malmuc 29.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 o jeny! jaka apetyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ja lubię...z dużą ilością mleczka.... u mnie to w zasadzie jest mleko z kawą a nie kawa z mlekiem kurcze, oglądam grzejniki na allegro....stronkę wcześniej Sebuś mi napisał, że trzaby przyjąć 100kw na m2 ...tylko Sebusia to ja tu dzis nie widzę... ale może ktoś wie....to już jest z jakimś zapasem? czy jeszcze do tego dodać se 20% na wypadek gdyby było za zimno? i pytanko.... czy w holu na górze dawaliście grzejnik? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 i pytanko.... czy w holu na górze dawaliście grzejnik? pozdrawiam, smoczyca ja jeden wstawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.08.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 acha, to dobrze...ja też tak myślałam, bo na doile to będzie podłogówka w holu i wiatrołapie...a u góry ...czyli już wiem, grzejnik....dzieki malmuc pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 acha, to dobrze...ja też tak myślałam, bo na doile to będzie podłogówka w holu i wiatrołapie...a u góry ...czyli już wiem, grzejnik....dzieki malmuc pozdrawiam, smoczyca na dole w holu mimo ze mam podlogowke tez dalam jeden grzejnik, ale to takie zabezpieczenie, gdyby podłogówka swirowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ja lubię...z dużą ilością mleczka.... u mnie to w zasadzie jest mleko z kawą a nie kawa z mlekiem kurcze, oglądam grzejniki na allegro....stronkę wcześniej Sebuś mi napisał, że trzaby przyjąć 100kw na m2 ...tylko Sebusia to ja tu dzis nie widzę... ale może ktoś wie....to już jest z jakimś zapasem? czy jeszcze do tego dodać se 20% na wypadek gdyby było za zimno? i pytanko.... czy w holu na górze dawaliście grzejnik? pozdrawiam, smoczyca Jestem jestem - te 100-110W/m2 to już jest z zapasem (na cienżkie mrozy) oraz z zapseem na ciepła wodę sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dzięki, dzięki.... ... a tak se patrzę na te grzejniki aluminiowe ....ciekawe czy to faktycznie takie lepsze od tych panelowych... bo droższe na pewno ...za "żeberko" czyli element se liczą koło 30 zeta pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.08.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dzięki, dzięki.... ... a tak se patrzę na te grzejniki aluminiowe ....ciekawe czy to faktycznie takie lepsze od tych panelowych... bo droższe na pewno ...za "żeberko" czyli element se liczą koło 30 zeta pozdrawiam, smoczyca A kto Ci kit wcisnąl ze lepsze- może ertetyczniejsze???? Z panelowych dobrte ma Brugman Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.08.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Hm... ilekroć o czytam lub rozmawiam o aluminiowych grzejnikach to każdy się rozpływa, że niby tak szybko się nagrzewają i tak długo ciepło trzymają... a ja "łykłam jak pelikan" czyli jednak nie lepsze? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziwello 29.08.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witajcie jesteśmy nowymi początkującymi inwestorami zakupiliśmy działkę w rybniku Gotartowicach i chcemy zacząć w tym roku mamy zamiar budować sami z pomocą sprawdzonych murarzy a na razie jeszcze ich nie mamy. Jeżeli macie namiary na jakichś fachowców bylibyśmy wdzięczni za wskazanie kontaktów pozdrawiamy Iwona i Julian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.08.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Hm... ilekroć o czytam lub rozmawiam o aluminiowych grzejnikach to każdy się rozpływa, że niby tak szybko się nagrzewają i tak długo ciepło trzymają... a ja "łykłam jak pelikan" czyli jednak nie lepsze? pozdrawiam, smoczyca Laska - A czy czekuladowy dort je lepszy od orzechowego?? U sprzedawcy ZAWSZE je lepsze to na czym mo wiynkszy zysk. przeważnie tak jest. Dyskusja tu co je lepsze - to jest poemat - na 100% jak bydzies zmiala instlacja miedziowo dej se spokój a aluminium-. Mondre głowy godajom ze "żarcie" następuje jedynie na połaoczeniu rura grzejnik - i dlatego stosuje sie tamwkładki mosięzne. alee mi to jakoś nie przemawio - pryndzyj czy poxnik cos sie poddac musi. jak robisz na plastikach (kiere Cio odradzom do kotła na paliwo stałe) to ni mo to znaczynio. som tez grzejniki Al - kiere majom domiyszka miedzi co pozwalo im na bezproblymowo wspołpraca z instalacjom miedzianom. Najtaniejszo instalacja je na czornych rułach - ale stal juz nie ta co 20-lot tymu. Doś często dzisio instalcje idom w rułach z ocynku - skryncane. Som one pracochłonne i troszka droższe w wykonaniu - natomiast materiał przez pol w porownaniu z miedziom. Plastiki zas potrzebujom szafek układów pompowych do podłogówek - jak ftos mo pom=niżyj 20m2 podłogówki to wg mie jest to inwestycja drogo i nieopłacalno - lepij zastosowąc maty prondowe... Tak wiync jak widziesz ni ma lepszego i gorszego - wszysko zalezy wiela mosz kasy i co Ci sie podobo. Jo mom piec na drzewo instalacja w miedzi i grzejniki stalowe Purmo. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.08.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kurcze, oki Sebuś...przyjęłam do wiadomości teraz zastanawiamy się z jedną forumowiczką która też chce kupic tą Fakorę co ja , dlaczego ten piec ma tylko 2 drzwiczki.....skoro wszystkie piece na eko z podajnikiem mają 3 drzwiczki....doczytałam w schemacie , że mają drzwiczki paleniskowe i popielnikowe....nie maja drzwiczek wyczystkowych ...cokolwiek to oznacza....facecik od producenta mi nie odpisuje bo ma pewnie full maili do odpisania ...kuźwa z czym to się je??? Sebuś...a Ty miałes do czynienia z tym modelem KZ-eko 20kw? co tam jest grane z tymi drzwiczkami? pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.08.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dźwierze wyczystkowe słuzom do czyszczynio. Z dtr-ki wyniko mi że som po lewej stonie od drzwiczek popielnikowych i nazywajom sie dolny otwór rewizyjny - Fakora Eko różni się od Fakory KZ-R obiegiem spalin i gabarytami - tak wygladoEko mo 4 krotne załamanie na wymiennikach (przez co staje się bardziej wymagającym kotlem co do ciągu) a KZR - mo dwa załamania na wynniennikach - co pozwala mu na mniejszy przekrój. Dtrka podaje ciąg w Mbar - 0,25KZR -0,35 EKO - to tak mniej wiecej komin 14x27 i 7-8 m - daje taki cug. BARDZO WAŻNE !!! Fakora wymaga instalicj z zaworem 3- lub 4- ro drogowym - weźcie to pod uwage podczas robienia instalacji. jest to nic innego jak brak zabezpieczenia przed zimnym powrotem (mało który kocioł dzis je ma) Koszt w całej instalacji znikomy a gwarancja zachowana Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzięki za porady....kuźwa, ja Ci się nie wypłacę ... ale tam- rozliczymy sie na najbliższym zjeździe Tak czytam i czytam i kuźwa...jakbym chińskie litery czytała...jakiś cug, jakieś wymiary ..ja wiem ino tyle, że komin u mnie ma wysokość 8,30m a otwór spalinowy ma przekrój 14*25, pozostałe otwory w kominie 14*14 ...tyle z projektu wyczytałam . Jezzzzu....juz wiem, dlaczego kobiety to przeważnie albop księgowe, albo sprzedawaczki... a nie hydrauliki albo elektryki.... przeca u mnie zero jakiejś wyobraźni technicznej . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.08.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Maluję. Mocy - przybywaj bo już nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.08.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Dzięki za porady....kuźwa, ja Ci się nie wypłacę ... ale tam- rozliczymy sie na najbliższym zjeździe Tak czytam i czytam i kuźwa...jakbym chińskie litery czytała...jakiś cug, jakieś wymiary ..ja wiem ino tyle, że komin u mnie ma wysokość 8,30m a otwór spalinowy ma przekrój 14*25, pozostałe otwory w kominie 14*14 ...tyle z projektu wyczytałam . Jezzzzu....juz wiem, dlaczego kobiety to przeważnie albop księgowe, albo sprzedawaczki... a nie hydrauliki albo elektryki.... przeca u mnie zero jakiejś wyobraźni technicznej . Pozdrawiam, smoczyca. Krótko - mosz dobry kumin do tej fakory Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.08.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Jezzzzu....juz wiem, dlaczego kobiety to przeważnie albop księgowe, albo sprzedawaczki... a nie hydrauliki albo elektryki.... przeca u mnie zero jakiejś wyobraźni technicznej . Pozdrawiam, smoczyca. Żółta kartka za nadmierną i niczym nie uzasadnioną skromność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.08.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 oooooooo.......no właśnie miałam pytać co się dzieję z piejaremjuż na walizkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.08.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Piejar faktycznie długo też nie zaglądał...kurcze, Graszka na wakacjach...jakieś pustki tu ostatnio ...ino ja na posterunku codziennie Sebusia molestuję o szczegóły techniczne . Dzisiaj cięzki dzień...kontroli ZUS ciąg dalszy A jutro zamiast iść jak co roku na zakładową imprezę mojego małża to kuźwa kanalizację zewnętrzną będziemy robić ... chciało się budowy to teraz mam . Piejar.... toż się zamalujesz na śmierć... trochę oddechu trza złapać , na forum poprzebywać . pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 30.08.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A ja schody liczę!!!proszę mi tu odmeldować jakie macie - jaka wysokość, szerokość, zabiegowe, ze spocznikiem????Ratunkuuu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts