adrianek9999 16.07.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Cześć. A może jednak jakis znajomy a rchitekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 16.07.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Cześć. A może jednak jakis znajomy a rchitekt w zasadzie wszystko jedno,nawet jeśli znajomy to i tak trzeba będzie mu zapłacić.Jeśli znasz kogoś ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 16.07.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 w zasadzie wszystko jedno,nawet jeśli znajomy to i tak trzeba będzie mu zapłacić.Jeśli znasz kogoś ..... Nie do końca się z tym zgadzam... Jeżeli tylko do adaptacji to może tak, ale jeśli chcesz robić projekt indywidualny to lepiej wybrać architekta przede wszystkim dobrego (nawet jeśli będzie trochę droższy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 16.07.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 w zasadzie wszystko jedno,nawet jeśli znajomy to i tak trzeba będzie mu zapłacić.Jeśli znasz kogoś ..... Nie do końca się z tym zgadzam... Jeżeli tylko do adaptacji to może tak, ale jeśli chcesz robić projekt indywidualny to lepiej wybrać architekta przede wszystkim dobrego (nawet jeśli będzie trochę droższy). kurde ,no to radzicie ?? bo nie wiem do kogo się z tym zwrócić , w skrócie ,chce zapytać kogoś czy w ogóle tam da się "coś" wybudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 16.07.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dizers, ja bym w pierwszej kolejności proponował wziąć z UM mapkę działki (nie do celów projektowych) oraz wypis i wyrys z MPZP. Na podstawie tego można wstępnie stwierdzić czy i co da się na tej działce wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 16.07.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 A jak juz będziesz w UM Rybnik to w budownictwie zapytaj się czy działka o takim a takim numerze podlega zabudowie i jakie wymiary musisz zachować od granicy. W Świerklanach obowiązkowe odległosci to 4 metry sciana z oknem, 3 metry bez okna i aż i aż 6 metrów od drogi gminnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 16.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 A jak juz będziesz w UM Rybnik to w budownictwie zapytaj się czy działka o takim a takim numerze podlega zabudowie i jakie wymiary musisz zachować od granicy. W Świerklanach obowiązkowe odległosci to 4 metry sciana z oknem, 3 metry bez okna i aż i aż 6 metrów od drogi gminnej. W Rybniku te informacje zawarte są właśnie w MPZP, informacje można uzyskać również w referacie planowania przestrzennego. Co do odległości od granic... są to typowe odległości wynikające z warunków technicznych i obowiązują wszędzie, nie tylko w Świerklanach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 16.07.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ale chopie jak ktoś mo 800 metrów to mie szlag biere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 16.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 witam budowniczych z rybnika i okolic mam pytanko ,teść ma kawałek działki na której można było by postawić mały domek,problem w tym że działki jest w kształcie trójkąta i żeby sie przekonać że faktycznie można tam zmieścić domek potrzebuję (tak myślę) geodety. Możecie mi polecić kogoś niedrogiego ?? dla mnie niedrogo tj. firma Pryzmat R-k Kościuszki - tam gdzie Notariusze, przykładowo tydzień temu płaciłem za mapki i śmignęli mi za 400 zeta. Sprawdzałem to dobra cena Zbigniew Smołka 510 285 535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 17.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Kłaniam uprzejmie jako nowa na forum szukam ludzi w Rybniku, budujących dom tzw. nowoczesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 17.07.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Kłaniam uprzejmie jako nowa na forum szukam ludzi w Rybniku, budujących dom tzw. nowoczesny tzn jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 17.07.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 choćby taki ;P http://img136.imageshack.us/img136/5552/mk51yo4.jpg albo dom w stylu Koniecznego, niektórzy nazywają takie domy klockami bez duszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 17.07.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 zapomniałam podać źródło, zdjęcie pochodzi ze stronyhttp://darcyjones.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.07.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kłaniam uprzejmie jako nowa na forum szukam ludzi w Rybniku, budujących dom tzw. nowoczesny katu niełatwo zanleźć taki domek ze zdjecia powyżej chociażby dlatego, że w wielu miejscach wymaga sie aby dach miał kąt conajmniej 35 stopni Jest w Rybniku dom z elewacją drewnianą i dużą iloscią szkła, ale to zdaje sie przerobiony domek - kostka, w kazdym razie dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 18.07.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 w decyzji, którą dostałam z UM jest owszem zapis o spadzistym dachu, istnieje jednak furtka w postaci wzmianki o możliwości posiadania dachu płaskiego o ile w sąsiedztwie takie są i jest jeden stary dom - kostka i tego zamierzam się trzymać ja wyśledziłam jeden dom o takiej współczesnej bryle w okolicach ogródków działkowych między Zebrzydowicką a Raciborską a tak off topic, zajrzałam na szybko, na razie tylko na zdjęcia w Twoim dzienniku i czy ja dobrze widzę Tatry Słowackie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borsukm 18.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Cześć wszystkimPotrzebuję pare aut gruzu betonowego do Gaszowic (płytki chodnikowe, stara kostka brukowa, krawężniki). jak ktoś będzie miał namiar, to proszę o kontakt.tel. 513-561-987dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 19.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Kłaniam uprzejmie jako nowa na forum szukam ludzi w Rybniku, budujących dom tzw. nowoczesny My budujemy, link w stopce, w październiku chcemy sie wprowadzić, narazie trwają prace wykończeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.07.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 w decyzji, którą dostałam z UM jest owszem zapis o spadzistym dachu, istnieje jednak furtka w postaci wzmianki o możliwości posiadania dachu płaskiego o ile w sąsiedztwie takie są i jest jeden stary dom - kostka i tego zamierzam się trzymać ja wyśledziłam jeden dom o takiej współczesnej bryle w okolicach ogródków działkowych między Zebrzydowicką a Raciborską a chyba wiem o którym domu mówisz, codziennie mijam go w drodze do pracy a tak off topic, zajrzałam na szybko, na razie tylko na zdjęcia w Twoim dzienniku i czy ja dobrze widzę Tatry Słowackie ? zgadza się, zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 20.07.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 My budujemy, link w stopce, w październiku chcemy sie wprowadzić, narazie trwają prace wykończeniowe. Bardzo fajny dom. My musieliśmy zdecydować się na projekt indywidualny, bo działka jest lekko pochyła i trudno było dopasować coś z gotowców. Jeśli to nie tajemnica, w jakiej dzielnicy budujecie, my na Ligocie. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 20.07.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 zgadza się, zgadza całą rodziną kochamy Tatry Słowackie ten dom między działkami jeszcze jest nieotynkowany, jak coś się tam zmieni napisz proszę, wybiorę się tam znów na przeszpiegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts