daggulka 27.09.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 oooo, ja też chcę wiedzieć .... może jak będę w pobliżu (czytaj - w Zus w Wodzisławiu ) to zajrzę na kawulca hasło murator odzew najlepszy w lasku bolońskim hehe nie no, hasło the best ale chyba nie wyobrażasz sobie że podejdę do pana sprzedawcy za kontuarem i powiem ni stąd ni zowąd "murator" ...jak to Ty będziesz stał to pal licho ....gorzej jak ktoś obcy ....ja mu "murator" a on mi "szpital psychiatryczny za rogiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 eetam wszyscy sa w obowiazku byc grzecznymi i uprzejmymi (oprócz mnie ehhe) zreszta Ciebie akurat poznam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 27.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Z parkietami na Popielowie jeden jest..od 5 lat.. OOO! To w mojej dzielnicy A w którym miejscu ten sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 eetam wszyscy sa w obowiazku byc grzecznymi i uprzejmymi (oprócz mnie ehhe) zreszta Ciebie akurat poznam.. Piejar ...kiedy na kawe jedziemy do duszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Z parkietami na Popielowie jeden jest..od 5 lat.. OOO! To w mojej dzielnicy A w którym miejscu ten sklep? red house na przeciw autosalonu thomas na skrzyzowaniu...pierwszy budynek..5 lat juz tam jestesmy...nie widać nas?? Oczywiście zapraszam na kawinke..miedzy 9-17sta..soboty 9-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.09.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 cena za SSO: Dom taki jak w linku http://forum.muratordom.pl/post2207383.htm#2207383 około 125m2 + piwnica fundament-3tys piwnica+strop-9tys parter+strop-9tys pietro-5tys komin-2 tys dach-12tys razem:40tys cena bedzie prawdopodobnie nizsza, o ile, to zalezy od mojego wkładu własnego i moich braci co wy na to? dużo czy mało? chyba do przyjęcia, jeżeli będzie mniej to jeszcze lepiej a co ze schodami , przynajmniej z piwnicy na parter, bo te pewnie będą betonowe, na piętro już nie koniecznie betonowe, ale jeżeli tak to jakby były w tej cenie to byłoby ok .... tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 27.09.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 red house na przeciw autosalonu thomas na skrzyzowaniu...pierwszy budynek..5 lat juz tam jestesmy...nie widać nas?? Oczywiście zapraszam na kawinke..miedzy 9-17sta..soboty 9-13 Tak podejrzewałem ale wolałem się upewnić Z zaproszenia chętnie skorzystam, tylko narazie kiepsko z czasem... Ale niebawem zakończę sezon budowlany wieć będzie więcej luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geoewka 29.09.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witajcie.Udało mi się znaleśc i zakupić okna na poddasze firmy velux za 729 zł. sztuka pl.Teraz poszukuje i mam nadzieje ża mi może pomożecie znaleść jakąś firmę lub sklepu albo hurtowni co ma tanie ale dobre okna PCV.Chyba teraz ludzie montują pięcio komorowe co nie?Pozdrawiam was i czekam na jakąkolwiek pomoc w namiarach. Polecam okna z f. IZOTERM: RYBNIK ul. Wiejska 12 tel. (032) 422-43-33 fax. (032) 422-43-33 [email protected] Dobre okna w dobrej cenie. Dobre terminy i mila obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.09.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Też u nich kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arco1 30.09.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 mam piec na eko groszek , może macie jakies podręczne oferty z okolicy co do paliwka najlepiej w woreczkach po jakieś 25 kg. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.09.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 mam piec na eko groszek , może macie jakies podręczne oferty z okolicy co do paliwka najlepiej w woreczkach po jakieś 25 kg. Pozdr http://www.pwatex.pl/cms/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.09.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 cena za SSO: Dom taki jak w linku http://forum.muratordom.pl/post2207383.htm#2207383 około 125m2 + piwnica fundament-3tys piwnica+strop-9tys parter+strop-9tys Wszystko w/w przeplacone niemilosiernie ! Bo to jak rozumiem robocizna ? Za moj "stropik" wygladajacy o tak: http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=779&g2_serialNumber=1 Lacznie 140m2, 3,5t stali, razem ze schodami betonowymi do piwnicy zaplacilem za robote 3,5 tys pln ! Sasiedzi z mniejszymi (100-120m2) stropami i z podmurowka dookola (na wieniec) placili po 2-2,5k - tej samej "ekipie" A ekipa sklada sie z jednego ciesli ktory cale zycie robi szalunki law i stropow + zbrojarza, ktory cale zycie zbroi lawy i stropy Ten gosc pracuje za czterech - istny robokop. Moj strop caly lacznie ze schodami, wykuszem i takim wysunietym do przodu podestem przed domem zaszalowal w nieciekawa pogode w 5 dni (!). Nastepny tydzien poszedl na zbrojenie i w 2 tyg. strop byl gotowy 200% fachowcow, kierbud byl zachwycony jakoscia i dokladnoscia wykonania / zbrojenia, ja tez Za tydzien / dwa ta sama ekipa bedzie mi robic drugi strop nad parterem. Moge podac namiar zainteresowanym na priva Gosc mieszka w Pszowie, robi glownie okolice Wodzislawia. Nie wiem, czy do Rybnika mu sie bedzie chcialo dojezdzac (dojezdza na rowerze pietro-5tys komin-2 tys Tez drogawo - moge polecic murarza ktory robi "glajche" za ok 3k pln. Mi chcial za 4,5k pln bo moja chaupa to "poltorej chaupy" ale wzialem znajomego i mam zrobione za 2k - 240m2 murow z porothermu 25cm + normalny murowany komin - jeden otwor spalinowy, dwa wentylacyjne dach-12tys Do dachu tez moge polecic znajomego Bierze ok. 50 pln / m2, nie wiem jaki Ty masz dokladnie ten dach ale to juz sam policzysz - jak bedzie sie oplacac to moge dac namiar - gosc ma firme, robi dachy od 10 lat, mi bedzie robil w listopadzie / grudniu - podobno wiezbe najlepiej kupowac zima cena bedzie prawdopodobnie nizsza, o ile, to zalezy od mojego wkładu własnego i moich braci co wy na to? dużo czy mało? Ja uwazam, ze na nasze warunki to duzo! Choc zapewne Warszawiacy, Wroclawianie i Krakusy powiedzieliby Ci ze podejrzanie tanio i lepiej rozejrzec sie za drozsza ekipa pozdr. -- Adam Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 30.09.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Wszystko w/w przeplacone niemilosiernie ! Bo to jak rozumiem robocizna ? Za moj "stropik" wygladajacy o tak: Robisz gościowi wodę z mózgu, moim zdaniem gośc ma bardzo przyzwoitą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 - moge polecic murarza ktory robi "glajche" za ok 3k pln. Mi chcial za 4,5k pln bo moja chaupa to "poltorej chaupy" ale wzialem znajomego i mam zrobione za 2k - 240m2 murow z porothermu 25cm + normalny murowany komin - jeden otwor spalinowy, dwa wentylacyjne do tego obiad, piwo i flaszka na drogę oczywiście Ty za handlagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.09.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Wszystko w/w przeplacone niemilosiernie ! Bo to jak rozumiem robocizna ? Za moj "stropik" wygladajacy o tak: Robisz gościowi wodę z mózgu, moim zdaniem gośc ma bardzo przyzwoitą ofertę. Jasne, ze przyzwoita. Tylko 3 x drozsza od realnej pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.09.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 - moge polecic murarza ktory robi "glajche" za ok 3k pln. Mi chcial za 4,5k pln bo moja chaupa to "poltorej chaupy" ale wzialem znajomego i mam zrobione za 2k - 240m2 murow z porothermu 25cm + normalny murowany komin - jeden otwor spalinowy, dwa wentylacyjne do tego obiad, piwo i flaszka na drogę oczywiście Ty za handlagra Chyba sobie jaja robisz Ten za 3k co mu go polecam to emeryt - stary murarz, ktory pracuje razem z synem. Jest mega dokladny, zuzywa kazdy skrawek materialu i nie pije. Obiadu tez nie zauwazylem, zeby sasiedzi mu nosili. A nawet jakbys mial mu zawiezc obiad i browara, to zakladajac 14 dni = ok 200 pln. I tak ma 1800 pln w kieszeni! I zeby nie bylo ze emeryt to staromodny -> sasiadowi murowal jednowarstwowke porothermu 44 na cienkiej cieplej spoinie, prawidlowo wykonal ocieplone nadproza i ocieplenie wienca. Nie wierze, ze ta ekipa za 9k zrobi to dokladniej i lepiej - bo bedzie robila na akord. Za halangra to robie ja przy znajomym ale robimy wieczorami po robocie i to dla mnie czysta frajda A przy okazji mam wymurowana piwnice (270m2 scian, 140m2 po podlodze przy wysokosci 2,7m - poszlo 5 tys bloczkow betonowych), parter (240m2 scian) i komin, za jedyne 3200 + 2000 = 5200 pln! Kolega za polowe mniejszy domek chce zaplacic 18000 pln i dla Ciebie / przedpiscy to normalne ? Jacie, troche gospodarka nam przyspieszyla i odrazu takie burzujstwo wyroslo pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Aaa zaraz zaraz, nie doczytalem ze 9k pln to cena za wymurowanie kondygnacji PLUS zrobienie stropu! No to cofam - rzeczywiscie cena calkiem w porzadku, choc moznaby ja jeszcze troszke zbic Ostatnio na pl.misc.budowanie ktos podawal swoj kosztorys i cene za wykonanie samego stropu 120m2 monolitycznego -> 12k pln pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 30.09.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 My jeszcze na etapie papierologii ale zgodnie z planem Koniec września i już spływają dokumenty nt dostawy prądy, wody i szkód górniczych, gaz też nam pociągną. Projekt się kończy. I tak jak zaplanowane początek października oddajemy do PnB )) A dzisiaj działka się kosi i przygotuje pas do posadzenia 150 szt thujii i cyprysików )) Zakupilismy całkiem tanio takie śliczne brzuchte metrówki )))) Jak staną w pionie i szeregu to może pierwsze foty wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 30.09.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Aaa zaraz zaraz, nie doczytalem ze 9k pln to cena za wymurowanie kondygnacji PLUS zrobienie stropu! No to cofam - rzeczywiscie cena calkiem w porzadku, choc moznaby ja jeszcze troszke zbic Ostatnio na pl.misc.budowanie ktos podawal swoj kosztorys i cene za wykonanie samego stropu 120m2 monolitycznego -> 12k pln pozdr. niewatpliwym plusem tej ekipy jest fakt, że ich dobrze znam, minus to to, ze ekipa to emeryci+goscie co po szychcie pracuja -->to moze troche wydluzyc budowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 01.10.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 mam piec na eko groszek , może macie jakies podręczne oferty z okolicy co do paliwka najlepiej w woreczkach po jakieś 25 kg. Pozdr Rybnicka 125 w Wodzisławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts