sepoy 12.09.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Trzeba też wybrać się do architekta. Ile kosztuje adaptacja projektu? My chcemy wprowadzić sporo zmian i zastanawiam się czy taniej będzie kupić projekt, wprowadzić zmiany czy dać architektowi do zrobienia. warto rozważyć, czy wybrać projekt gotowy, czy dać architektowi ... u mnie miało być tylko 2500 za adaptację ale doszło - 650 PT wody, 600 bud.gosp, 400 wiata i ... zrobiło się 4150 plus cena projektu (za zmiany typu okno, likwidacja garażu, zwiększenie wymiarów zewnętrznych nie wziął nic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 12.09.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Te ceny eko-groszku zaczynają mnie niepokoić :/ Byłem nastawiony na kocioł z podajnikiem, ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł... Ale czy jest jakaś sensowna alternatywa?? jest ponoć jakis piec (Żywiec) na ekogroszek oraz na miał (oba idą z podajnika). czy ktoś słyszał może coś o tym wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 12.09.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ewelinka a jak Wasza budowa? do przodu powolutku. mamy już kanalizację oraz wszędzie wstępne wylewki aha no i wytynkowaną piwnicę teraz będzie 2 tyg. przerwy bo głowny budowniczy (mój ojciec) jedzie na urlop ale potem reszta instalacji i wylewki końcowe i chyba wsio na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Nas adaptacja kosztowałaby w jednym biurze projektowym 4000 zł + 2000 zł projekt =6000zł, a mamy robiony indywidualny za 3700 zł .Tak, że nam się opłaciło- jestem zadowolona z projektanta, który jest również naszym kierownikiem budowy. Mi w zeszlym roku projektant z Rybnika robil indywidualny za 2,5k pln (z zalatwieniem czesci papierow do pozwolenia na budowe). Z tym, ze ja przyszedlem, pokazalem mu dokladnie co chce, a on to mial tylko narysowac Dom parterowy z poddaszem uzytkowym, w pelni podpiwniczony. Bez projektow instalacji. Biuro to liczyło i nie tylko to biuro: -ażde przesunięcie okna to było 100zł, A to juz jest IMHO paranoja - przesuniecie okna nie wplywa w prawie zaden sposob na konstrukcje i takie cos moze klepnac kierownik budowy. Ja robie okna calkiem inne niz w projekcie, gdybym mial placic 100 pln za kazda zmiane okna, poszedlbym z torbami - zmiana stropu z terrivy(oryginalny projekt) na lany to kolejne 650 zł i mnóstwo takich pierdułek zaważyło na tym, że mamy indywidualny. To tez moze klepnac kierownik budowy. Moj "zaprojektowal" (czyt. przekserowal to co do kazdego projektu;) terive, a dopiero w trakcie budowy przeliczyl na monolit i taki zrobilismy. Nie ma nawet sladu w projekcie ze byly jakies zmiany. Ktos to bedzie sprawdzal ? Wazne przeciez, ze zgodnie ze sztuka budowlana zrobione. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 13.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witajcie ponownie.Mam pytanie odnosnie okien do poddaszy ponieważ muszę zakupic 6 sztuk o rozmiarze 78x118 i dylemat polega na tym czy wybrac firmę velux czy fakro czy okpol?Cenowo wygrywa okpol ale parametry tego okna są identyczne jak z pozostałymi.Chodzi mi o taki model http://www.okpol.pl/strona/okna_termo_otv_bh Za takie okno plus kołnierz do pokryc falistych zapłaciłbym około 830zł za sztuke natomiast velux model GZL 1059 http://www.velux.pl/Produkty/Okna_do_poddaszy/H0015.htm?pid=H0015 plus kołnierz do pokryć falistych wyszedłby mnie około 990 zł za sztuke i tak samo przedstawia sie fakro model FTS-V http://www.fakro.pl/htmli/77.php Pomózcie bo każdy grosz sie liczy a nie chcę włożyć jakiegos badziewia.Od tygodnia siedze w necie ale jakos sie nie umiem zdecydować.W was nadzieja na lepsze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 cześć, ja brałam od nich - zadowolona jestemhttp://allegro.pl/item435132817_najtaniej_velux_gzl78x118_kolnierz.html popatrz sobie na allegro, może znajdziesz jakąś fajną ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 14.09.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Po moich doświadczeniach z Roto wziąłbym Fakro lub Veluxa. Pamiętaj, że Velux ma "klamkę" u góry - sprawdź czy do niej sięgniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 14.09.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Po moich doświadczeniach z Roto wziąłbym Fakro lub Veluxa. Pamiętaj, że Velux ma "klamkę" u góry - sprawdź czy do niej sięgniesz Velux GZLB ma klamkę na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.09.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 dokładnie ...mojue mają klamkę na dole ...mogłam sobie wybrać u sprzedawcy jak chcę.... tylko łazienkowe ma klamkę u góry i na to już nic poradzić nie mogłam bo wyboru niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sycz 14.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dzięki za zainteresowanie ale czy nikt z was nie ma okien firmy Okpol u sia? Może podzieliłby sie wrażeniami z posiadania takiego okna.Okpol to przecież nie jest byle jaka firma parametry ma takie same jak giganci Fakro czy Velux a cena jest o wiele niższa .Dlaczego czyzby coś było nie tak z ta firmą?Czy wszyscy promuja Fakro i Velux dlatego Okpol jest w tyle?Myslę że to tak jak z Volkswagenem a Skodą .Skoda ma 95% częsci Volkswagena ale czy wybrałbyś Skode czy Volkswagena?Myslę żę te drugie bo ma wyrobioną renomę.Nie wiem co wybrac nadal.Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.09.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dzięki za zainteresowanie ale czy nikt z was nie ma okien firmy Okpol u sia? W OBI albo Praktikerze (chyba OBI), czy ktoryms markecie byla teraz promocja na okna polaciowe made by OKPOL za 540 pln z kolnierzem Nie mam pojecia jaki model ale wymiary chyba takie jak szukasz. Choc ja bym sie je bal kupic Sam bede niedlugo potrzebowal 9 sztuk wiec pomalu sie zaczynam interesowac.. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 16.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 czy w regionie cena 900 pln za kubik więźby dachowej (z impregnacją) to już norma czy może zna ktoś tartak z troche niższymi cenami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 16.09.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Wtam Ziomków. Proszę napiszcie czy u kogoś z Was wylewki robiła firma BARNABAS. Mam od nich oferte wylewek na 13,5 zł tylko robocizna, więc cena jest dla mnie dobra , tylko nie widziałem ich końcowego efektu - CZY RÓWNO ROBIĄ TE WYLEWKI robili u mnie u mojego znajomego - obydwaj jestesmy bardzo zadowoleni ostatnio nawet facet ktory ma panele klasc poogladal i sie zachwycal " pod panele idealne " moge wiec spokojnie polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.09.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 czy w regionie cena 900 pln za kubik więźby dachowej (z impregnacją) to już norma czy może zna ktoś tartak z troche niższymi cenami ? Drogawo . Impregnacja ciśnieniowa? A po ile teraz więźby chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 16.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 czy w regionie cena 900 pln za kubik więźby dachowej (z impregnacją) to już norma czy może zna ktoś tartak z troche niższymi cenami ? Drogawo . Impregnacja ciśnieniowa? A po ile teraz więźby chodzą? Mi projektantka mówiła, że po 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 17.09.2008 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mi projektantka mówiła, że po 700 zł. no tak mówiła ... tylko że gdzie??? obdzwoniłem trzy tartaki i wszedzie 900 pln (impregnacja zanurzeniowa) pilnie potrzebuję tani piach do zasypania fundamentów - proszę o namiar ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.09.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mi projektantka mówiła, że po 700 zł. no tak mówiła ... tylko że gdzie??? obdzwoniłem trzy tartaki i wszedzie 900 pln (impregnacja zanurzeniowa) W Rybniku przy ulicy Obwiednia Południowa (ta obwodnica od Wodzisławskiej do ronda chwałowickiego) jest banner z więźbą po 699 (z transportem). Nie odpisałem numeru telefonu. Co do impregnacji zanurzeniowej to nie ma się co podniecać. Mokre drzewo zaraz po przetarciu łyka niewiele impregnatu bo... jest mokre a kolor nadaje barwnik a nie impregnat, który przeważnie jest bezbarwny. Lepiej przesuszyć na placu i samemu przemalować. Impregnację próżniową robił tartak w Czyżowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 21.09.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Ma ktos moze w okolicy do odsprzedania stemple?? Gdzie moge kupic w okolicy wkłady kamionkowe do komina?? dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam71 21.09.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Witam jako nowy na tym dziale . Szukam projektanta do polecenia na mały domek szkieletowy w Rybniku Mała parterówka albo pietrowy domek prosty cos do 90 m2 . Kazde info mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 22.09.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Poszukuję ekipy murarskiej z okolicy Rybnika albo Gliwic - ma ktoś namiary? Proszę o kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts