Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

okna....kochani....okna.....

czas zamawiać okna ....dajcie jakies namiary..... skąd wziąć tanie i dobre okna....nie muszą być 125-komorowe w najnowszym modelu :lol: ....potrzebuje po prostu w miarę tanie i dobre okna :D

podzieli się ktoś namiarami skąd ma swoje okna?

pozdrawiam, smoczyca

okna....kochani....okna.....

czas zamawiać okna ....dajcie jakies namiary..... skąd wziąć tanie i dobre okna....nie muszą być 125-komorowe w najnowszym modelu :lol: ....potrzebuje po prostu w miarę tanie i dobre okna :D

podzieli się ktoś namiarami skąd ma swoje okna?

pozdrawiam, smoczyca

http://www.pamoplast.pl jo mom stond :)

Podpowiadom ze jak zawiezom do Ostravy to w Rybniku tysz zamontujom. Trza sie yno spytać :)

Moj łojciec mo okna s Pszowa (nie pamiyntom skond) robione na Vece i se chwili - były nataniejsze w Regione :)

Sebo8877

kurcze, załamałam się trochę .... bo już myślałam, że znalazłam ofertę swojego życia (na okna :lol: )....a jak poczytałam w necie i na forum to nie jest tak różowo co do jakości i obsługi :roll: ....to sa okna dobroplastu avantgarde 5-komorowe ...wyceny połowe mniejsze niż u pozostałych.... :roll: ....ale się kuźwa zeźliłam.... gdyby nie net to bym kupiła i problem z głowy..... a tak to będe zaś rozważać, zastanawiać się.... i pewnie w ostateczności nie kupię :wink:

nooo, kochani....weekend a ja w robocie :roll: ...porażka

Pozdrawiam, smoczyca

Dzień dobry wieczór wszystkim :) .

U nas ławy fundamentowe zalane. Beton stygnie i się podlewa.

Pewnie pod koniec przyszłego tygodnia będą stawiać bloczki.... :)

Czy ktoś z Was jest na podobnym, etapie budowy lub orientuje się w obecnych cenach? Pytam bo dzisiaj placiliśmy za robociznę i trochę nas zszokowała cena ( od razu wiadzieliśmy że są drodzy- ale dobrzy). Owszem wszysto podrożało, ale teraz to się za granicę nie opłaca wyjeżdzać.....Zapraszamy do kraju, Panowie budowlańcy :wink:

Do wylewania ław szpeca nie trzeba

ale

można i to spieprzyć

kierownik budowy -odebrał ?

no to wal ..ceną :wink:

wreszcie trochę wolnego ....

leje u nas ? ...trofke posiałem

mogłoby trochę pokropic

wysłałam Ci moją listę płac na priv.

Boże, co nas podkusiło, żeby w tych czasach brać się za budowę :cry:

Dobra trofka, dobra. Jak odrośnie to wysuszyć i w bibułkę :wink: .

Graszka - Wy nie pokazujcie że dużo kasy macie bo dostaniecie same "promocyjne" oferty. Karton husteczek higienicznych i płakac że drogo :D.

A Ametysta to nie kojarzę. Proponuję użyć funkcji "szukaj". Na tym forum to prawdziwy klucz do skarbca wiedzy.

kurcze, załamałam się trochę .... bo już myślałam, że znalazłam ofertę swojego życia (na okna :lol: )....a jak poczytałam w necie i na forum to nie jest tak różowo co do jakości i obsługi :roll: ....to sa okna dobroplastu avantgarde 5-komorowe ...wyceny połowe mniejsze niż u pozostałych.... :roll: ....ale się kuźwa zeźliłam.... gdyby nie net to bym kupiła i problem z głowy..... a tak to będe zaś rozważać, zastanawiać się.... i pewnie w ostateczności nie kupię :wink:

nooo, kochani....weekend a ja w robocie :roll: ...porażka

Pozdrawiam, smoczyca

daggulka ja mam najtańsza ofertę od miłego pana z wodzisławskiej - dwa typy wspomniany przez Ciebie avangarde oraz na profilu aluplasta. tez poczytałam w necie dużo nieciekawych rzeczy o tym pierwszym i sama nie wiem co o tym sądzić. jak już to chyba wybiorę tego aluplasta - ponoć niemiecki profil i całkiem całkiem. ale powiem Ci że różnica w cenach jest zabójcza - te moje gośc z Wodzisławskiej wycenił na jakieś 7,5 tyś (jedna strona w kolorze) a jak zrobiłam wycenę na Mikołowskiej z tym że na profilu schucko (czy jak to sie tam pisze) to myślałam ze padnę - 20 tyś - podpowiem że to te same okna.

zastanawiam się cóż takiego magicznego i cudownego jest w tych oknach ze tyle kosztują. może ile razy przez nie wyjrzę to będę widziała piekne słoneczne lato :)

O profilu aluplasta słyszałem, że ponoć jest miękki ale to jedynie opinia innych ludzi. Ja tym profilem nie interesowałem się w ogóle, właśnie z powodu obiegowej negatywnej opinii. Podobnie negatywne opinie słyszałem o profilu gealan (chyba tak się to pisze) a to podobno z racji dodawania "czegośtam" do tworzywa. Poszukaj dobrze na forum bo temat okien jest jednym z lepiej zorganizowanych.

Ja brałem jeszcze pod uwagę vekę ale zaważyło to, że powierzchnia ramy nie była błyszcząca (mam białe okna) - miała takie jakby rysy wzdłuż. Na profilu rehau tak bardzo tego nie widać.