bernardo 13.07.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 gratuluje podejscia + bo mi go ostatnio brakuje nie tylko jako KOBIETA jestes rodzynkiem na tym forum ale jako OPTYMISTKA takze ja ostatnio dostalem oferte z Urzedu Pracy w Gliwicach z info ze moga mi dac do firmy stazystow max szybko uzyskalem potwierdzenia z US i ZUS o niezaleganiu ( 7 dni ) i co stazystow niet, wydalem 20 zl i stracilem troche czasu to jest POLSKA wlasnie i to ma byc lepiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 13.07.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 gratuluje podejscia + bo mi go ostatnio brakuje nie tylko jako KOBIETA jestes rodzynkiem na tym forum ale jako OPTYMISTKA takze ja ostatnio dostalem oferte z Urzedu Pracy w Gliwicach z info ze moga mi dac do firmy stazystow max szybko uzyskalem potwierdzenia z US i ZUS o niezaleganiu ( 7 dni ) i co stazystow niet, wydalem 20 zl i stracilem troche czasu to jest POLSKA wlasnie i to ma byc lepiej ?? oj jasne że jest wciąż wokoło mnóstwo partactwa i zwykłej ludzkiej głupoty ale mimo to trzeba wierzyć że coś sie ruszy na lepsze. a na pewno się nie ruszy jak będziemy wciąż narzekać - choćby teraz bo upały, gorąco i żyć sie nie da. a ja pamietam że jeszcze 03-06 zapaliliśmy w piecu bo zimno jak w psiarni było - oczywiście wszyscy w około ględzili jaką to mamy kijową pogodę i jak to fajnie by było w ciepłych krajach mieszkać. teraz jest jak w Italii czy wymarzonej Hiszpanii i też narzekają. tacy już jesteśmy my Polacy tak wiec zmiany należy rozpocząć od nas samych i naszej mentalności ot powiedziała co wiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 13.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a tak wracając do tematów bardziej przyziemnych robił ktoś z Was komin z gotowych elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.07.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 a tak wracając do tematów bardziej przyziemnych robił ktoś z Was komin z gotowych elementów? ja, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 14.07.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 a tak wracając do tematów bardziej przyziemnych robił ktoś z Was komin z gotowych elementów? Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.07.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Ewelinka -ja nie robiłem komina systemowego i nie zalecam - troszku sie cżłowiek naoglądał tych systemowych Schiedłow i innych cudów któer po złym wymurowaniu szły w drogę (jako podbudowa).Jeżlei posiadasz dobrego murarza - kup 1 kl cegły pełnej i wymuruj komin z cegły pełnej. Święty spokój, zero problemów. Podarujcie sobie także klinkier w strefie nada dachem - tu będzie się wszystko kondensowąlo - tu musicie ten komin ocieplić W przypadku kotłow na paliwo stąłe zalecam stnowczo przekrój 20x20 Z całą powaga dla powaznej sprawy jaką jest komin to piszę. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 18.07.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a tak wracając do tematów bardziej przyziemnych robił ktoś z Was komin z gotowych elementów? Ja No i jak Ci wyszło? Zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 18.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Ewelinka -ja nie robiłem komina systemowego i nie zalecam - troszku sie cżłowiek naoglądał tych systemowych Schiedłow i innych cudów któer po złym wymurowaniu szły w drogę (jako podbudowa). Jeżlei posiadasz dobrego murarza - kup 1 kl cegły pełnej i wymuruj komin z cegły pełnej. Święty spokój, zero problemów. Podarujcie sobie także klinkier w strefie nada dachem - tu będzie się wszystko kondensowąlo - tu musicie ten komin ocieplić W przypadku kotłow na paliwo stąłe zalecam stnowczo przekrój 20x20 Z całą powaga dla powaznej sprawy jaką jest komin to piszę. Sebo8877 Dzięki za info - niezbyt pozytywne. Musisz mieć faktycznie bardzo złe doświadczeine z tym kominem systemowym. Jak juz pare razy pisałam u mnie muruje ojciec i on nalega na ten system - mówi że z murowaniem ceglanego może mieć problem - a tu sa gotowe elementy i powinno pójść gładko - a przynajmniej łatwiej. Z pewnością z cegły wyjdzie taniej - co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.07.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a tak wracając do tematów bardziej przyziemnych robił ktoś z Was komin z gotowych elementów? Ja No i jak Ci wyszło? Zadowolony? tak ogolnie czy za pierwszym razem nie jestem zadowolony , niepotrzebnie wywalone pieniądze dokładnie tak jak napisał ten prawie-Hanys z konca swiata .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 18.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a tak wracając do tematów bardziej przyziemnych robił ktoś z Was komin z gotowych elementów? Ja No i jak Ci wyszło? Zadowolony? tak ogolnie czy za pierwszym razem nie jestem zadowolony , niepotrzebnie wywalone pieniądze dokładnie tak jak napisał ten prawie-Hanys z konca swiata .. no ale co wyszło krzywo. komin nieszczelny? czy cio? jest duza różnica w cenie systemu a tradycyjnym kominem z cegieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.07.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ewelinko - podejrzewam ze róznica ceny będzie z małym plusem na korzyść cegły - ale jakość tego komina to już znaczący plus na korzyść cegły. W przypadku cegły masz min 12 cm ceramiki przy systemach samej ceramiki jest 1,5-2 cm. reszta to siakiś pustak który juz ceramika nie jest. Jezli nawet małodoświadczony murarz podejrzy w siakies książce jak poprawnie wiązac kominy - posiada pion i oziomice to naprawdę da rade wumurowac piękny komin na pełna spoine. naprawde prosta rzecz. Sam przemurowywałem swoje kominy i stoją powaznie rzadna filozofia. Jeżeli juz chcesz wchodzić w jakiś system to tylko Schiedel no i tu musisz miec już fachowca by dobrze ten komin postawił system tez trzeba umiec postawić - u mojego znajomego postawili Schiedla (pustaki odwrotnie) po 1 szonie wszystko spękalo i poszło w piz.... Teraz do sellima - Hanysym byda zawsze i prosza mnie tu bardzo nie obrażać godaniym o jakims tu prawie hanysie Pomimo że na wyganiu sercym i duszyczkom cołki czaos z Wami pierony jedne żech jest. Tukej rzodyn nie umi powiedziec PIERONIE W piontek rzyna do Radlina - dychna zaś troszyczka Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.07.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ewelinka , zeby sie juz nie wdawać w dywagacje co jest lepsze - to uczule Cie tylko na jedno wycena komina ma być na pismie - co wchodzi w skład-i ile tego ma być i czy to cena NETTO CZY BRUTTO !!! mnie zrobili na "cenie" i potem wiecznie czegos brakowało -takze nie wyszło to tak pięknie jak miało wyjsc ps. rozmawiałem z kilkoma inwestorami i przechodzili to samo , taka widać ich praktyka jest ps.2 rabat dają nawet 20 % ps.3 przemysl dobrze sprawe czym bedziesz ogrzewać , bo to jest wazne w razie zmiany planow ....srednica komina itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.07.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Do Hanysa z konca swiata mosz szczescie P.Hanysie ze jada na Mazury w piątek -ominyło Cie postawienie kufelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.07.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Do Hanysa z konca swiata mosz szczescie P.Hanysie ze jada na Mazury w piątek -ominyło Cie postawienie kufelka W sierpniu tak w środku zas byda w radlinie to za tego Pana Ci kufelek złotego napoju postawia m.in . w ramach zadość uczyniynio że na Mazury jedziesz. Kaj sie wybiyrosz?? Wyndki jakiś bieresz czyś tyn co ryb nie chyto?? sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.07.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Jade na wygwizdowie wyciszyć sie ryby owszem,ale na talerzu a te "P" to mozna roznie interpretować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.07.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Jade na wygwizdowie wyciszyć sie ryby owszem,ale na talerzu a te "P" to mozna roznie interpretować Obyś mioł na myśli Pana bo jak ta inno interpretacja to zabija Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 przezornie -przemilcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 19.07.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ewelinka , zeby sie juz nie wdawać w dywagacje co jest lepsze - to uczule Cie tylko na jedno wycena komina ma być na pismie - co wchodzi w skład-i ile tego ma być i czy to cena NETTO CZY BRUTTO !!! mnie zrobili na "cenie" i potem wiecznie czegos brakowało -takze nie wyszło to tak pięknie jak miało wyjsc ps. rozmawiałem z kilkoma inwestorami i przechodzili to samo , taka widać ich praktyka jest ps.2 rabat dają nawet 20 % ps.3 przemysl dobrze sprawe czym bedziesz ogrzewać , bo to jest wazne w razie zmiany planow ....srednica komina itd. Selimm a powiedz z ciekawości ile Cię wyszła całość tego komina? Domek parterowy czy piętrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.07.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ewelinka ..hmm....nie pamietam -okolo 5-6 tyś domek z poddaszem jakbyś chciała coś wiecej o kominie to daj znać po urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts