sycz 22.09.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witajcie.Udało mi się znaleśc i zakupić okna na poddasze firmy velux za 729 zł. sztuka pl.Teraz poszukuje i mam nadzieje ża mi może pomożecie znaleść jakąś firmę lub sklepu albo hurtowni co ma tanie ale dobre okna PCV.Chyba teraz ludzie montują pięcio komorowe co nie?Pozdrawiam was i czekam na jakąkolwiek pomoc w namiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_100 24.09.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 może wszyscy nie wiedzą więc:Urząd Miasta w Rybniku wydaje zaświadczenia na zakup ekogroszku w ilości 7 ton-po 503 zł za tonę, a z transportem po 530 zł.Szczegóły na stronie rybnik.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 24.09.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 to takie szczescie 530zeta za tone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Coś mi się obiło że Rydułtowy też. Radlin przymierza się do programu redukcji niskiej emisji (do 60% dopłaty) i być może też będą ułatwiali zakup węgla po ludzkich cenach. Póki co jest to melodia przyszłości, martwi mała ilość gospodarstw, które zadeklarowały chęć przystąpienia do programu - zaledwie 165. Jedyna nadzieja, że ludzie się tym zainteresują kiedy program faktycznie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.09.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 to takie szczescie 530zeta za tone?? A masz taniej? Ghost - to był Twój 666 post. Uważaj na bestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 25.09.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Rozumiem że ta akcja dotyczy tylko tych którzy zmodernizowali kotłwnie... ci którzy w nowym domu zainstalują kocioł z podajnikiem musza radzić sobie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 25.09.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A niby dlaczego? W końcu skoro poniosłeś wszystkie koszty sam to wsparcie tym bardziej się należy. Ja bym na pewno zadzwonił. A Rybnik nic nie dopłaca do nowego kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 25.09.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Nie orientowalem się jeszcze w tym temacie, ale na stronie jest napisane: "Po 7 ton węgla typu ekogroszek mają zapewnione mieszkańcy, uczestniczący w programie likwidacji niskiej emisji, którzy otrzymali dotację na modernizację ogrzewania w związku z wymianą kotła węglowo-mułowego na kocioł z mechanicznym lub automatycznym podawaniem paliwa stałego (ekogroszek) mający zaświadczenie z Instytucji posiadającej certyfikat Polskiego Centrum, Badań i Certyfikacji (tzw. Atest). " http://www.rybnik.pl/index.php?id=223&p=news,11,show,4372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 25.09.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A niby dlaczego? W końcu skoro poniosłeś wszystkie koszty sam to wsparcie tym bardziej się należy. Ja bym na pewno zadzwonił. A Rybnik nic nie dopłaca do nowego kotła? niektóre przepisy są niedorzeczne: UM Rybnik dofinansowuje do 2500 zł nowe kotły ale tym którzy wprowadzili się przed 2002, solary też dofinansowują ale nie tym którzy budując nowy dom mają ochotę zainwestować w urządzania enarogoszczędne tylko tym którzy juz mieszkają iles tam lat. w końcu jak ktoś stawia chałupe za parę setek to co tam dla niego 8 tyś na nowy kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 25.09.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Bo w całej akcji UM nie chodzi o pomoc mieszkańcom samą w sobie... liczy się głównie statystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 25.09.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Zgadza się ale ten układ też zużywa sporo energii elektrycznej. Słyszałem, że pod 2 tys PLN/rok ale nie wiem czy to prawda. Prawda Ale oczywiscie wszystko zalezy od wielu czynnikow, jak to z ogrzewaniem bywa. 2 tys pln / rok to i tak nadal wielki komfort - zaleta nad np. weglem jest to ze rozbijasz sobie koszt na caly rok i placisz "haracz" po te ~300 pln / 2 m-ce, a nie musisz jednorazowo kupic wegla za 2-3k pln A sa ludzie ktorzy schodza do 100 pln / mc liczac tylko w sezonie! Ale to trzeba miec juz bardzo energooszczedna chaupke Ja daje 20cm styro na sciany i 30cm welny w dach ale mam spore przeszklenia, niezbyt energooszczedne okna (wykuszowe, na szczescie od poludniowo-zachodniej i poludniowo-wschodniej strony) i sporo okien polaciowych (9) ) pozdr. Powiedzcie mi, 2 tyś, ale przez cały rok czy tylko w sezonie grzewczym? I jaki duży dom? A latem wodę też pompa ogrzewa? A ile energii zużywa piec z podajnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.09.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 http://forum.muratordom.pl/earoviniky-v-na-sup1-i-zahradi,t141415.htm czy ktoś może pomóc Mirkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 26.09.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 to takie szczescie 530zeta za tone?? A zastanawiał sie ktoś po ile jest ekogroszek w czechach ? W końcu do ostrawy mamy około 25km, można by pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.09.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 nie wiem ale wiem ze od 2 tyg nie moge flotu kupic ...na zapisy i tylko przez jakas firme ktos wymyslił chyba społki weglowe ze założą jakaś cholerna firme której puszcza cały przerób przez łapy oczywiscie nie za free..w zeszłym roku zadzwoniłem i do 3ech dni miałem zadana ilość teraz ...lipa szlag mnie trafi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 26.09.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Cóż, ktoś sobie zrobił maszynkę do dawania i brania łapówek. Ja w zeszłym roku spokojnie dodzwoniłem się na awizację. W tym roku to niemożliwe.Co do mułu to telefon wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dzieki skorzystam na pewno..radlin hmm ja tez blisko sklepik mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 26.09.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 .radlin hmm ja tez blisko sklepik mam.. O... a jaki i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 oooo, ja też chcę wiedzieć .... może jak będę w pobliżu (czytaj - w Zus w Wodzisławiu ) to zajrzę na kawulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 27.09.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 cena za SSO: Dom taki jak w linku http://forum.muratordom.pl/post2207383.htm#2207383 około 125m2 + piwnica fundament-3tys piwnica+strop-9tys parter+strop-9tys pietro-5tys komin-2 tys dach-12tys razem:40tys cena bedzie prawdopodobnie nizsza, o ile, to zalezy od mojego wkładu własnego i moich braci co wy na to? dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.09.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 oooo, ja też chcę wiedzieć .... może jak będę w pobliżu (czytaj - w Zus w Wodzisławiu ) to zajrzę na kawulca Z parkietami na Popielowie jeden jest..od 5 lat..chociaz jestem przed remontem i jest burdelllo booom boomm na kawke zapraszam kto ma chec hasło murator odzew najlepszy w lasku bolońskim hehe jak nie ma odzewu to nie ja ,..czesto wyjezdzam bo mam klientów w całej Polsce..ale 99% ze raczej to ja bede na sklepie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts