piejar 04.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 daggulka - u mnie na ścianach De Longhi. Były w cenie Purmo ale kupowałem, kiedy dostawało się rabaty po 30-35% jak jest teraz to nie wiem. Niestety większość grzejników stalowych ma napisane że są do pracy w układach zamkniętych (kwestia korozji) więc nie wiem jak będzie wyglądała ta 10 letnia gwarancja. U mnie póki co nic się nie dzieje - zero przecieków lub śladów korozji na powiechni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 04.09.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Dzień dobry wszystkim budującym i wykańczającym Piejar - gratulacje z postępów. Liczymy na fotki z Waszego ślicznego domku Daggulka, Ciebie również miło widzieć. Jak zdrówko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 04.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Dzisiaj pogoda barowa, więc zapraszam na kawkę http://images30.fotosik.pl/50/16938c2d33f8186bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.09.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Graszka...pogoda barowa więc raczej na piwko ...żartowałam Piejar.... własnie mój instalator mnie namawia na DELONGHI ...ceny z kosmosu...jak PURMO. A ja się zastanawiam na grzejnikami aluminiowymi- instalację będe miała w pex'ie (tylko rury przy piecu będa w miedzi), więc aluminiowe też mogłyby być.... są praktyczniejsze według mnie i mają takie blaszki które powodują nawiew na pokój a nie do góry . No i ogólnie mi się bardziej podobają. Extra firmowych nie potrzebuję, żeberko aluminiowe mozna kupic już za 30zeta , więc w zasadzie wychodzą taniej niż panelowe firmowe. Jedyny minus jest taki, że aluminiowe grzejniki maja podłączenie tylko z boku....nie możliwości podłaczenia z dołu, a co za tym idzie z boku będzie widać kawałek rurki....ale nie jest to koniec świata.... przeżyję . pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 04.09.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Ten Rehau to Izoterm. Mieści się w prywatnej chałupie zaraz obok firmy Partners (to ta na rogu). O dzięki, dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.09.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Te Delongi to se podaruj.... sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 ooo, Sebuś ...cześć nie wiem czemu ale nastawiłam się na te aluminiowe.... kurcze...podobają mi się i nic nie poradzę .... zastanawiam się tylko dlaczego moi instalatorzy usilnie próbują mi je obrzydzić panelowe - firmowe są drogie , a niefirmowe to ryzyko pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.09.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 eeeejjjj, śpiochy....wiem że pofgoda centralnie do d.... , ale czas wstawać pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ludzie gdzie w Rybniku jest duzy wybór sprzetu AGD,zlewozmywaki i inne takie? Pozdr Prawie cały sprzęt kupiłem w firmie Mix Media w Rydułtowach (ul Ofiar terroru (nazwa zawsze aktualna)). Jak szukałem cen na Ceneo to parę razy wyskoczyła mi ta firma i ku mojemu zdumieniu okazało się, że jest o rzut beretem. Adres w necie http://www.mixmedia.pl. Np zmywarka, która kosztuje w Media Markt 2499 u nich jest do kupienia za 1669 (taką właśnie kupiłem). Sprzęt był do odbioru po dwóch dniach, transport w ich gestii. Z cen nic nie udało sie urwać bo sprzedawca twierdził, że juz nie ma z czego. Może Wam się uda ?. W sklepie dla idiotów kupiłem jedynie okap i oczywiście okazało się, że był przez kogoś już wcześniej kupiony i zwrócony. MM traktuję jako wystawkę do pooglądania sprzętu; kupuję gdzie indziej. U mnie duże postępy . Kuchnia już stoi (fotki w wolnej chwili). Salon, kuchnia i jadalnia są już pomalowane. Na piętrze zrobiliśmy już jeden pokój na gotowo z panelami (oprócz listw przypodłogowych). Zacząłem też sezon grzewczy bo wieczorami robi się chłodno. Dziś być może "uzbroję" tez pierwszą łazienkę - chyba uda się dokończyć sufit (tynk strukturalny; motyw - rozpacz piejara) i w końcu będę mógł zamontować całe łazienkowe AGD Nabywca mieszkania naciska też na udostępnienie części pokoi więc jutro będziemy musieli wywieżć trochę mebli. Nie sprzedawajcie mieszkania o miesiąc za wcześnie Dzięki piejar kilka dni przeglądałam ich ofertę, ale jakoś tak się złożyło że zaczęłam sprawdzac piekarnik, okap i uciekłam jak zobaczyłam ceny. Po Twoim info na temat zmywary popatrzyłam na lodówki i zrobiło mi się goraco jak zobaczyłam cenę upatrzonej lodówki 1455, w megamedia chca za nią 2039 Pozdrawiam lodówę kupię u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 05.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam wszystkich budujących w Rybniku:). Jestem Rybniczanką z urodzenia, mój mąż to gorol z Podlasia . Teraz mieszkamy 320 km. od Rybnika - w Żaganiu. Zakupiliśmy jakiś czas temu kawałek ziemi w Zamysłowie. Na razie niestety nie zaczynamy budowy, bo jeszcze tutaj musimy pomieszkać (mąż ma pracę). Ale może kiedyś, w niedalekiej przyszłości... Dlatego zaglądamy tu na forum, sporo cennych rad można wyczytać i wiele się dowiedzieć, bo jak na razie to w temacie budowania jesteśmy ZIELONI!! No może już trochę czerwieniejemy;). Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witaj ... nie wiem, czy to daleko... ale w Sieniawie Żarskiej mam kolegę Ludzie... czas podjąć męską decyzję i zamówić kaloryferki.... a ja dalej siedze i myślę...skłaniam się raczej ku aluminiowym .... nie tylko dlatego że mi się podobają , ale też dlatego, że mój kochany tatuś zapatrzony w kaloryfery aluminiowe jak w obrazek postanowił "dofinansować " mnie w tej inwestycji .... stwierdził, że panelowe mu się nie podobają i do nich dokładać nie będzie...ale jeśli kupimy aluminiowe to on nas dofinansuje jakąs konkretną okrągłą sumką . Niezłe podejście .... żeby nie poweidzieć "przekupstwo" . pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Kup Al z Krakowskiej Fabryki armatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 http://www.allegro.pl/item240447870_grzejnik_aluminiowy_kfa_promocja.html Sebuś...o te Ci chodzi? to ze strony pośrednika.... może uda mi się dodzwonić bezpośrednio do producenta...ino nie wiem, czy zajmują się takimi szaraczkami . pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 06.09.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 O Jezu.........kto wie kiedy przestanie padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.09.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Pamięta ktoś jeszcze takie czasy ,ze po pracy gazetka i kimono ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.09.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 selimm.....ja, ja pamiętam.... ...ale jak przez mgłę zdecydowałam ...skorzystałam z rad Sebusia i podzwoniłam, poszukałam... dostałam ofertę na grzejniki aluminiowe KFA po 32 zeta za "żeberko" i wymiennik 300L z wężownicą stojący GALMET za 1400 zeta ...i to wszystko w jednym sklepie .... jutro w te pędy z zaliczką ...i tym sposbem następna decyzja podjęta a tak w ogóle to cholera mnie bierze z tym deszczem....Tomek ma urlop- za taras się zabrał...ale jak tu cholera murować w takim deszczu i błotku ... stracony czas pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.09.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a mnie zalało wykop na fundament pod płot i jakieś 7m objechało trzeba będzie wybierać na nowo i szałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.09.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 jamles.... no widzisz, takie uroki ...nam też zalało cały wykop pod fundament tarasowy.... jak nie urok..... pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.09.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 jak my kopali pod dom, to my robota zaczynali od pompowania wody, przy betonowaniu odwrotnie zawsze choćby w Afryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 06.09.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Jak mnie mąż zapytał czy chcę wiedzieć co na budowie, to nawet nie chciałam słuchać..... my zawsze pływamy po deszczu, a teraz to pewnie wody aż po siódmy bloczek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts