Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie po dłuższej przerwie.Potrzebujemy namiar na miejsce gdzie możemy zakupić okna dachowe w miarę najtaniej oraz normalne okna ścienne.Na razie nie mamy autka bo stoi u mechanika i szukamy porady chwilowo u was. Jka macie namiary do kogos lub jakieś firmy to dajcie znać.Pozdrawiamy.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

Mam wydane warnki na przyłączenie prądu.

Skrzynkę muszę nabyć we własnym zakresie ?

Co trzeba mieć, aby podłaczyli prąd na działkę?,

Z góry dzięki za pomoc.

Skoro masz wydane warunki, to tam znajdziesz odpowiedź. O jaką skrzynkę pytasz? Jeśli o przyłączeniowo - pomiarową usytuowaną w granicy działki, albo na słupie, to koszty ponosi ZE.

Witajcie po dłuższej przerwie.Potrzebujemy namiar na miejsce gdzie możemy zakupić okna dachowe w miarę najtaniej oraz normalne okna ścienne.Na razie nie mamy autka bo stoi u mechanika i szukamy porady chwilowo u was. Jka macie namiary do kogos lub jakieś firmy to dajcie znać.Pozdrawiamy.

Kupowałam przez allegro ... okna dachowe przyjechały do mnie aż ze Szczecina, ale było warto ... 30% taniej niż u nas w hurtowniach :roll:

Z tego co pamiętam wtedy konkurencyjne ceny mieli jeszcze w tej firmie:

http://www.dachygold.com.pl/

kupowałam tam gont na dach :D

Okna do domu kupowałem w Izoterm na Wiejskiej a dachowe w GBI. Dachowe mam Roto ale nie polecam.

Marwal - energetyka stawai Ci skrzynkę, z której póki co chyba nie możesz pobierać prądu. Do tej skrzynki łączysz prowizorkę i podpisujesz umowę na pobór prądu na plac budowy (bardzo nieopłacalną). Przyłączenie prowizorki i zgłoszenie musi zrobić Ci ktoś z uprawnieniami. Dopiero potem podpisuje się umowę.

Czesc Mamlasy :lol:

ile sobie winszują za eko-groszek teraz ?

Jaki kulturalny... Mamlasy z wielkiej litery napisoł :D

550 za tonę z przywozem tel 502 225 676 lub 601 502 767. Ja u nich kupowałem, jakość OK. Przywożą z kopalni a nie z placu więc masz kwit ile tego jest.

o ile nie mają przystanku przy np. swojej chałupie :lol:

Jo mom w planach kominek i zwykły piec na flot abo węgiel.

A Ruscy nom za chwila pokożą jak się ten gaz opłaci. :lol:

Jakoś nie wierza w rachunki za 250-300zł miesięcznie przy ogrzewaniu gazowym dla domu średniej wielkości. Nie godom, że by mi się nie podobało przy piecu nic nie robić ale całe lata od urodzenia żech mieszkoł w doma, yno teraz mi na bloki na chwila tak wyszło i ta "obsługa" pieca jakoś przeżyja.

Kurde a kaj to namalowane że hasi sie pisze przez "H"

Musza se sprawić słownik :D

Tak po prowdzie to piyrwszy roz pisza po ślonsku (fonetycznie) to sie trza namordować .

Ten reku to mie powaloł na obie łopatki - cyna z ksiynżyca.

Myślymy jeszcze o tym reku :)))

Edukuja sie tu na muratorku i hmmmmmmmmmm opinie rózne, bardzi to komfort niż zyski.

No to jo chyba byłach w błyndzie, bo mi sie wydawało że Wy macie te kachloki na ekogroszek.

Jak tak bydzie drożeć, to sie mi tyn gaz chyba opłaci.

A na ryncie bydymy lotac z hasiem.

ja piernicze ...jak Ty Ewuś fajnie godosz :lol: ...ja tak nie umiem :roll:

ja mam piec na ekogroszek, Piejar i Selimm też mają piece na ekogroszek... piec jak piec , tyle że trza nakładać ekogroszku w lecie raz w miesiącu , w zimie raz na jakies 4-5 dni ...trza popiół wybierać co drugi dzień, trzeba go czyścić co jakiś czas ... nie jest on całkowicie bezobsługowy jak gaz :wink:

ekogroszek drożeje ....zgadzam się , ale gaz też drożeje i w dodatku nie wiadomo co to będzie z tym gazem dalej (Rosja :evil: )...a w zasadzie z cenami :roll:

nie ma już teraz taniej energii ...jak jedno idzie w górę, to drugie i trzecie też :roll:

No widzisz Daggulka bo jo Hanyska od pradziadów :D :D

ale dużo czytom i mi się spolszczyło.

Te slepia od niczego się nie spsuły.

No to tyz potemu chcymy ten kachloczek na gaz.

Jak nas kasiurka przyciśnie bydymy lotac z hasiem, ładować te kohle do kohlkastle hehe

ale mi sie nazewnictwo przypomino, az nie wierze , ze to pamiyntom.

Kolega ma w Koniakowie chałupka i hajcuje gazem i godo , że dobrze wychodzi,

ale automatyka musi być.

I tej wersji sie na razie byda trzimać.