daggulka 10.12.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Sebuś... dzięki . Malowanie to chyba dopiero na wiosnę.... teraz nie dość że tynki jeszcze nie wyschły to chyba by mi łapka do pędzla przymarzła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.12.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Piejar... no tak, ale tu własnie chodziło o to, żeby pędzlem pomalować coby te wszystkie zbędne ziarenka od ściany odpadły Kolorki jak najbardziej planuję ...na poddaszu będę na suficie chyba strukturalną farbę dawać bo fakrura płyt kg inna niż ścian z tynkami cw... zrobimy jak mówicie: pomalujemy wiosną najzwyklejszą emulsyjną i na to kolor a te zacieki.... hm... nie odstają od ściany... nie wyczułam pod palcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.12.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Piejar... no tak, ale tu własnie chodziło o to, żeby pędzlem pomalować coby te wszystkie zbędne ziarenka od ściany odpadły Na to chyba lepszy jest grunt bo co ma odpaść to odpadnie a co ma zostać - zostanie. Być może wapno działa podobnie. Kolorki jak najbardziej planuję ...na poddaszu będę na suficie chyba strukturalną farbę dawać bo fakrura płyt kg inna niż ścian z tynkami cw... Ja bym olał - nie będziesz na to zwracać uwagi a narobisz się i poniesiesz koszty. Czy planujesz strukturę robić przy pomocy specjalnego piasku? Jeżeli tak, to będzie to najdroższy piasek na Twojej budowie (jakieś 80 PLN/5 kg) a i tak 1/3 wyląduje na podłodze. Wiem bo u siebie robiłem. zrobimy jak mówicie: pomalujemy wiosną najzwyklejszą emulsyjną i na to kolor a te zacieki.... hm... nie odstają od ściany... nie wyczułam pod palcami No to spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.12.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A mnie właśnie montują net-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A mnie właśnie montują net-a Co wybrołeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.12.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Piejar... nie tynk strukturalny ino farba strukturalna...to jest normalna farba do malowania wałkiem ino z dodatkiem takich różnorodnych kulek ... wychodzi coś jak tapeta-raufaza ...ale oczywiście decyzja jeszcze nie zapadła...być może będzie zwykła farba ...zależy od stanu kasy (ta strukturalna dwa razy droższa ) co do gruntu... no właśnie wapno z wodą działa chyba podobnie jak grunt neta Ci zakładają? a skąd w końcu wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.12.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Dar-net. 800 kb w dzień, 1500 kb nocą. Chodzi jak burza. Transfer do 180 kB/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 11.12.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 W końcu dziś odbieram od projektanta dokumentację i PNB! Można w końcu zacząć działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.12.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Piejar.... noooo, pozazdrościć ...ciekawe co tam u mnie na zadupiu zamontuje Jajmaju.... teraz za bardzo nie podziałasz...chyba, że materaiały kupuj...zimą lepsze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 11.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Raczej nie myślałem o pracach typowo budowlanych... choć moja "ekipa" chętnie by już zaczęła Czas zacząć kupować materiały, załatwiać kredyt, podłączyć prąd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 11.12.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jechałam dzisiaj przez Ochojec - i wydaje mi się, że Graszka się dzisiaj zalewała -tj. strop Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jechałam dzisiaj przez Ochojec - i wydaje mi się, że Graszka się dzisiaj zalewała -tj. strop Gratulacje! mozliwe możliwe bo w poniedzialek jakies ludzie skakali u niej po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.12.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jechałam dzisiaj przez Ochojec - i wydaje mi się, że Graszka się dzisiaj zalewała -tj. strop Gratulacje! kolezanko czy od granitowego zlewu odpisalas vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 11.12.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Czy faktura za wykonanie projektu budowlanego może mi się do czegoś przydać? Czy lepiej wybrać opcję tańszą bez faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 11.12.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Co do położenia tarasu, czy garażu - od tego sa projekty lustrzane. My mamy właśnie domek postawiony bokiem ( nieatrakcyjnym - co by w oczy nie koliło ) i garaż mamy po stronie lewej od wejścia. Jak będziecie oglądać projekty - to prawie każdy z nich można dostosować, trzeba tylko dopytać w biurze projektowym.... ...Moi znajomi, którzy nie zbudowali - teraz kombinują z jakimiś piwniczkami na zewnątrz, czy domkami gospodarczymi, ale to nie jest to samo. Takie jest moje zdanie. Tak tak ja to wszystko wiem Projektów to już setki przejrzeliśmy. Kurcze trzeba by się na jakiś projekt zdecydować i zacząć działać. Co do piwnic to ja bym bardzo chciała albo duży strych. Od przybytku głowa nie boli Ale mąż coś marudzi A jeszcze czy jak załatwię pozwolenie na budowę to muszę w jakimś określonym czasie budowę zacząć czy nie ma żadnego ciśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 11.12.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jechałam dzisiaj przez Ochojec - i wydaje mi się, że Graszka się dzisiaj zalewała -tj. strop Gratulacje! No Kochani, Wy to jesteście dobre ludzie .....interesujecie się moją nieszczęsną budową...... a tu od rana pada, pada, pada........byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 11.12.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 koleżanko czy od granitowego zlewu odpisałaś vat? Koleżanko Małgorzato! Granitowy zlew jest w drugiej transzy odpisów ( w styczniu 2008). Pierwsza transza obejmowała stan surowy zamknięty.Mam nadzieję, że uda się cosik wyciągnąć z US, bo vat w moim zlewie był spory Graszka - mam nadzieję, że położyli Ci folię na stropie. U mnie w trakcie lania też zaczęło padać (lipiec czy sierpień 2006), potem miałam brzydkie zacieki na murze- ale przykryte są styropianem .Z betonem na szczęście nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 11.12.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 A jeszcze czy jak załatwię pozwolenie na budowę to muszę w jakimś określonym czasie budowę zacząć czy nie ma żadnego ciśnienia? Z tego co wiem, to pozwolenie na budowe ważne jest 2 lata....czasu jest dosyc zeby rozpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 12.12.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Tak, a po 2 latach można wytyczyć budynek - i to chyba wystarczy znowu na jakiś czas - chyba na 2 lata. Ale po co? Jak się budować to nie rozciągać w czasie. Często zdarza się tak, że po tak długim okresie zaczyna się kombinować z projektem - u nas tak było.Pojawiła się lepsza wersja naszego domu. Niby wszystko można przed budowa zmienić, ale wszystko kosztuje.Jak zdecydujecie się budować - kupcie projekt i potem adaptujcie i spokojnie budujcie. My zaczęliśmy 2 tygodnie przed upływem 2 lat :roll:Budowa trwała 16 miesięcy, ale tylko dzięki łagodnej zimie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.12.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Prywatne pytanko mam.Czy ktoś wie coś z pierszej ręki o laserowej korekcji wzroku? Czy duże jest ryzyko powikłań i błędu? Czy ktoś słyszał coś o Szpitalu Pod Bukami w Bielsku-Białej ? - tam mam mieć wykonany ten zabieg, a nie mogę znaleźć w necie jakichkolwiek opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts