m2więźba 1400/kubik Może ktoś z forumowiczów buduje się w Czernicy (gmina Gaszowice)? Może na osiedlu za zameczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 08.05.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 ... więźba 1400/kubik Że co ????? Ta więźba to z jakiegoś importowanego drzewa? Ja kupowałem po 500 w 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 09.05.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ja mam możliwośc bez vat'u po 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ... więźba 1400/kubik Że co ????? Ta więźba to z jakiegoś importowanego drzewa? Ja kupowałem po 500 w 2005. może czterostronnie strugana, impregnowana, pomalowana i zamontowana na dachu z podbitką w promocji chyba, że cena za dwa kubiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 09.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 akwarysta a jak nazywa sie ten Twój kamień, pamietasz? Mam jeszcze jedno pytanko, ma ktos 2-cm parapet? 3-cm wydaje mi sie bardzo gruby Mój to jakiś bianco ( na szybko w necie znalazłam bianco carrara i ghiaccio)- coś w ten deseń.Na fakturze nie mam nazwy W bloku mam 3 cm- taki jak James. Teraz mam 2 cm. Trochę chudszy, ale wygląda spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tracer 09.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ja mam możliwośc bez vat'u po 600 A możesz mi zdradzić w którym tartaku dają podobne ceny? Ja mam cenę z Jejkowic. Więźba jest impregnowana z heblowanymi jętkami i końcówkami murłat (do nadbitki). Cena 1400 to brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.05.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Heblowanie końcówek to broszka cieśli. Ja bym im nie robił dobrze bo ceny Ci za to nie opuszczą (jakbyś się targował to pewno powiedzą że to heblowanie to taka pierdołka, która nie waży na cenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.05.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 popieram piejara w kwestii heblowania Tracer...co do tartaku to dam ci zaraz namiar na priv.... z impregnowaniem to będzie troszkę więcej....jakieś chyba 670 za kubik...no ale to i tak dużo mnej niż Ci krzyknęli ludziska....jadę na piknik vel zlot czarownic w Urzucie....cieszę się bardzo, bo to bądź co bądź jakieś oderwanie od tej naszej szarej budowlanej rzeczywistości .... no i okazja do pozbierania nowinek , pogadania z forumowiczami których się zna tylko z literek na monitorze ....może jednak ktoś się z Was wybierze? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tracer 13.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Dzięki za uwagi, wyjaśniła się sprawa więźby i jej ceny.Wszystko gra. Mam cenę 810 brutto. Okazało się że podana kwota obejmuje też kontrłaty i łaty. Poza tym okazało się że mam bardzo duże przekroje krokwi (10x20) i jetek (10x18). Potwierdziły się także moje przyp[uszczenia co do niezbyt mądrego rozmieszczenia wiązarów które bez sensu nachodziły na ścioany szczytowe. Zmniejszyliśmy przekroje jętek i krokwi do 8x16. Poza tym okazało się że wiązary nie są niczym podparte a przy rozpiętości wiązarów około 10m i dł. jętek 4,5 m powinniśmy podeprzeć jętki dwiema płatwiami wspartymi na ścianach działowych poddasza. Po obliczeniach wstępnych okazało się że zaoszczędziliśmy sporo drewna i jeszcze uleprzyliśmy więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz28 14.05.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Możecie polecić jakąś ekipę do wylewek najlepiej mixokretem i zacieraniem mechanicznym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz28 14.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Możecie polecić jakąś ekipę do wylewek najlepiej mixokretem i zacieraniem mechanicznym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.05.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Możecie polecić jakąś ekipę do wylewek najlepiej mixokretem i zacieraniem mechanicznym. Pozdrawiam Wolisz tych z Anglii czy z Irlandii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 14.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Możecie polecić jakąś ekipę do wylewek najlepiej mixokretem i zacieraniem mechanicznym. Pozdrawiam Wolisz tych z Anglii czy z Irlandii ? Mogę dać namiar na tych co robili u mnie ale robili ręcznie i w sumie tak sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.05.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam Możecie polecić jakąś ekipę do wylewek najlepiej mixokretem i zacieraniem mechanicznym. Pozdrawiam Wolisz tych z Anglii czy z Irlandii ? Selim dowcipnisiu powtarzasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 15.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Póki co ,to wszyscy tam spierd... nowych kierunków brak jak Wam idzie budowa ? szukam jakiś ludzi od wykończenia mogą być nawet geje -wszystko mi jedno szukam tez inspiracji kominka z lewym przybraniem ...na ch..wie co bo : tak trochę do prawej mam kominek ,względem komina postawiony bo : jakiś dzięcioł utopił rurę doprowadzające powietrze -nie tam gdzie trzeba i oczywiście rury doprowadzające ciepłe powietrze do góry mam z lewej strony teraz nie wiem czy mam se kominek obudować na pół ściany czy symetrie osiową zakłócić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.05.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Póki co ,to wszyscy tam spierd... nowych kierunków brak ja też ma ochotę czasem spier..... jak przeczytam poranną prasę jak Wam idzie budowa ? no u mnie jakoś idzie, były wylewki, a teraz tynki się robią co chwilę jednak wiatr w oczy , jak nie jakiś bęcwał cię wkurzy to np. bank świruje szukam jakiś ludzi od wykończenia mogą być nawet geje -wszystko mi jedno mogą być transwestyci? pytanie tylko , z Anglii i czy Irlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 16.05.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam Możecie polecić jakąś ekipę do wylewek najlepiej mixokretem i zacieraniem mechanicznym. Pozdrawiam Wolisz tych z Anglii czy z Irlandii ? I do czego to doszło. Jeszcze parę lat temu nikomu by nie przyszło do głowy to co się dzieje teraz. Nie mówiąc już o tym że ludzie po zawodówkach zarabiają na budowach więcej niż ludzie po studiach pracujący w biurach. Jak tak dalej pójdzie to też chyba będę musiał się przekwalifikować z pisania ston interneowych na np roboty ziemne albo coś w tym rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.05.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 już słyszałam o osobach z wyższym wykształceniem, które robiły uprawnienia i kształciły się w kierunku np slusarz, czy operator jakiś tam maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 16.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 już słyszałam o osobach z wyższym wykształceniem, które robiły uprawnienia i kształciły się w kierunku np slusarz, czy operator jakiś tam maszyn. no to dziołszki dyplomy na strych i przekwalifikujmy się na tynkarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts