Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wiem, wiem...przy domu jak przy domu , ale "przydomowe" obowiązki typu : urzadzenie i dbanie o ogród ...to dopiero jest czasopochłaniacz :wink: :D

tyle, że za ogród zabiorę się w przyszłym roku dopiero :D ...poczekam aż mi winogrona u Piejara podrosną :D :D :D

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piejar ... a jaką masz ustawioną w piecu przerwę przepalania? na max'a? my mamy 40 minut , ale sąsiad na ten przykład ma na max. czyli na godzinę :roll:

Ja mam 30 albo 40 minut - sprawdzę po południu. Jak dasz godzinę i Ci nie będzie gasnąć to OK. Nie można dawać zbyt częstych przedmuchów bo mogą Ci rozgrzać nadmiernie kocioł i w najgorszym układzie zagotować wodę. Przy samym grzaniu CWU odbiór ciepła nie jest duży, szczególnie nocą. Z mojego doświadczenia wynika, że piec nie gaśnie nawet po 3 godzinach.

Piejar...co ma być to będzie :lol: . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło :wink: :lol: . U nas ok.

Ewentualnie mu wyrzynyło woda - bo banioczek miołby byc łotwartym naczyniem przelywowym - jak mosz Piejar pieronie przepona to z tobom nie godom :):):):)

Sebo8877

Piejar...co ma być to będzie :lol: . Mam nadzieję, że nic Ci nie wybuchło ani nie wygasło :wink: :lol: . U nas ok.

Ewentualnie mu wyrzynyło woda - bo banioczek miołby byc łotwartym naczyniem przelywowym - jak mosz Piejar pieronie przepona to z tobom nie godom :):):):)

Sebo8877

Przepona mom pod płucami i na zimnej wodzie przed bojlerem. :D

Na kotle je układ łotwarty jak Ponbóczek przikozoł. W dodatku na rurze bezp żadnego odcięcia a rura ma 5/4 cala i jest ciągnięta od pierwszego trójnika za kotłem a nie z któregoś pionu. Sam robiłem to musi być dobrze :D. Widziałem instalacje po płatnych fachowcach i ręce opadają.

Cześć chłopaki

Widzę, że rozmawiają na forum fachowcy, to mam w takim razie pytanie. Muszę zamontować grzejnik łazienkowy i nie wiem czy rury owijać pakółami czy teflonem. Wyprowadzenie do grzejnika jest z rozdzielacza w ogrzewaniu podłogowym.

:lol: :lol: :lol:

noż tak, ale kuźwa ktoś to kiedyś musi zrobić :D ....samo się nie wypakuje, nie wypierze , nie poukłada .... :wink: :lol:

ale co tam ....do niedzieli mam czas :lol: .... potem wraca moja młodsza latorośl z wakacji i na ten dzień wszystko musi być na swoim miejscu :D - jak nie będzie to potem się już w ogóle nie znajdę w tym bajzlu :D

Myślę że znalezienie na forum kogoś budującego w promieniu 30km to już sukces i możliwa pomoc choćby przy wyborach typu gdzie kupić materiał

Pozdro

Witam a można wiedzieć gdzie dokładnie w gminie Gorzyce bo ja buduję w Rogowie to może w przyszłości powymieniamy się informacjami.Pozdrawiam

Witam po przerwie:) u nas dużo się działo ostatnio.30 kwietnia na świat przyszedł nasz syneczek Maksio:) zdrowy i piekny hehe

Budowa jakoś idzie,mamy wodę,ściany nośne i robiony dach.Ale trafiliśmy na złego złowieka no i spartolił nam część ścian i jeszcze dużo by opowiadać,już nerwów mi brak z tego co on porobił.

Za 60 m2 dachu wzioł nam 1500 zł (dużo jak na dach prosty o małym nachyleniu,jednospadowy) a jeszcze nie skończył,brakło nam 40 desek gr. 25 mm- (może ktoś ma do odsprzedania,mogą być jakieś pozostałości itd.może u nas się przydadzą.)

Jak wymurował ściany to pomiędzy pustakami(beton komórkowy) są szczeliny co prześwituje światło...kolejna fuszerka.

Nie chcę tego złowieka widzieć na oczy.....

No i poganiają już nas z okanami(bo kupione dawno,ale na magazynie czekają) a tu nie ma jeszcze podłogi.I moja prośba ,czy znacie kogoś od zrobienia podłogi?wylewki?bardzo pilnie potrzebujemy...

Bardzo proszę o jakieś namiary

A tak to nic nowego:) dzieci rosną,czasu mało na cokolwiek...a jazda pomiędzy Rudami a Niedobczycami mi już uszami wychodzi.Niech to się wszystko skończy.

Ale z rana pomarudziłam..ehhh

Mam nadzieję,że mi to wybaczycie no i kawę staiam z rana!!!!

Miłego dnia wszystkim!!