Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przy okazji się jeszcze pochwalę, że moje starsze dziecko dostało się ostatecznie na kierunek o którym marzyło czyli na psychologię na UJ :D

Graszka, czy to Ciebie Ola spotkała w poniedziałek w Plazie?

No i kiedy się zjawicie po te swoje rzeczy? :D

Dzień dobry EDZIU :)

POGRATULUJ SWOJEJ CÓRCI !

No Kobito, masz powód do dumy :)

Edziu, jeśli Wam nie przeszkadzają bardzo te graty to czy możesz poczekasz do końca sierpnia ?

Tak, spotkałam Waszą Olę w Plazie, bardzo się spieszyłam i nawet nie zagadnęłam na chwilkę :oops: .

POZDRAWIAM SERDECZNIE całą Twoją rodzinkę :D

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edzia - coż więcej dodac do Twych słow:) pełne, piękne i trza korzystac z doświdczeń starszych - dzięki

A co do Twojego wieku :oops: Abraham to je to :) moj foter tera poczuł wiater w żagle - mo 52 lata dzieci wyfurgły z chałupy - to tera dycho:) - ale... jest jedno ale do dziecków majom 300 km do jednego a do drugij 1000km - a czasami jednach nas - im brakuje.....

Sebo8877

Sebo, dzieci generalnie odmładzają. :D

Np. mam więcej wspólnych tematów z rówieśnikami córek niż ze swoimi rówieśnikami, z których większość jest już babciami czy dziadkami.

Poza tym na podwórku, kiedy dzieci są jeszcze małe nawiązuje się kontakty z rodzicami ich rówieśników. :D

Powoli zaczynam przyzwyczajać się do syndromu pustego gniazda, wszak jedno pisklę w październiku wyfrunie już na dłużej :D

Dzień dobry EDZIU :)

POGRATULUJ SWOJEJ CÓRCI !

No Kobito, masz powód do dumy :)

Edziu, jeśli Wam nie przeszkadzają bardzo te graty to czy możesz poczekasz do końca sierpnia ?

Tak, spotkałam Waszą Olę w Plazie, bardzo się spieszyłam i nawet nie zagadnęłam na chwilkę :oops: .

POZDRAWIAM SERDECZNIE całą Twoją rodzinkę :D

Graszka, nic nam nie przeszkadza.

Koniec sierpnia bardzo nam odpowiada, bo w niedzielę wyjeżdżamy na urlop.

Choć mam powód do dumy, bo faktycznie chętnych na jej kierunek było prawie 1300 osób a ona znalazła się w pierwszej 80 tce to jakoś mi markotno.

Oswoiłam się już z myślą, że będzie studiować w Raciborzu i mieszkać w domu.

Pożyjemy zobaczymy.

Może ktoś ma namiary na pokoje do wynajęcia w Krakowie najlepiej w okolicy Kazimierza.

Kilka lat temu moja ciotka kupiła kliteczkę na Kazimierzu. To była chyba najlepsza inwestycja w jej życiu :wink:

W ramach akcji "my się zimy nie boimy" wczoraj przywiozłem i zrzuciłem 5,5 t groszku. Dla wszystkich zainteresowanych zakupem eko-groszku z przodującej gruby Chwałowice: sprzedaż grochu jest racjonowana (oni to nazywają awizowana). W poniedziałek od 7:00 rano pod trzema numerami telefonów można zapisywać się na węgiel (max 5 ton na łeb). W zeszłym tygodniu przydział skończył się o 7:32. Po tej godzinie zapisują na listę rezerwową - ja byłem na niej 63. W czwartek ok.10 miła pani zadzwoniła i powiedziała że mam 10 minut na decyzję czy biorę groszek czy nie - znaczy miałem się ucieszyć że dostanę. Szczęśliwie udało mi się w te 10 minut ugadać kierowcę no i po kilku godzinach węgiel leżał na moim placu.

Fajne nie?

Dobranoc.

no jezdem już, jezdem.... :lol:

nie zdiagnozowali , nie wyleczyli i wypuścili :o ....jednym słowem rozłożyli rączki :( ....a w zasadzie wygląda to tak: zrobili badania (wyszło że mam alergię-poziom IGE 363, a norma to 100), zrobili testy na 44 alergeny i wyszły ujemnie... wysypkę zleksza podleczyli -znaczy że zbladła, a dziś mam znowu 2 nowe ogniska :( .... pan doktor pożegnał mnie słowami "do zobaczenia, Pani Dagmaro"....z czego wnioskuję że będę tam wracać :o .... i jeszcze powiedział, że jestem ewenementem bo z testów nic nie wyszło czyli on nie wie na co mam alergię i nie wie co mam teraz robić dalej :roll:

więc , kochani jeśli macie jakieś pomysły , sugestie lub cudotwórców w pobliżu to jestem otwarta :D i czekam :wink:

lecę, pranie trza zrobić.... odezwę się jutro....dzięki za troskę :wink:

pozdrawiam, smoczyca

Hurra, udało mi się w końcu zalogować :)

I pytanie: jakie macie systemy kominowe i gdzie kupowaliście? Bo ja potrzebuję takiego z CRH 20 na 20 i nigdzie ni ma... :( Ktoś coś wie?

I pozdrawiam urlopowo!

ja mam cegła pełna kl200, w dymowym z kominka wkład ceramiczny Marywil (?)

nooo, dzięki graszka.... czekolady też mi zabronili jeść...ludzie bez serca :wink:

Wiewióra.... dom ogrzewać będę ekogroszkiem....mam komin z cegły pełnej....zwykły-nie systemowy....wyszedł mnie naprawdę niedrogo bo cegłę udało mi się dostać rozbiórkową w bdb stanie po 0,50zł....wkładu kominowego nie mam .... ludzie tak, budowali od ....dziesięciu lat i nic się im nie dzieje...stwierdziłam że mnie też się nic nie stanie a coś tam kasy w kieszeni zostanie :wink:

pozdrawiam, smoczyca

nooo, dzięki graszka.... czekolady też mi zabronili jeść...ludzie bez serca :wink:

Wiewióra.... dom ogrzewać będę ekogroszkiem....mam komin z cegły pełnej....zwykły-nie systemowy....wyszedł mnie naprawdę niedrogo bo cegłę udało mi się dostać rozbiórkową w bdb stanie po 0,50zł....wkładu kominowego nie mam .... ludzie tak, budowali od ....dziesięciu lat i nic się im nie dzieje...stwierdziłam że mnie też się nic nie stanie a coś tam kasy w kieszeni zostanie :wink:

pozdrawiam, smoczyca

daggulka witaj wśród ludzi pracy

obyś nie nabrała nawyków dochtorków i nie zachciało Ci sie strajkować ;)

kurde powiedzcie mi ludziska tak a propos kominów czy ma ktoś z was komin z pustaków dymowych (np. wienerberger) 188/188/240?

pozdrawiam, smoczyca

Hmm, ja mam w projekcie wkłady - pewnie z cegły by wyszło grubiej i zabrało mi cenne miejsce w łazience :evil:

W każdym razie dziś mi w Budozbycie skompletowali kominy 18 na 18 z CRH, 20 na 20 będzie z Kamionki Bolesławieckiej, niby wielce wszystko jest, a jak łatwo ich zagiąć w tych hurtowniach 8)

pozdrawiam, smoczyca

Hmm, ja mam w projekcie wkłady - pewnie z cegły by wyszło grubiej i zabrało mi cenne miejsce w łazience :evil:

W każdym razie dziś mi w Budozbycie skompletowali kominy 18 na 18 z CRH, 20 na 20 będzie z Kamionki Bolesławieckiej, niby wielce wszystko jest, a jak łatwo ich zagiąć w tych hurtowniach 8)

mówisz teraz o wentylacyjnych?