jorgus1719501924 28.08.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Kurde a kaj to namalowane że hasi sie pisze przez "H" Musza se sprawić słownik Tu trocha o tym napisali: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dialekt_śląski A na dole podali odnośniki do słowników. Miłej lektury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 28.08.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jorguś, to ja podlegam pod dialekt gliwicko-toszecki )) Poedukowac się w kwestii formalnej muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.08.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 w następnym wcieleniu , będzie gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.08.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 w następnym wcieleniu , będzie gaz Albo "murzinek" do obsługiwantywanio piecyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.08.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 w następnym wcieleniu , będzie gaz Albo "murzinek" do obsługiwantywanio piecyka Rasistka Dyć dlo tego styknie baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 30.08.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witajcie po dłuższej przerwie.Potrzebujemy namiar na miejsce gdzie możemy zakupić okna dachowe w miarę najtaniej oraz normalne okna ścienne.Na razie nie mamy autka bo stoi u mechanika i szukamy porady chwilowo u was. Jka macie namiary do kogos lub jakieś firmy to dajcie znać.Pozdrawiamy. Kupowałam przez allegro ... okna dachowe przyjechały do mnie aż ze Szczecina, ale było warto ... 30% taniej niż u nas w hurtowniach Z tego co pamiętam wtedy konkurencyjne ceny mieli jeszcze w tej firmie: http://www.dachygold.com.pl/ kupowałam tam gont na dach Witaj Daggula.A jakiej firmy miałaś okna dachowe fakro , velux czy jakiejś innej?Jaki typ jeżeli pamiętasz oczywiście.PozdrawiamSycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.08.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Cześć, wszystkie okna dachowe mam Velux .... ale jaki typ niestety nie pamiętam . Jestem z nich zadowolona na tyle na ile można być zadowolonym z okien dachowych ....gdybym miała więcej rozumu wtedy i zrobiła większe ścienne a zrezygnowała z dachowych to pewnie byłabym bardziej zadowolona . Ale cóż ...następny dom będzie bez wad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja mam roto i nie polecam. Jedynie te w łazience (plastikowe) są w miarę OK. W standardzie lakier jest b. kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 30.08.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Prośba moja dotyczy waszej opinii, aby spróbowaliście oszacować koszty robocizny mojej planowanej budowy. Jest to o tyle istotne, że mieszkamy w zbliżoncyh miejscowościach i nie chcę porówywać kosztów z Warszawy. Jutro jadę pogadać do sprawdzonej ekipy o kosztach za robotę. Intersują mnie wasze opinie na temat kosztów poszczególncyh prac głównie budowlanych od stanu zero po stan surowy zamknięty, bez instalacji, jednak koszt dachu - będzie dachówka raczej cementowa i tynków i wylewek również mnie interesuje. Spróbuję teraz wrzucić moje pierwsze zdjęcia na tym forum. Mam nadzieję, że już wiem jak to robić Ze względu na brak skanera cyknąłem na szybko cyfrówką. Mam nadzieję, że cos będzie widać. Dziękuję za odpowiedzi. http://pl.fotoalbum.eu/markse/a129997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 30.08.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Pomocy, zdjęć nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.08.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak się skopiuje i wklei link to widać fotki. To jakie masz ceny za tą robotę? Odnośnik który wklejasz powinien wyglądać mniej więcej tak: http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/54614/129997/00000004.jpg a Ty wkleiłeś adres całej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 30.08.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak się skopiuje i wklei link to widać fotki. To jakie masz ceny za tą robotę? Odnośnik który wklejasz powinien wyglądać mniej więcej tak: http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/54614/129997/00000004.jpg a Ty wkleiłeś adres całej strony Piejar nie mam kosztów, jutro jadę, problem jest taki, że ja mam wybraną firmę i chcę ich mieć, jakiś czas temu robili przebudowę u moich rodziców, ale nie wiem czego się mam spodziewać i do czego dążyć podczas negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.08.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Marwal- domek prosty , nieskomplikowany, dach prosty dwuspadowy , koszt podraża piwnica .... mojej znajomej firma 2 miesiące temu krzyknęła za o wiele bardziej j skompikowany domek (dach czterospadowy z jaskółkami, nieregularna bryła domu, piwnice) - 60.000zł ....ale dowiedziałam się , że przy teraźniejszych cenach to jest tanio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 31.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 No i dostałem wycenę SSO bez dachu 61,5 tyś. Napiszcie czy moje wrażenie jest prawidłowe że to przynajmniej lekko mówiąć drogawo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Jak bez dachu to diabelnie drogo . Boshe, nie chcę nikogo denerwować, ale w ubiegłym roku za SSO z więźbą i pokryciem dachu dałam 32.000zł ...tyle, że słyszałam że majster z cenami teraz też się podniósł ...ale nie wiem o ile . Marwal ... jeśli Ci się nie spieszy to szukaj tańszych bo z torbami pójdziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 kolega dwa lata temu za parterówkę bez piwnic, ale z dachem (dachówka) zapłacił 29 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.08.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 W latach 2005/2006 za stan surowy otwarty z dachem, podpiwniczony, dałem 36kPLN netto. To zawiera wszystko włącznie z wykopami, stropami itd itd i to było wtedy drogo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.09.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Jamles ... współczuję .... niestety śmierć jest elementem życia każdego człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 01.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 A ja z pytaniem nietypowym. Otóż mam ci ja w łazience na ścianie takie kafelki:http://images24.fotosik.pl/272/9e5c1b942dd16a1d.jpghttp://images34.fotosik.pl/354/ff902dd380ffaa65.jpg a na podłodze takie:http://images39.fotosik.pl/6/f51beda761fa8c99.jpg O ile wiem, były kupowane jakieś 7-9 lat temu przez poprzedniego właściciela, który nie pamięta u kogo i jakie. Kłopot w tym, że nie wiem co to za firma/model, a muszę dokupić kilka. Czy ktoś z Was widział/spotkał takie gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 02.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Cześć, wszystkie okna dachowe mam Velux .... ale jaki typ niestety nie pamiętam . Jestem z nich zadowolona na tyle na ile można być zadowolonym z okien dachowych ....gdybym miała więcej rozumu wtedy i zrobiła większe ścienne a zrezygnowała z dachowych to pewnie byłabym bardziej zadowolona . Ale cóż ...następny dom będzie bez wad . Witaj Daggula.Mam pytanko czy okna dachowe te twoje firmy velux są z szyba normalną czy hartowaną.Znalazłem w katowicach gościa który sprzedaje okna o rozmiarze 78x118 plus kołnierz uszczelniajacy za cena 885zł.Te okna sa z szyba normalną i boję się troszkę czy jakiś grad ich nie rozbije i czy lepiej nie zainwestować w hartowaną?Wyszło by 60 zł drożej na oknie .Co myślisz?Ta cena jest na razie najniższa jaką znalazłem na necie i allegro.Czekam na twoje i innych zdanie na ten temat.Niestety każdy grosz sie liczy teraz więc mam dylemat.Acha i jeszcze jedno pytanie Daggula gdzie kupywałaś okna PCV do swojego domku bo myślę że dużo nie dałaś za nie wraz z parapetami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts