donata1710 02.05.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Cześć Donata Trudna rada z tym wyliczeniem wg m2. Wszystko zależy np od rozstawu krokwi. Myślę, że jak rzucisz okiem na rys więźby, odczytasz przekroje belek to spoko policzysz sama. A jak chcesz to rzuć skan na forum i może ktoś Ci pomoże. Jeżeli projekt jest standardowy to pewno ktoś to już wcześniej policzył Wydawało mi się że jestem wykształcony człowiek ale z tego mojego projektu wyliczyć nie umiem. Ale dzięki za odpowiedź Wg projektu, na mój dach (około 200m2) potrzeba 6,75m3 drewna konstrukcyjnego. Jamaju dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 04.05.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 witajcie wszyscy a ja zrezygnowalem z okazji i mam juz nowa dzialke i wszystko zaczynam od nowa Okazało się, że mamuśka ma jeszcze jakąś działke, wszyscy myśleli że to przemyslowa, ale na szczęscie jej część jest budowlana )) dzieki temu bede miec wieksza dzialke niz w pierwotnej wersji i nie trzeba bedzie garazu chowac do piwnicy szkoda tylko, że tyle czasu straconego, ale co tam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.05.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 No adiqq - Dzień Matki niedługo to nie zapomnij o kwiatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.05.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 adiqq ... super, gratuluję.... zawsze to lepiej wybudować sobie samemu- na pewno więcej stresów i nerwów , ale za to wiesz co masz , znasz każdy kąt i wiesz że masz spokój z poważnymi remontami na kilka /naście lat piejar...jak tam humorek? jeszcze tylko 26 dni do wyjazdu sebuś...ty sie nie stresuj, mamy to już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 04.05.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Piejar, nie boj, sie o kwiatku nie zapomne Daggulka - juz mam stresy, bo z woda moga byc problemy, część budowlana zarośnięta brzózkami samosiejkami, a nie mam tyle odwagi żeby je to ot tak wyciąć..jeszcze sąsiad doniesie....nie wiecie od jakiego obwodu drzewa można je samemu ściąć? wiem że do 5 lat można, ale czy ja wiem ile one tam mają?!? ogrodzenie by trzeba chyba zrobić , blaszak zalatwic...itd , załatwić dojazd do działki (co z tego że w planie jest - i tak trzeba z sąsiadami negocjować) - co lepiej zrobić, służebność czy lepiej kupić kawałek działki?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 04.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 witajcie wszyscy a ja zrezygnowalem z okazji i mam juz nowa dzialke i wszystko zaczynam od nowa Okazało się, że mamuśka ma jeszcze jakąś działke, wszyscy myśleli że to przemyslowa, ale na szczęscie jej część jest budowlana )) dzieki temu bede miec wieksza dzialke niz w pierwotnej wersji i nie trzeba bedzie garazu chowac do piwnicy szkoda tylko, że tyle czasu straconego, ale co tam.... U ciebie to jak w kalejdoskopie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.05.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 piejar...jak tam humorek? jeszcze tylko 26 dni do wyjazdu Spokojenko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.05.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 no, ja myślę a nasza Edzia jak tam? pisze się na miejscówkę? czy Marek jednak dał się przekonać na dojazd własnym pojazdem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 05.05.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witajcie .Dzięki wszystkim za cynki a propos ekip budowlanych ale jak to bywa szczęscie nas nie opuściło i znależlismy ekipę w postaci naszego sąsiada za płotu który posiada firmę budowlaną i skasuje nas około 25 000 zł za stan surowy zadaszony.Założyłem z żonką i córą dziennik budowa niech jest jakaś pamiątka.Więc zapraszam.Na razie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 05.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witajcie .Mam pytanie do ludzi z okolic świerklan jankowic chwałowic rownia gotartowic paruszowca czy nie znaja kogos kto ma do sprzedania działke budowlany bo nasz znajomy poszukuje bardzo pilnie.Jkby co to dajcie znac .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 08.05.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witajcie poszukuje firmy do wybudowania stanu surowego - wrzesień okolice Rybnika. Bardo proszę o jakieś namiary.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Pieronie jo to nie wiym co sie dzieje kiedy nie zajrza wszyscy sie budujom :) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 09.05.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Pieronie jo to nie wiym co sie dzieje kiedy nie zajrza wszyscy sie budujom :) Sebo8877 Bo wszyscy chcom łod Ciebie dachówka kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Pieronie jo to nie wiym co sie dzieje kiedy nie zajrza wszyscy sie budujom :) Sebo8877 niekierzy chcom coby im wybudowoł jakiś frajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek25 09.05.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam Juz niebawem zaczynamy budowe Iskierki w okolicach Rybnika, z pewnoscia bedziemy miec wiele pytan. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam Juz niebawem zaczynamy budowe Iskierki w okolicach Rybnika, z pewnoscia bedziemy miec wiele pytan. Pozdrawiam Kasia odpowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donata1710 09.05.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Czy ktoś ma namiry na tanie drewno w okolicach Rybnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjDario 09.05.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witajcie poszukuje firmy do wybudowania stanu surowego - wrzesień okolice Rybnika. Bardo proszę o jakieś namiary. Pozdrawiam Kasia Dołączam sie do tego zapytania. i prosze o wypowiedzi co sądzicie o tej mojej Koniczynce? http://forum.muratordom.pl/koniczynka-inna-niz-wszystkie,t128089.htm Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.05.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Drewno które ma służyć do czego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 09.05.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 witajcie wszyscy a ja zrezygnowalem z okazji i mam juz nowa dzialke i wszystko zaczynam od nowa Okazało się, że mamuśka ma jeszcze jakąś działke, wszyscy myśleli że to przemyslowa, ale na szczęscie jej część jest budowlana )) dzieki temu bede miec wieksza dzialke niz w pierwotnej wersji i nie trzeba bedzie garazu chowac do piwnicy szkoda tylko, że tyle czasu straconego, ale co tam.... U ciebie to jak w kalejdoskopie Powodzenia faktycznie jak w kalejdoskopie, ale dodatkowo niestety drozej wyjdzie.... wlasnie dostalem WT z energetyki.....poprzednio mialem za 1,4tys, a na tej nowej działce 10tys....az sie boje co mi napisza z wodociągow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts