Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ludziska gdzie kupowaliście parapety?

chodzi mi o konglomerat?

no i jakie macie kolorki?

cholewcia muszę sie szybko decydować - podoba mi się ta bianco carrara

w Gliwicach, załatwiał mi gość od okien, ale gdzie to nie wiem :roll: ale to już trzy albo cztery lata wstecz

Firma SAS na Kujawskiej, zaraz za byłą "Gondolą" przedstawiciel Thermoplasta

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sycz....Moim skromnym zdaniem - jeśli ściana jednowarstwowa to tylko z betonu komórkowego klasy 400 lub w ostateczności 500 na zaprawę ciepłochłonną (ja tak mam) ...odradzam z porothermu. A jeśli chcesz najtańszą dwuwarstwową to pustak max + styropian. Radziłabym pospieszyć się z zakupem materiału.... nie wiadomo jak to będzie z cenami w tym roku.

Witaj Daggula . A gdzie braliście beton komOrkowy ten 36 i po ile leciała 1sztuka ?Bo oglądałem na allegro to robią go w bielsku i kosztuje gdzieś 13,50 zł brutto tylko na pewno transport trochę szarpnie po kieszeni. Kupowaliście go tu w jakieś okolicznej hurtowni czy zamawialiście z bielska?Pozdrawiam sycz.

Witajcie.Podjeliśmy z moja żonka jakis kompromis i budujemy na 100% ściane jednowarstwową bo jak chcielismy zrobi porotherm 30 plus wata to cena wyszła ponad 20 tyś a znależlismu hurtownie w zorach co ma beton komórkowy 36 z bielska po 13,40 z własnym transportem albo 14 zł. brutto z ich ransportem wtedy cena cegły na cały nasz dom zamyka sie w kwocie 14500 zł.Mam naadzieje że to jest optymalne wyjście bo tez tak jak daggulla mamy kredyt z banku wziety i każdy grosz się liczy. Co wy o tym rozwiązaniu myslicie?

Pozdroweina sycz.

Ewelinka a my zrobiliśmy sobie wycieczkę na dziełkę, zeby pomarzyć :)

Przed nami się już wprowadzili, za nami zaczynają budować.....

Kurcze drogę pod lasem zaczynają już robić :-?

W następny weekend jedziemy zobaczyć budujący się dom z projektu, który nam się podoba. Ciekawa jestem.

Ewelinka a my zrobiliśmy sobie wycieczkę na dziełkę, zeby pomarzyć :)

Przed nami się już wprowadzili, za nami zaczynają budować.....

Kurcze drogę pod lasem zaczynają już robić :-?

W następny weekend jedziemy zobaczyć budujący się dom z projektu, który nam się podoba. Ciekawa jestem.

marzenia nakręcają robotę także marzmy :)

rzeczywiście duży ruch budowlany tu u nas ostatnio widać - kilka domów ruszy w tym roku

od lutego ruszyły roboty zw. z kanalizacja także Orzepowice rozkopane

kiedy startujecie Wy?

Oby zdrówko dopisało, by jajeczko

smakowało, by szyneczka nie tuczyła

atmosfera była miła, by zajączek

uśmiechnięty przyniósł wreszcie te prezenty.

WESOŁYCH ŚWIĄT dla WSZYSTKICH KOCHANI !!!!!

http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/tr/887.gif

Kochani Rybniczanie i okolico :D

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych

najserdeczniejsze życzenia

dużo zdrowia, radości,

smacznego jajka, mokrego Dyngusa,

mnóstwo wiosennego słońca

oraz samych sukcesów w życiu osobistym i zawodowym

życzy Edzia

piejar...kurrrde... możesz mi dać na maila jakieś fotki i napisać jak Ci się te schody sprawują?

normalnie chciałam drewniane stopnie, podstopnie otynkowane...ale cholera...porządni stolarze się cenią jak nie wiem, a u wszysatkich i porządnych i nie :wink: terminy zaklepane na het do przodu....właśnie rozważam obłożenie schodów kaflami :roll:

jareczku, plissss... powiedz coś :D

Jeżeli możecie podeślijcie mi nr tel. na wykonawców dachu. Na jesień będę potrzebował sprawdzonej i godnej polecenia ekipy. Niestety już teraz muszę sobie coś zaklepać. Pozdrawiam

ja swoją ekipę - z ul. Rudzkiej - nie bardzo polecam - ewentualnie w ostateczości

pierwszy dzień robili jakieś 3 h - zrobili nie za wiele za to wiele butelek po wódce znalazłam w garażu.....