Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tylko nowo-powstałe osiedla wchodzą w rachube

Coś tam jest takiego na wjeździe do Zwonowic ale to nie centrum

miałem kole szpitala działke to mi widok komina nie pasił , ehhh człowiek to nie wie kiedy dobrze zrobi

Humane errarum est (sorry za jakieś łacińskie ort-y)

Co do cen działek to wystarczy kupić gazetę albo poszperać w internecie. Póki co drogie i chyba jeszcze drożeją. Balon rośnie i pewno kiedyś pęknie tylko nikt nie wie kiedy.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

selimmku w Radlinie działki uzbrojone kole bergi kosztowały w zeszłym roku po 1500 za ar.

Wydowo mi sie że Rybnik to piźnie kole 3500-4500

Dewej pozor na te piroński gruby - szkody po pieronie u fotra na Głożynach chałupa mo 20 lot - ba piwnice i parter (bo wiyrch z drzewa) posżlo 25 ton stali (pytali sie go czy buker stawio) a do wypłacynio chałupy zostało jeszcze yno 5 cm :cry:

Teraz przychodzom jom dzwigac przemurowywaci stawiac nowy kumin - wyobroźcie se tyn maras !!!

Chce Ci sie od nowa zaczynac ???

Mosz pierońsko ciyrpliwość - a somsiadowi nasrej pod tyn okolnik to bydziesz mioł swiynty spokój.

Sebo8877

Jo zanim kupiyłech działka to żech se poszoł oglądać mapy osiadania. U mie jest mało ale na Głożynach to była masakra. Bez to nie chciołech budować na tych działkach Świerkowa, Sosnowa, Modrzewiowa itp. Niby jest uzbrojenie i drogi ale szkody większe i do centrum dalej.

Łobejrzymy co czas prziniesie. Kole mie som chałpy po 30 lot i som OK yno to je blisko gruby a gruba pod sobom nie fedruje (chyba). Jak zamknom staro Ema to se mogom spomnieć ło tych hektorach pod bergami i pod samom grubom. Wtedy bydzie sajgon.

Sie Ma ...Hanysy i prawie Hanysy

Asia - u mnie tak zdązyli ze stanem surowym- ze wiezba całą zime goła lezała

Sebo -wypoczety 8) ???

Piejar jakaś ekipa Ci to robiła ??

znacie jakąs solidną firme od kominkow ???

Czyżbym za bardzo narzekała...

Ale kto im kazał dawać obietnice na piśmie że z dachu zejdą 14.08.2006???

Powiecie - obiecać nie grzech...........

W Orzepowicach to i po 100 tys. za działki se wołają :o

idzie do przodu nam ten Rybnik

W Orzepowicach uważaj na przyszły przebieg obwodnicy. Z własnych obserwacji wiem też że niezbyt fajnie pachnie wzdłuż Rudzkiej za przepompownią Nacyny - przejeżdżam czasem wieczorem to czuję (chyba powoduje to oczyszczalnia). Myślę, że teraz nie jest najlepszy czas na kupowanie tam działki. Jest boom a to powoduje wzrost cen. Inna rzecz, że cena wywoławcza a cena nabycia to dwie różne rzeczy. Pewnikiem życie zweryfikuje marzenia pewnej grupy sprzedających. Póki co można jeszcze w miarę tanio kupić usługę budowlaną. Moim zdaniem w najbliższym czasie ceny tych usług wzrosną bo fachowcy poczują się "mocni".

W Orzepowicach to i po 100 tys. za działki se wołają :o

idzie do przodu nam ten Rybnik

W Orzepowicach uważaj na przyszły przebieg obwodnicy. Z własnych obserwacji wiem też że niezbyt fajnie pachnie wzdłuż Rudzkiej za przepompownią Nacyny - przejeżdżam czasem wieczorem to czuję (chyba powoduje to oczyszczalnia). Myślę, że teraz nie jest najlepszy czas na kupowanie tam działki. Jest boom a to powoduje wzrost cen. Inna rzecz, że cena wywoławcza a cena nabycia to dwie różne rzeczy. Pewnikiem życie zweryfikuje marzenia pewnej grupy sprzedających. Póki co można jeszcze w miarę tanio kupić usługę budowlaną. Moim zdaniem w najbliższym czasie ceny tych usług wzrosną bo fachowcy poczują się "mocni".

A drugo połowa pojechała na zachod - dojdzie do tego że czy bydymy tego chcieli czy ni wszysko cza bydzie se zrobic samymu.

Jo nie placza i tak walcza som

sebo8877

Zamierzom kupic okna z Izotermu, profil Rehau (5k). Mo ktos takowe? Jak sie spisuja? No i czy cena przystepna.

Sprawdź jeszcze okna u Dudy ( W Gaszowicach). Producent okien na profilu KBE, okucia Winkhaus. Dla nas oferta była lepsza niż z Rehau.

Jest producentem.Ma ceny bez dodatkowych marż sklepowych.:D

Sprawdź jeszcze okna u Dudy ( W Gaszowicach). Producent okien na profilu KBE, okucia Winkhaus. Dla nas oferta była lepsza niż z Rehau.

Jest producentem.Ma ceny bez dodatkowych marż sklepowych.:D

Tyz juz sprawdzom u Dudy. Mom oferta z AP (Aluplast) i ze salonu okien z Paruszowca (Schuco). Ta ostatnio oferta mie powalila, o 5 tys. wiecej niz AP. Teraz czekom na Izoterm i na Dude, moze jeszcze Termoprofil z Wodzislawia.

Narazie mie wk... :evil: dekarze.

Jakby ktos potrzebowale sztomple to jeszcze trocha mom.

Zostaly mi porothermy 25, calo paleta.