Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w zasadzie wszystko jedno,nawet jeśli znajomy to i tak trzeba będzie mu zapłacić.Jeśli znasz kogoś ..... :roll:

Nie do końca się z tym zgadzam... Jeżeli tylko do adaptacji to może tak, ale jeśli chcesz robić projekt indywidualny to lepiej wybrać architekta przede wszystkim dobrego (nawet jeśli będzie trochę droższy).

w zasadzie wszystko jedno,nawet jeśli znajomy to i tak trzeba będzie mu zapłacić.Jeśli znasz kogoś ..... :roll:

Nie do końca się z tym zgadzam... Jeżeli tylko do adaptacji to może tak, ale jeśli chcesz robić projekt indywidualny to lepiej wybrać architekta przede wszystkim dobrego (nawet jeśli będzie trochę droższy).

kurde ,no to radzicie ?? bo nie wiem do kogo się z tym zwrócić , w skrócie ,chce zapytać kogoś czy w ogóle tam da się "coś" wybudować

A jak juz będziesz w UM Rybnik to w budownictwie zapytaj się czy działka o takim a takim numerze podlega zabudowie i jakie wymiary musisz zachować od granicy. W Świerklanach obowiązkowe :evil: odległosci to 4 metry sciana z oknem, 3 metry bez okna i aż i aż :evil: :evil: :evil: 6 metrów od drogi gminnej.

W Rybniku te informacje zawarte są właśnie w MPZP, informacje można uzyskać również w referacie planowania przestrzennego.

Co do odległości od granic... są to typowe odległości wynikające z warunków technicznych i obowiązują wszędzie, nie tylko w Świerklanach...

witam budowniczych z rybnika i okolic :D

mam pytanko ,teść ma kawałek działki na której można było by postawić mały domek,problem w tym że działki jest w kształcie trójkąta i żeby sie przekonać że faktycznie można tam zmieścić domek potrzebuję (tak myślę) geodety.

Możecie mi polecić kogoś niedrogiego ??

dla mnie niedrogo tj. firma Pryzmat R-k Kościuszki - tam gdzie Notariusze, przykładowo tydzień temu płaciłem za mapki i śmignęli mi za 400 zeta. Sprawdzałem to dobra cena :lol:

Zbigniew Smołka 510 285 535

Kłaniam uprzejmie :) jako nowa na forum

szukam ludzi w Rybniku, budujących dom tzw. nowoczesny

katu niełatwo zanleźć taki domek ze zdjecia powyżej :)

chociażby dlatego, że w wielu miejscach wymaga sie aby dach miał kąt conajmniej 35 stopni :roll:

Jest w Rybniku dom z elewacją drewnianą i dużą iloscią szkła, ale to zdaje sie przerobiony domek - kostka, w kazdym razie dla mnie bomba :D

w decyzji, którą dostałam z UM jest owszem zapis o spadzistym dachu, istnieje jednak furtka w postaci wzmianki o możliwości posiadania dachu płaskiego o ile w sąsiedztwie takie są

i jest jeden stary dom - kostka i tego zamierzam się trzymać :)

ja wyśledziłam jeden dom o takiej współczesnej bryle w okolicach ogródków działkowych między Zebrzydowicką a Raciborską

a tak off topic, zajrzałam na szybko, na razie tylko na zdjęcia w Twoim dzienniku i czy ja dobrze widzę Tatry Słowackie ? :)

w decyzji, którą dostałam z UM jest owszem zapis o spadzistym dachu, istnieje jednak furtka w postaci wzmianki o możliwości posiadania dachu płaskiego o ile w sąsiedztwie takie są

i jest jeden stary dom - kostka i tego zamierzam się trzymać :)

ja wyśledziłam jeden dom o takiej współczesnej bryle w okolicach ogródków działkowych między Zebrzydowicką a Raciborską

a chyba wiem o którym domu mówisz, codziennie mijam go w drodze do pracy

a tak off topic, zajrzałam na szybko, na razie tylko na zdjęcia w Twoim dzienniku i czy ja dobrze widzę Tatry Słowackie ? :)

zgadza się, zgadza :lol:

My budujemy, link w stopce, w październiku chcemy sie wprowadzić, narazie trwają prace wykończeniowe.

Bardzo fajny dom. My musieliśmy zdecydować się na projekt indywidualny, bo działka jest lekko pochyła i trudno było dopasować coś z gotowców. Jeśli to nie tajemnica, w jakiej dzielnicy budujecie, my na Ligocie. Życzę powodzenia :)