daggulka 03.07.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 wiem, wiem...przy domu jak przy domu , ale "przydomowe" obowiązki typu : urzadzenie i dbanie o ogród ...to dopiero jest czasopochłaniacz tyle, że za ogród zabiorę się w przyszłym roku dopiero ...poczekam aż mi winogrona u Piejara podrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 03.07.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Rosną rosną. Zobaczymy co z tego wyjdzie A drogę faktycznie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Piejar ... a jaką masz ustawioną w piecu przerwę przepalania? na max'a? my mamy 40 minut , ale sąsiad na ten przykład ma na max. czyli na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar ... a jaką masz ustawioną w piecu przerwę przepalania? na max'a? my mamy 40 minut , ale sąsiad na ten przykład ma na max. czyli na godzinę Ja mam 30 albo 40 minut - sprawdzę po południu. Jak dasz godzinę i Ci nie będzie gasnąć to OK. Nie można dawać zbyt częstych przedmuchów bo mogą Ci rozgrzać nadmiernie kocioł i w najgorszym układzie zagotować wodę. Przy samym grzaniu CWU odbiór ciepła nie jest duży, szczególnie nocą. Z mojego doświadczenia wynika, że piec nie gaśnie nawet po 3 godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar...własnie rozważamy czy by nie dać na max ... też z doświadczenia wiemy , że spokojnie tą godzinę wytrzymie (ostatnio prądu nie było ze 2 godziny i było ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.07.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja też dzisiaj daję na max. Zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 04.07.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Selimm najlepszego! Daggulka ogromne gratulacje mieszkania na swoim. Och zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar...co ma być to będzie . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło . U nas ok. KiR...dzięjkuję za gratulki... zobaczysz- szybko zleci i Ty będziesz na swoim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.07.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Piejar...co ma być to będzie . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło . U nas ok. Ewentualnie mu wyrzynyło woda - bo banioczek miołby byc łotwartym naczyniem przelywowym - jak mosz Piejar pieronie przepona to z tobom nie godom :):) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.07.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Piejar...co ma być to będzie . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło . U nas ok. Ewentualnie mu wyrzynyło woda - bo banioczek miołby byc łotwartym naczyniem przelywowym - jak mosz Piejar pieronie przepona to z tobom nie godom :):) Sebo8877 Przepona mom pod płucami i na zimnej wodzie przed bojlerem. Na kotle je układ łotwarty jak Ponbóczek przikozoł. W dodatku na rurze bezp żadnego odcięcia a rura ma 5/4 cala i jest ciągnięta od pierwszego trójnika za kotłem a nie z któregoś pionu. Sam robiłem to musi być dobrze . Widziałem instalacje po płatnych fachowcach i ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borsukm 06.07.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Cześć chłopakiWidzę, że rozmawiają na forum fachowcy, to mam w takim razie pytanie. Muszę zamontować grzejnik łazienkowy i nie wiem czy rury owijać pakółami czy teflonem. Wyprowadzenie do grzejnika jest z rozdzielacza w ogrzewaniu podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Wszystkie połączenia u siebie robiłem na teflon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Wszystkie połączenia u siebie robiłem na teflon. u mnie to samo Daggulka ja jak zwykle spóźniona wszystkiego naj w Twoim wymarzonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Bardzo dziękuję . Boshe...jakiego ja mam lenia ...mówię Wam... graty w worach i pudłach stoją....a ja nic ...porażka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 07.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Bardzo dziękuję . Boshe...jakiego ja mam lenia ...mówię Wam... graty w worach i pudłach stoją....a ja nic ...porażka . No tak... Baby tak mają . Tylko widzą gary i bajzel a nie to co osiągnęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.07.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 noż tak, ale kuźwa ktoś to kiedyś musi zrobić ....samo się nie wypakuje, nie wypierze , nie poukłada .... ale co tam ....do niedzieli mam czas .... potem wraca moja młodsza latorośl z wakacji i na ten dzień wszystko musi być na swoim miejscu - jak nie będzie to potem się już w ogóle nie znajdę w tym bajzlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 08.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Dzięki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 09.07.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Myślę że znalezienie na forum kogoś budującego w promieniu 30km to już sukces i możliwa pomoc choćby przy wyborach typu gdzie kupić materiał Pozdro Witam a można wiedzieć gdzie dokładnie w gminie Gorzyce bo ja buduję w Rogowie to może w przyszłości powymieniamy się informacjami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 10.07.2008 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam po przerwie:) u nas dużo się działo ostatnio.30 kwietnia na świat przyszedł nasz syneczek Maksio:) zdrowy i piekny hehe Budowa jakoś idzie,mamy wodę,ściany nośne i robiony dach.Ale trafiliśmy na złego złowieka no i spartolił nam część ścian i jeszcze dużo by opowiadać,już nerwów mi brak z tego co on porobił. Za 60 m2 dachu wzioł nam 1500 zł (dużo jak na dach prosty o małym nachyleniu,jednospadowy) a jeszcze nie skończył,brakło nam 40 desek gr. 25 mm- (może ktoś ma do odsprzedania,mogą być jakieś pozostałości itd.może u nas się przydadzą.) Jak wymurował ściany to pomiędzy pustakami(beton komórkowy) są szczeliny co prześwituje światło...kolejna fuszerka. Nie chcę tego złowieka widzieć na oczy..... No i poganiają już nas z okanami(bo kupione dawno,ale na magazynie czekają) a tu nie ma jeszcze podłogi.I moja prośba ,czy znacie kogoś od zrobienia podłogi?wylewki?bardzo pilnie potrzebujemy... Bardzo proszę o jakieś namiary A tak to nic nowego:) dzieci rosną,czasu mało na cokolwiek...a jazda pomiędzy Rudami a Niedobczycami mi już uszami wychodzi.Niech to się wszystko skończy. Ale z rana pomarudziłam..ehhh Mam nadzieję,że mi to wybaczycie no i kawę staiam z rana!!!! Miłego dnia wszystkim!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 11.07.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzięki .... Aleś sie chopie nagodoł .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts