Ewelinka 22.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 i ja się melduję kurna te piece takie drogie i zaraz na początku się pusją - nieciekawie chłopaki a co powiecie na piece z hydrotechu? one są chyba od nas z okolicy Gdyby miał normalne drzwiczki na wysokości retorty to by u mnie stał. jest fajny bo ma mechanizm do "czyszczenia bez brudzenia" a czyścić piec trzeba. Mogłem go mieć za 7200 - nie wiem po ile jest teraz. za 7,2 tyś - no to sie do Ciebie zgłoszę jak będę kupować a o co biega z tym drzwiczkami? to taka duża niedogodność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.11.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 i ja się melduję kurna te piece takie drogie i zaraz na początku się pusją - nieciekawie chłopaki a co powiecie na piece z hydrotechu? one są chyba od nas z okolicy Gdyby miał normalne drzwiczki na wysokości retorty to by u mnie stał. jest fajny bo ma mechanizm do "czyszczenia bez brudzenia" a czyścić piec trzeba. Mogłem go mieć za 7200 - nie wiem po ile jest teraz. za 7,2 tyś - no to sie do Ciebie zgłoszę jak będę kupować a o co biega z tym drzwiczkami? to taka duża niedogodność? Awelina a może zainteresowałoby Cie cos takiego ??? http://www.torus.loginr.pl/Serwis/tkwp.pdf Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 i ja się melduję kurna te piece takie drogie i zaraz na początku się pusją - nieciekawie chłopaki a co powiecie na piece z hydrotechu? one są chyba od nas z okolicy Gdyby miał normalne drzwiczki na wysokości retorty to by u mnie stał. jest fajny bo ma mechanizm do "czyszczenia bez brudzenia" a czyścić piec trzeba. Mogłem go mieć za 7200 - nie wiem po ile jest teraz. za 7,2 tyś - no to sie do Ciebie zgłoszę jak będę kupować a o co biega z tym drzwiczkami? to taka duża niedogodność? Gdybym tylko je sprzedawał... To były ceny z czasów zastoju. Wklykalem się na stronę HT i widzę że ... ten piec nie ma nawet tej dziurki.. oops. HEF-y mają. I nie jest prawdą że do czyszczenia kocioł trzeba wygaszać, jak sugeruje HT. Natomiast patent do czyszczenia "on line" jest fajny. Nie wiem tylko czy działa Jak się toto rozpala? Z pewnością na klęczkach. No i nie widać płomienia. http://www.hydrotech.com.pl/i/piec4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 22.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Cześć! A my sobie gazem grzejemy, a w przerwie - mamy zwykłego Zębca, taki bardzo "simplex" - i tamtędy przepuszczamy np. deski szalunkowe m.in. chyba od Piejara. Moc grzejna mają dosyć sporą. Co do netu - po 2 miesiącach obiecanek tpsy, olaliśmy ją środkowym strumieniem moczu.... mamy radiówkę i ku mojemu zdziwieniu nawet chodzi sprawnie.Nawet sprawniej niż blokowy Leon. Macie jakieś namiary na tłuczeń.Wreszcie skończyliśmy instalację do deszczówki i zniwelowaliśmy teren.Teraz czas na cywilizację- bo tego błota znieść nie umiem! Pozdrawiam. P.S. Chłopaki jestem z Was dumna, że tak dbacie o rybnicki wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.11.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Macie radiówkę z Dar-neta? My też jesteśmy z Was dumni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 22.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 a jest moze calkiem przez przypadek tutaj ktos kto ma pompe ciepla? lub o niej myslal? (oprocz Graszki, nie odzywa mi sie cos...) bo ja jestem wlasnie na etapie planowania...no i wiecie.....czas leci a ja dalej nie wiem czy sie na to zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.11.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Znajomy już ma. Spróbuję wybadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.11.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Macie jakieś namiary na tłuczeń.. http://www.ekoprohut.labedy.pl/ da się załatwić bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.11.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Laski - jo tez je z wqas dumny O pompie ciepła - chmm -sprawa wg mnie sprzeczna -trza wg mnie miec pod nią dobrzry 3 i lub 5-cio litrowy dom. w innym przypadku wg mnie mija sie z celem. Następtny mój dom (na ślasku ) Będzie własnie taki - może już za 2 lata - oczywiście za 2 lata dopiero zaczna Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Sebek .... noż kuźwa .... ja chyba jakaś jestem ciemna baba... wyrysowałam sobie te schody na kartce , wypisałam wymiary i kombinuję z wymiarami trepów zabiegowych ...i norrrmalnie se nie radzę ....zaraz se to zeskanuję i dam na forum...może mnie ludziska oświecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Laski - jo tez je z wqas dumny O pompie ciepła - chmm -sprawa wg mnie sprzeczna -trza wg mnie miec pod nią dobrzry 3 i lub 5-cio litrowy dom. w innym przypadku wg mnie mija sie z celem. Następtny mój dom (na ślasku ) Będzie własnie taki - może już za 2 lata - oczywiście za 2 lata dopiero zaczna Sebo8877 Kurde sebo czyżby dosłowny powrót do "macierzy głożyńskiej" czy jedynie w okolice? Ciemna baba ... Roz żech Cie widzioł i chyba żeś je ciemno blondynka. Blondynka niby ciemno je z definicji ale do Cia sie to nie może stosować bo ciemne blondynki nie som takie sprawne przy budowaniu . Dowej te rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 oki, chopaki.... zeskanowałam, mam nadzieję że czytelnie wyjdzie http://images32.fotosik.pl/53/57e560790ae56065med.jpg takie-dokładnie są wymiary schodów patrząc od dołu aż do zabiegów...czyli wszystkie dolne prostokątne stopnie są ograniczone z obu stron ścianą a górna część nie.... tam bedzie balustraba tak to wyglada z góry patrząc-to zdjęcie wykonałam przed tynkami, ale mierzyłam schody już po tynkach http://images32.fotosik.pl/53/2027a5663179e674med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 23.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Macie jakieś namiary na tłuczeń.. http://www.ekoprohut.labedy.pl/ da się załatwić bez faktury Dzięki! Daggulka! Od Seby będziesz brać trepy? Transport będzie znacząco kosztować.Kto Ci będzie je na miejscu docinać, kleić itp.Znając wyobraźnię naszych fachowców- wszystkie schody nie są tego samego wymiaru. Tak jak moje otwory drzwiowe.Niby takie same, ale..... Mam namiary na normalnego stolarza w cenie atrakcyjnej. Właśnie montuje u mnie część drzwi wewnętrznych - dąb pokryty fornirem egzotycznym z nazwa również egzotyczną ( wg modelu sklepowego za 2200, a on za 1200 zł z montażem).Prześlę Ci wieczorem na priv telefon. Weźmiemy go też do zabudowy garderoby i na podbitkę. Piejar! Net mamy z Megalinku.Jedno podłączenie, jeden abonament- net w całym domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Akwarysta...to poproszę namiary.... jeśli nie uporam się sama z tymi zabiegami i nie wpadnę na pomysł coby zrobic żeby było ok to zadzwonię i zapytam ile by to wyniosło a póki co jakby ktoś miał jakies pomysły to zapraszam http://forum.muratordom.pl/pomoze-mi-ktos-wymierzyc-trepy-na-schody,t117792.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.11.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Laski - jo tez je z wqas dumny O pompie ciepła - chmm -sprawa wg mnie sprzeczna -trza wg mnie miec pod nią dobrzry 3 i lub 5-cio litrowy dom. w innym przypadku wg mnie mija sie z celem. Następtny mój dom (na ślasku ) Będzie własnie taki - może już za 2 lata - oczywiście za 2 lata dopiero zaczna Sebo8877 Kurde sebo czyżby dosłowny powrót do "macierzy głożyńskiej" czy jedynie w okolice? Ciemna baba ... Roz żech Cie widzioł i chyba żeś je ciemno blondynka. Blondynka niby ciemno je z definicji ale do Cia sie to nie może stosować bo ciemne blondynki nie som takie sprawne przy budowaniu . Dowej te rysunki. Piejar nie kurde nie kurde - yno sie ciesz- planowany jest powrót do Macierzy Radlińskiej - a szczegółowij Głozyńskiej Dagulka a z czym mosz problym??? Zabieg mo wymiary 97x105x142x 0 (teraz pytani czy taki trep do sie wycionc czy te 0 to je rychtyk 0 Dla ścisłosci trepy zostanom pociynte na gotowo Transprt bydzie kosztowoł X ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Aleś mi namieszał... jakie 0? chodzi o grubość? grubośc to nie problem...wezme te cieńsze mi chodzi o to, że te zabiegi to nie będa chyba trójkąty bo po dodaniu tych 3cm na szerokości trepka z jednej strony bedą ścięte końcówki (ściana blokuje i nie mogą wystawać).... nie wiem czy wiesz o co mi chodzi hm... a ten X w transporcie to niewiedoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Naprzeciwległy bok tego rónoległoboku wg twoich danych mo 0 - czyli jest trójkąt tak??? Pytani czy taki tójkąt do się wycionć przy zachowaniu kąta prostego????????????Okazać się może że ni ma to trójkąt yno własnie równoległobok!!!! Koszt w transporcie to jest x- czyli niewiadoma - bo bydzie wiadomo wiela kosztuje wtedy wiela woży Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wrzucam fort mojej instalacji wodnej w okolicy bojlerahttp://piejar.republika.pl/images/w1.jpghttp://piejar.republika.pl/images/w2.jpghttp://piejar.republika.pl/images/w3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.11.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A czamu tyn reflux mos zpodparty brechom?? Weź to przikrynć Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 No właśnie , Sebek...to chodzi o to że to chyba bedzie równoległobok.... ja chyba zrobie tak jak se planowałam wczesniej...wyrysuje se na tekturze wzory tych zabiegów... i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts