Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja czekam teraz na mapki do celów projektowych. Znajomy geodeta obiecał, że będą gotowe za 2 tygodnie. Czy nie mając tych mapek moge już teraz zwrócić się do Energetyki i Wodociągów o warunki dostawy prądu i wody na moją działkę? Ile czeka się na odpowiedź z ich strony?

Zalezy mi na tym, aby działkę jak najszybciej ogrodzić, ale jest to prawie niemożliwe skoro nie mam tam jeszcze wody ani prądu... :-?

Gość Gosc***
Ja czekam teraz na mapki do celów projektowych. Znajomy geodeta obiecał, że będą gotowe za 2 tygodnie. Czy nie mając tych mapek moge już teraz zwrócić się do Energetyki i Wodociągów o warunki dostawy prądu i wody na moją działkę? Ile czeka się na odpowiedź z ich strony?

Zalezy mi na tym, aby działkę jak najszybciej ogrodzić, ale jest to prawie niemożliwe skoro nie mam tam jeszcze wody ani prądu... :-?

mozna. trzeba miec tylko mape 1:5000 i mape 1:500 lub 1:1000 (do kupienia w geodezji w UM) i można składać papiery o Warunki techniczne. Energetyka dala mi odpowiedz po 3 dniach, na wodociagi czekam. Maja chyba czas max 14 dni

adiqq dzięki za odpowiedź. To mnie chyba coś geodeta w bład wprowadził, bo powiedział mi ze musze czekac na mapki od niego i dopiero z nimi bede mógł walić do energetyki i wodociągów... ehh chyba myle pojęcia cuś :-?

A te mapki kupuje się w urzędzie miasta od reki, czy trzeba czekać? (ile?)

I kolejna sprawa: gdzie w okolicy najtaniej kupię siatkę zieloną powlekaną o wysokości 1,5 m i słupki do tego? orientuje sie może ktoś? :wink:

Gość Gosc***
adiqq dzięki za odpowiedź. To mnie chyba coś geodeta w bład wprowadził, bo powiedział mi ze musze czekac na mapki od niego i dopiero z nimi bede mógł walić do energetyki i wodociągów... ehh chyba myle pojęcia cuś :-?

A te mapki kupuje się w urzędzie miasta od reki, czy trzeba czekać? (ile?)

I kolejna sprawa: gdzie w okolicy najtaniej kupię siatkę zieloną powlekaną o wysokości 1,5 m i słupki do tego? orientuje sie może ktoś? :wink:

Na te 1:5000 czekalem chyba 3 dni. Jak składałem wniosek o te 1:500 i 1:1000 to była pani i od ręki mi załatwiła jak się do niej ładnie uśmiechnąłem ;-)

1:5000 kosztowała mnie coś kolo 20zł, 1:500 i 1:1000 około 30zł (to zależy ile egzemplarzy)

Mi też mówili że potrzebuję mapę do celów projektowych(od geodety), ale do WT wystarczą mapy z geodezji

małaMi .... jezzzuuu...kochana, zapomniałam o Tobie na śmierć :oops:

otóż ten mój kolega jak najbardziej może się podjąć, może z Tobą umowe spisać, może zrobić Ci kuchnię i nie jest drogi przede wszystkim (jak już napisałam kuchnię wenge długość 3,60m zrobi mi za 3000zeta), pewnie cena będzie zależeć od tego co tam chcesz mieć, zjakiego materiału...czyli musielibyście sie spotkać osobiście jeśli byś reflektowała (pewnie on do Ciebie by podjechał)

jeśli jesteś chętna to napisze Ci na priv jego numer telefonu :wink:

małaMi .... jezzzuuu...kochana, zapomniałam o Tobie na śmierć :oops:

otóż ten mój kolega jak najbardziej może się podjąć, może z Tobą umowe spisać, może zrobić Ci kuchnię i nie jest drogi przede wszystkim (jak już napisałam kuchnię wenge długość 3,60m zrobi mi za 3000zeta), pewnie cena będzie zależeć od tego co tam chcesz mieć, zjakiego materiału...czyli musielibyście sie spotkać osobiście jeśli byś reflektowała (pewnie on do Ciebie by podjechał)

jeśli jesteś chętna to napisze Ci na priv jego numer telefonu :wink:

:wink: :wink: :wink:

szukam dla mojej mamy, bo ja już mam wykonawcę dla siebie, ale to trochę kilometrów ode mnie.

a jakieś zdjęcia tego co już zrobił ? na pw ofkors moze byc

Szukam ekipy do budowy domu w okolicach Jastrzębia Zdroju (Śląsk) od podstaw.... na gwałt :lol: ... mojej koleżance w ostatniej chwili odmówiła ekipa ...SPRAWA BARDZO PILNA - PROSZĘ O POMOC (kredyt załatwiony, pierwsza transza na koncie a ekipy niet :evil: ) . Babeczka załamana...trza pomóc :D .

Jeśli ktoś coś wie, proszę info na priv.

ja tez poproszeo jakies namiary na kuchnie i jesli ktos ma sprawdzonego wykonawce do obudowania kominka, potrzebuje kogos z plotem i niestandardowymi pomyslami bo usytuowanie kominka jest lekko nietypowe ;)
np. Forest- Natura z forum, albo firma Paw-pol z Żor :roll: