Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, budujemy dom w Rybniku-Popielowie. W tej chwili mamy już tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki. Z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić tylko: architektów (ale są dość obłożeni robotą), gościa od CO i ekipę od wylewek. Reszta nie była najgorsza ale teraz to bym już ich duuuuużo bardziej pilnowała.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do elewacji, jak ktoś ma namiary na takową to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam :D

Witam wszystkich, budujemy dom w Rybniku-Popielowie. W tej chwili mamy już tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki. Z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić tylko: architektów (ale są dość obłożeni robotą), gościa od CO i ekipę od wylewek. Reszta nie była najgorsza ale teraz to bym już ich duuuuużo bardziej pilnowała.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do elewacji, jak ktoś ma namiary na takową to bardzo proszę o podanie. Pozdrawiam :D

Witaj, ja buduję po sąsiedzku :) Możesz podać namiary na tego gościa od CO? Wprawdzie jeszcze daleko mi do tego etapu budowy, ale prędzej czy później się może przydać :)

a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k?

Ja bym nie dał. Nic na takiej ścianie nie powiesisz. Poza tym stracisz pozytywne (chyba ?) własności akumulacyjne muru. Chodzi mi o akumulację ciepła w ścianach. Styropian, jak już, to na zewnątrz i na to cienkowarstwowy tynk.

a ja mam pytanko do starych wyg lub znawców tematu - czy dalibyście styropian między ścianę zewnętrzną z bk (jednowarstwówkę) a płytę g-k?

nie jestem znawca ale jakos ogolnie g-k kloci mi sie ze styropianem

( jakos nigdzie nie widzialem takiego zestawienia - jesli juz to welna w roznych odmianach )

tak czy inaczej ja bym pod g-k styropianu nie dal, dopiro pod tynk ( jak juz to piejar napisal ) choc nie rozumiem czemu nie da sie na takiej scianie niczego powiesic ;)

Ewelinka...masz stracha, że na opał nie wyrobisz? :wink: :lol:

Nic się nie martw...ja też mam takiego stracha :D ...tez mam jednowarstwówkę z bk , ale pogadałam z gościem który tez ma i pali gazem, i jakichś zabijających rachunków nie miał... w kufajce tez nie chodził :lol: .

Ja bym nie dawała tego styropianu. Zresztą nie wierzyłam w akumulacyjne właściwqości tej sciany dopóki sie na własne gały nie przekonałam :D .... długo trzyma temperaturę... ostatnio domek sie nagrzał bo przez kilka dni było zajeb... słońce i ciepło, teraz po dwóch dniach chłodu i deszczu on nadal trzyma to ciepło....mimo tego,. iz nie grzejemy nadal w domu jest cieplej niż na dworze....czyli cos w tym jest :D .

Piejar...jak humorek? Jeszcze tylko 10 dni do imprezki :D :D :D .

choc nie rozumiem czemu nie da sie na takiej scianie niczego powiesic ;)

Na samej płycie kg niewiele powiesisz. Oczywiście - jeżeli odpowiednio zrobisz stelaż to da rady.

Ale ... jest taki system budowania jak Termomur (Termodom ?) - leje się beton w styropianowe kształtki. O ile wiem, osiedle "willowe" (leżący Manhattan :D) na Wierzbowej jest tak zbudowane. Mój kumpel ma tam segment wybudowany tą technologią - wypytam czy na styro od wewnątrz dawał kg czy tynk cienkowarstwowy. No i jak się mieszka spytam ...

Jezzzuuu...jaka tu cisza :roll: .

Żyjecie ludziska? :wink: :lol:

Piejar...na którą godzinkę sie umawiamy w sobotę? :wink: Edzia jedzie z nami?

Jedzie, jedzie Edzia z Wami.

Nie wiem ile czasu Piejar potrzebuje na dojazd z domu do ER, ale ja wczoraj umówiłam się z nim na 10 tą przed ER :D

Jezzzuuu...jaka tu cisza :roll: .

Żyjecie ludziska? :wink: :lol:

Piejar...na którą godzinkę sie umawiamy w sobotę? :wink: Edzia jedzie z nami?

Jedzie, jedzie Edzia z Wami.

Nie wiem ile czasu Piejar potrzebuje na dojazd z domu do ER, ale ja wczoraj umówiłam się z nim na 10 tą przed ER :D

trzeba było zbiórkę u Indian zrobić, to pomachałbym :wink:

a pod którym kominem ta zbiórka :roll:

Edzia...czyli u Jarka musiałabym być gdzieś o 9.30? :roll: Kurcze, to muszę z domu wyjechać o 8.30 ...jak znam życie to pobłądzę :oops: ...chociaż gdzieś mam maila od Jarka, gdzie łopatologicznie mi opisał jak do niego trafić :lol: .

No i lokomotiv se musze kupić :roll: :oops: . Jak prowadze to nic mi sie nie dzieje...a jak jadę w roli pasażera , to ...porażka :roll: .

Jamles...ty nie wydziwiaj ino pakuj sie z nami do auta :roll: :D .

Edzia...czyli u Jarka musiałabym być gdzieś o 9.30? :roll: Kurcze, to muszę z domu wyjechać o 8.30 ...jak znam życie to pobłądzę :oops: ...chociaż gdzieś mam maila od Jarka, gdzie łopatologicznie mi opisał jak do niego trafić :lol: .

Zaraz poszukam i wyślę jeszcze raz. Spróbuję machnąć jakąś małpkę i wyślę Ci na priv.

No i lokomotiv se musze kupić :roll: :oops: . Jak prowadze to nic mi sie nie dzieje...a jak jadę w roli pasażera , to ...porażka :roll: .

Znam ten ból, na szczęście drajweruję więc mam spokój

Jamles...ty nie wydziwiaj ino pakuj sie z nami do auta :roll: :D .

No jamles... kobieta prosi :-D

A zbiórka nie jest przy kominie ino przy głównej bramie. Komitet pożegnalny będzie mile widziany :-)