daggulka 09.11.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Jamles ....dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 11.11.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Daggulka ja również dolączam do zyczeń. Spóźnione ale dopiero co wróciliśmy Nie umiem tych kwiatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 12.11.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Daguś sto lat!!!!!! Ewa gratulacje!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.11.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 dzięki, dzięki kochani ...w takim wieku to już się do urodzin nie przyznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.11.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 W jakim niby wieku??? XXI-ym nic nie słyszałem..aby to stało sie przestępstwem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 13.11.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Wiatm!Przyjmę ziemię z okolic Gaszowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 13.11.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Na gwałt ( w sumie nie na gwałt tylko na budowę ) szukam ekipy budowlanej ale w miarę taniej. Bo mnie dzisiaj z butów wyrwało na działce Poratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 14.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 daggulka 100 lat! ja jak zwykle spózniona http://www.fotoplatforma.pl/foto/136_DSCN8594x-kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 14.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Słuchajcie ile się czeka na podłączenie prądu? Znajoma męża z W-wia złożyła wniosek i powiedzieli jej, że we wrześniu będzie miała prąd na działce Budowę chcą zacząć na wiosnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 14.11.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Słuchajcie ile się czeka na podłączenie prądu? Znajoma męża z W-wia złożyła wniosek i powiedzieli jej, że we wrześniu będzie miała prąd na działce Budowę chcą zacząć na wiosnę.... Witaj !!! No niestety długo to trwa My składaliśmy pod koniec maja i do dziś jeszcze słupa nie ma. Na razie tym się nie martwię bo zaczynamy na wiosnę i mam nadzieję ze to tego czasu coś ruszy w każdym razie obiecali do końca listopada zrobić...mamy połowę miesiąca hmm Jak będzie to zobaczymy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 14.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Słuchajcie ile się czeka na podłączenie prądu? Ja w październiku 2007 podpisałem umowę z ZE na przyłączenie do sieci, w styczniu 2008 zamontowali już skrzynkę na słupie. Tyle że słup miałem już w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 14.11.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Słuchajcie ile się czeka na podłączenie prądu? Ja w październiku 2007 podpisałem umowę z ZE na przyłączenie do sieci, w styczniu 2008 zamontowali już skrzynkę na słupie. Tyle że słup miałem już w granicy. U nas z kolei było prędko: 7 maja dostaliśmy warunki przyłączenia prądu- przyszła umowa, na której jest napisane, że do 31 lipca muszą nam podłączyć ten prąd. 19 czerwca podłączyli nam skrzynkę na słupie, mąż w poniedziałek 23 czerwca jechał do energetyki z tym protokołem podłączenia i babka mu powiedziała, że do 3 dni mają założyć licznik. 24 czerwca był na działce, zajrzał do skrzynki.... Licznik jest . Na drugi dzień od złożenia zgłoszenia podłączyli nam ten prąd. Brawo dla energetyki! Podlegamy pod Vattenfal -Wodzisław Śl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 malmuc - dzięki duszek - kurcze....ty mi tu nie ściemniaj jak tak czytam tutaj o zmaganiach z budową to norrrrmalnie mi jakoś lżej że to już za mną - nie chciałabym jeszcze raz przez to teraz przechodzić - z czasem pewnie minie i wpadną do głowy nowe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 14.11.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 malmuc - dzięki duszek - kurcze....ty mi tu nie ściemniaj jak tak czytam tutaj o zmaganiach z budową to norrrrmalnie mi jakoś lżej że to już za mną - nie chciałabym jeszcze raz przez to teraz przechodzić - z czasem pewnie minie i wpadną do głowy nowe pomysły daggulka- ja się cieszę, że mamy te @#*^%$*) fundamenty za sobą. Bagno takie było, że hoho Przy okazji Wszystkiego naj naj http://www.e-kwiaty.pl/images/bo107-d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 14.11.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Brawo dla energetyki! Podlegamy pod Vattenfal -Wodzisław Śl. Ja tez tam podlegam a sprawa toczy sie od maja wiec jeszcze na razie nie mam co bić brawo hihi ale może dlatego tak długo to trwa bo ciągną całą nitkę pod działkę...nie było żadnego słupa wcześniej nic...robią nitkę i przyłącza od razu do kilku działek...na razie się nie stresuję tym zwlekaniem z ich strony bo budowa najwcześniej w marcu ale z drugiej strony jak przyjdą mrozy i ziemia zamarznie to przecież żadnego słupa nie postawią w śniegu och.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magazyn 14.11.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam przepraszam że tak z innej beczki-ale potrzebna POMOC- maja nam uruchomic piec ling 25 Klimosza z Żor i oswiadczyli już z góry że to będzie kosztować 400,00zł.!!!?czy ktoś z Was płacił za uruchomienie pieca???-przy zakupie nawet o tym nie wspomnieli a cena jego nie była mała!!!dzięki serdeczne za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 14.11.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A co wchodzi w skład owego uruchomienia? Jakieś podłączenia elektryczne czy mechaniczne? Ja mam wypaczony pogląd bo uruchamiałem sobie sam . Nietrudno się domyślić, że chcą z Ciebie zedrzeć trochę kaski. A czy montaż wykonywał ktoś kwalifikowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Brawo dla energetyki! Podlegamy pod Vattenfal -Wodzisław Śl. Ja tez tam podlegam a sprawa toczy sie od maja wiec jeszcze na razie nie mam co bić brawo hihi ale może dlatego tak długo to trwa bo ciągną całą nitkę pod działkę...nie było żadnego słupa wcześniej nic...robią nitkę i przyłącza od razu do kilku działek...na razie się nie stresuję tym zwlekaniem z ich strony bo budowa najwcześniej w marcu ale z drugiej strony jak przyjdą mrozy i ziemia zamarznie to przecież żadnego słupa nie postawią w śniegu och.. Nie stresuj sie - Vattenfall jak widac dotrzymuje umow Ja podpisalem umowe w okolicy pazdziernika i prad mialem w styczniu/lutym - nie pamietam juz dokladnie ale wyrobili sie w terminie Ciagneli prad dla 7 dzialek - postawili 3 nowe slupy i kopali ~150m do najblizszego trafo. Calosc instalacji zajela im poltorej dnia Jeden dzien postawili slupy i wykopali row, drugi dzien wlozyli / zawiesili kable, zasypali wykop i postawili 7 eleganckich skrzynek wszystkim dzialkom Slup mam po drugiej stronie drogi i kabel do mnie puscili elegancko w ziemi - mieli z 20m do wykopania Co do tego, ze w zime nie wykopia - nie przejmowalbym sie. U mnie byla ekipa z nowiutenka minikoparka (z tych troche ciezszych) i wiertnica do ziemi. Wykop ~2m pod taki slup to dla nich pare minut wiercenia. I pamietam, ze wtedy bylo zimno i padal snieg Ogolnie jezeli chodzi o zalatwianie spraw budowlanych to dla vattenfalla daje 10 punktow / 10. Zeby tak wszystkie sprawy dalo sie zalatwic jak z nimi! Dwa razy u nich tylko bylem i trzy podpisy zlozylem (raz ich przedstawiciel podjechal do mnie) i mam prad na dzialce i umowe! Totalnie bezproblemowo. Natomiast dla wodociagom wodzislawskim daje 1/10, obsluga przefatalna (bardzo mila ale totalnie niezorganizowana). Z woda walczylem ponad pol roku i sam musialem kopac ~200m, inaczej koszty nie wynioslyby ~3k pln tylko jakies 10k. Ogolnie bylem w ich siedzibie chyba z 20 razy i samemu wszystko trzeba zalatwiac (pozwolenia, uzgodnienia branzowe, nawet wymyslic trase wodociagu trzebabylo samemu bo ciolki nie potrafia z mapy wyczytac gdzie sa ich wodociagi!!!!). Koszmar pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 14.11.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Natomiast dla wodociagom wodzislawskim daje 1/10, obsluga przefatalna (bardzo mila ale totalnie niezorganizowana). Z woda walczylem ponad pol roku i sam musialem kopac ~200m, inaczej koszty nie wynioslyby ~3k pln tylko jakies 10k. Ogolnie bylem w ich siedzibie chyba z 20 razy i samemu wszystko trzeba zalatwiac (pozwolenia, uzgodnienia branzowe, nawet wymyslic trase wodociagu trzebabylo samemu bo ciolki nie potrafia z mapy wyczytac gdzie sa ich wodociagi!!!!). Koszmar pozdr. No właśnie u nas z wodą jest bardzo podobnie bo też musi być ciągnięcie nitki jakieś 150 m...nasza działka na końcu ślepej uliczki i tak samo załatwiamy to z wodociągami wodzisławskimi. Najgorsze jest to że koszt całej inwestycji musimy sami pokryć a wyniesie jakieś 10 tys. masakra jakaś tyle kasy za przyłącze wody. To jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe bo przecież przez całe życie będziemy im płacić za tą wodę wiec nie mogę pojąć dlaczego firma nie robi tych przyłączy we własnym zakresie tak jak np Vatenfal. Na razie zwlekamy z załatwianiem spraw zwiazanych z wodą bo dowiedzieliśmy się że od stycznia mają zmieniac się przepisy i możliwe że gmina będzie musiała pokryć koszty przyłączy we własnym zakresie na prośbę co najmniej dwóch budujących. My płacilibyśmy tylko z projekt i takie tam drobnostki ale jakoś w to nie wierzę. U nas w tej nitce od wiosny powstaną 4 nowe domy więc jakoś razem spróbujemy pokryć te koszta bo to przesada 10k za przyłącze płacić, powariowali, tutaj już się na nich denerwuję. A czy możesz bardziej rozwinąć jak wygląda te kopanie samemu żeby z 10k zrobiło się 3k. Bardzo pomocne by to było dla nas bo od dawna temat woda powoduje u mnie mroczki przed oczami i zawroty głowy foch!!! Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 15.11.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Słuchajcie ile się czeka na podłączenie prądu? Ja w październiku 2007 podpisałem umowę z ZE na przyłączenie do sieci, w styczniu 2008 zamontowali już skrzynkę na słupie. Tyle że słup miałem już w granicy. z reguły plany pokrywają się z rzeczywistością. energetyka zmienia terminy, gdy powstają większe inwestycje i trzeba przesunąć ekipy. pamiętam, że obiecano nam podłączenie po 7 miesiącach w maju 2007, a gdy przyjechaliśmy z wakacji i nic nie było, to po interwencji wykonano nam je w niecały tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts