Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Donata :-D

Trudna rada z tym wyliczeniem wg m2. Wszystko zależy np od rozstawu krokwi. Myślę, że jak rzucisz okiem na rys więźby, odczytasz przekroje belek to spoko policzysz sama. A jak chcesz to rzuć skan na forum i może ktoś Ci pomoże. Jeżeli projekt jest standardowy to pewno ktoś to już wcześniej policzył ;-)

Wydawało mi się że jestem wykształcony człowiek ale z tego mojego projektu wyliczyć nie umiem. Ale dzięki za odpowiedź

Wg projektu, na mój dach (około 200m2) potrzeba 6,75m3 drewna konstrukcyjnego.

Jamaju dzięki za podpowiedź

:lol:

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc***

witajcie wszyscy

a ja zrezygnowalem z okazji i mam juz nowa dzialke i wszystko zaczynam od nowa :D Okazało się, że mamuśka ma jeszcze jakąś działke, wszyscy myśleli że to przemyslowa, ale na szczęscie jej część jest budowlana :)))

dzieki temu bede miec wieksza dzialke niz w pierwotnej wersji i nie trzeba bedzie garazu chowac do piwnicy :)

szkoda tylko, że tyle czasu straconego, ale co tam....

adiqq ... super, gratuluję.... zawsze to lepiej wybudować sobie samemu- na pewno więcej stresów i nerwów , ale za to wiesz co masz , znasz każdy kąt i wiesz że masz spokój z poważnymi remontami na kilka /naście lat :D

piejar...jak tam humorek? jeszcze tylko 26 dni do wyjazdu :lol:

sebuś...ty sie nie stresuj, mamy to już za sobą :D

Gość Gosc***

Piejar, nie boj, sie o kwiatku nie zapomne :)

Daggulka - juz mam stresy, bo z woda moga byc problemy, część budowlana zarośnięta brzózkami samosiejkami, a nie mam tyle odwagi żeby je to ot tak wyciąć..jeszcze sąsiad doniesie....nie wiecie od jakiego obwodu drzewa można je samemu ściąć? wiem że do 5 lat można, ale czy ja wiem ile one tam mają?!?

ogrodzenie by trzeba chyba zrobić , blaszak zalatwic...itd :), załatwić dojazd do działki (co z tego że w planie jest - i tak trzeba z sąsiadami negocjować) - co lepiej zrobić, służebność czy lepiej kupić kawałek działki?!?

witajcie wszyscy

a ja zrezygnowalem z okazji i mam juz nowa dzialke i wszystko zaczynam od nowa :D Okazało się, że mamuśka ma jeszcze jakąś działke, wszyscy myśleli że to przemyslowa, ale na szczęscie jej część jest budowlana :)))

dzieki temu bede miec wieksza dzialke niz w pierwotnej wersji i nie trzeba bedzie garazu chowac do piwnicy :)

U ciebie to jak w kalejdoskopie :wink:

Powodzenia

Witajcie .Dzięki wszystkim za cynki a propos ekip budowlanych ale jak to bywa szczęscie nas nie opuściło i znależlismy ekipę w postaci naszego sąsiada za płotu który posiada firmę budowlaną i skasuje nas około 25 000 zł za stan surowy zadaszony.Założyłem z żonką i córą dziennik budowa niech jest jakaś pamiątka.Więc zapraszam.Na razie .

Witajcie poszukuje firmy do wybudowania stanu surowego - wrzesień okolice Rybnika. Bardo proszę o jakieś namiary.

Pozdrawiam Kasia

Dołączam sie do tego zapytania. :wink:

i prosze o wypowiedzi co sądzicie o tej mojej Koniczynce?

http://forum.muratordom.pl/koniczynka-inna-niz-wszystkie,t128089.htm

Pozdro!

Gość Gosc***
witajcie wszyscy

U ciebie to jak w kalejdoskopie :wink:

Powodzenia

faktycznie jak w kalejdoskopie, ale dodatkowo niestety drozej wyjdzie....

wlasnie dostalem WT z energetyki.....poprzednio mialem za 1,4tys, a na tej nowej działce 10tys....az sie boje co mi napisza z wodociągow.....