ricman78 28.12.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam, Szukam blaszaka. Rozpoczynam lada dzień.... Jeśli ktoś ma jakąś ofertę niech pisze na priva... We wtorek odbieram PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 31.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 pnb odebrałem dzisiaj a oto ceny materiałów które udało mi się zebrać w poszczególnych dostawców: Hadex:1. porotherm 30 - 5,202. cegła - 0,963. bloczek betonowy - 4,00 Budo Zbyt:1. - 4,862. - 1,103. - 3,78 Handlobud1. - 5,092. - 0,893. - 3,15 Jeżeli macie dojście do niższych cen - piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 31.12.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Wszyskim hanysom i "slonzokom" życza ... DO SIEGO ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 01.01.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Wszystkim budowniczym i ich rodzinom dużo zdrówka i cierpliwości, Do Siego Roku!!! Ricman 78 sprawdź w Lubarze tam kupowałam w grudniu bloczek betonowy po 3,05zła porotherm ale 25, bo jest większy, po 6,05 w Handlobudzie. Ewus jak tam postępy budowlane? U nas ławy czekają na beton, a tu taki mróz, czekamy na ocieplenie choćby do zera. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 01.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 pnb odebrałem dzisiaj a oto ceny materiałów które udało mi się zebrać w poszczególnych dostawców: Hadex: 1. porotherm 30 - 5,20 2. cegła - 0,96 3. bloczek betonowy - 4,00 Budo Zbyt: 1. - 4,86 2. - 1,10 3. - 3,78 Handlobud 1. - 5,09 2. - 0,89 3. - 3,15 Jeżeli macie dojście do niższych cen - piszcie 1. Budo Zbyt 4.72 zł, tam kupiłem w tym tygodniu ale liczą sobie 8zł do każdej palety rozładunek HDS Handlobud 4.80 zł ja tez buduję z PTH 30 więć wychodzi na równo w obu tych składach praktycznie rzecz biorąc, dokupywałem jeszcze PTH 25 i 11.5 cegły nie kupowałem ale bloczek kupiłem po 3.50 zł ale 14cm wysoki w Świerklanach w betoniarni i to była moim zdaniem najlepsza oferta nawet przy cenie za 12 którą dostałem 3.10 zł w Lubarze i Handlobudzie u mnie ze względu na częściowe podpiwniecznie gotowe ławy pod piwnicą i to tyle na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 01.01.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Marwal, a ile szt kupowałeś?? Zapomniałem dodać jakich ilości dotyczyły ceny. Jeśli chodzi o 30-tkę to mi wychodzi 2300 szt, tj jakieś 28 palet. Czy negocjowałeś z kimś konkretnym? Te ceny które napisałem dali mi we wtorek (30.12) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 01.01.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Ricman 78 sprawdź w Lubarze tam kupowałam w grudniu bloczek betonowy po 3,05zła porotherm ale 25, bo jest większy, po 6,05 w Handlobudzie. Pozdrawiam Kasia Dzięki za cynk Mam zaplanowane spotkanie w I tyg stycznia z PH z Lubaru. Zobaczymy co z niego wyniknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laufer 02.01.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Szukam dobrego fachowca od instalacji centralnego (ma byc kocioł węglowy z podajnikiem), wodno-kanalizacyjnej. Okolice Żory, Rybnik, Pszczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 05.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ten gość jest ze Świerklan - Usługi Wod.- Kan., CO., Gaz. nazywa się Roman Cichy i jest ze Świerklan - to mój były sąsiad. Moja rodzina obok niego mieszka tzn. ja juz nie bo buduję. Mi na budowie robił wzszystko ładanie, czysto-sam sprzątał, szybko. Ma swoja hurtownię i masz wtedy taniej. telefon komórkowy - 668-516-832. Acha powiedz mu że jesteś moim znajomym-ja się nazywam Adrian Adamczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 05.01.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Wszystkim budowniczym i ich rodzinom dużo zdrówka i cierpliwości, Do Siego Roku!!! Ricman 78 sprawdź w Lubarze tam kupowałam w grudniu bloczek betonowy po 3,05zła porotherm ale 25, bo jest większy, po 6,05 w Handlobudzie. Ewus jak tam postępy budowlane? U nas ławy czekają na beton, a tu taki mróz, czekamy na ocieplenie choćby do zera. Pozdrawiam Kasia U nas dokładnie to samo, szalunki ław i zbrojenie gotowe - tylko beton wlac. No musimy poczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 07.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ewus jak tam postępy budowlane? U nas ławy czekają na beton, a tu taki mróz, czekamy na ocieplenie choćby do zera. Pozdrawiam Kasia U nas dokładnie to samo, szalunki ław i zbrojenie gotowe - tylko beton wlac. No musimy poczekac. No to zdaje się w przyszłym tygodniu ma być nawet powyżej zera, jeśli sprawdzi się to co mówią spece od meteo. A przy okazji - mapki do celów projektowych (kanalizacja w Rybniku) to ile powinny kosztować? Wodociągi zawołały o 4 sztuki + wersję elektroniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 07.01.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ekogroszkowcy pewnie już wiecie http://www.kwsa.pl/ Dziś już odszczekali: "Uprzejmie informujemy, że od dnia 8.01.2009r. Kompania Węglowa S.A. przywraca sprzedaż gotówkową węgla w kopalniach KW S.A. w ograniczonym zakresie. Sprzedaż będzie odbywać się bez konieczności awizacji na zasadzie kolejności zgłoszenia pod załadunek." Czyli eksperyment wywołał tyle protestów (ponoć nawet samorządowców oraz związkowców górniczych) że na razie go zawiesili. Czyli wracamy do starych, znanych kolejek przed kopalniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 07.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A przy okazji - mapki do celów projektowych (kanalizacja w Rybniku) to ile powinny kosztować? Wodociągi zawołały o 4 sztuki + wersję elektroniczną. A nie masz mapki do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 07.01.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A przy okazji - mapki do celów projektowych (kanalizacja w Rybniku) to ile powinny kosztować? Wodociągi zawołały o 4 sztuki + wersję elektroniczną. A nie masz mapki do celów projektowych? Niestety nie, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ekogroszkowcy pewnie już wiecie http://www.kwsa.pl/ Dziś już odszczekali: "Uprzejmie informujemy, że od dnia 8.01.2009r. Kompania Węglowa S.A. przywraca sprzedaż gotówkową węgla w kopalniach KW S.A. w ograniczonym zakresie. Sprzedaż będzie odbywać się bez konieczności awizacji na zasadzie kolejności zgłoszenia pod załadunek." Czyli eksperyment wywołał tyle protestów (ponoć nawet samorządowców oraz związkowców górniczych) że na razie go zawiesili. Czyli wracamy do starych, znanych kolejek przed kopalniami. i barrrrdzo dobrze ... w tych kolejkach nie stoję ( w składzie kupuję) , ale przynajmniej może ceny już w górę bardziej nie poszybują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.01.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A przy okazji - mapki do celów projektowych (kanalizacja w Rybniku) to ile powinny kosztować? Wodociągi zawołały o 4 sztuki + wersję elektroniczną. A nie masz mapki do celów projektowych? Niestety nie, dlatego pytam. Mnie za jakies 600-800 pln zrobila babka geodetka ale ona tylko sobie na emeryturze dorabiala Teraz juz zleca to podwykonawca i kosztuje to tak jak wszedzie, czyli ok 1k pln. Nie wiem, czemu tak drogo :/ pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 07.01.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Mnie za jakies 600-800 pln zrobila babka geodetka ale ona tylko sobie na emeryturze dorabiala Teraz juz zleca to podwykonawca i kosztuje to tak jak wszedzie, czyli ok 1k pln. Nie wiem, czemu tak drogo :/ Bo to jest bloody monopol, tak jak notariusze. Wychodzi na to, że ceny które mi podali przez telefon losowo wybrani geodeci są niestety rynkowe. Bo właśnie 1000-1200 wołali. Ech, miałem nadzieję, że może jakoś kiepsko trafiłem, a tu widzę, że jednak nie. Bloody, bloody monopol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 08.01.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 A przy okazji - mapki do celów projektowych (kanalizacja w Rybniku) to ile powinny kosztować? Wodociągi zawołały o 4 sztuki + wersję elektroniczną. A nie masz mapki do celów projektowych? Niestety nie, dlatego pytam. Jeżeli chcesz zrobić projekt przyłączenia do kanalizacji, to tak na prawdę wystarczy jedna mapka w wersju papierowej. To rybnickie wodociągi mają takie chore wymagania i chcą 4 mapki + wersja elektroniczna. Ja ostatecznie projekt zleciłem gościowi z poza wodociągów - z wszystkimi uzgodnieniami zrobił to szybciej i taniej niż same wodociągi no i potrzebował tylko jedną mapkę. Ja akurat miałem jedną więc mi to pasowało, ale jeżeli ty nie masz to chyba i tak nie ominie cię wydatek, bo czy to będzie jedna mapka czy cztery to pewnie geodeta cię podobnie skasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 08.01.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 czy ma ktoś namiar na dobrego, sprawdzonego elektryka, który nie zedrze za wiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 09.01.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących Mam pytanie czy ktoś już budował lub ma zamiar budowac z pustaków keramzytowych. Dużo na ten temat czytałem i byłem na budowach w tym systemie. Myślę że budowa ściany jednowarstwowej 38cm. jest dobrym rozwiązaniem. A co myślą forumowicze na ten temat. PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts