piejar 27.01.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 A czy ktoś posiada wiedzę na temat firmy LEX ze Świerklan lub AP z Żor ??? LEX nie znam ale okna z AP miałem przez 15 lat w bloku i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć (z potrójną szybą!). Do domu jednak ich nie wziąłem bo byli za drodzy. Wziąłem okna Izoterm z Wiejskiej, 3 kom. profil Rehau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 27.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witajcie Czy ktoś może instalował wentylację mechaniczną( Globaltech)?Mamy kolejny postęp w pracach a mianowicie ławy są już zalane.Pozdrawiam WszystkichKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 27.01.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 A czy ktoś posiada wiedzę na temat firmy LEX ze Świerklan lub AP z Żor ??? AP - dobrzy ale drodzy. Jak robilem u nich wycene, to krzyczeli ponad 16tys za okna, inne firmy wycenialy sie ok 3-4tys taniej LEXa nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 27.01.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witajcie Czy ktoś może instalował wentylację mechaniczną( Globaltech)? Mamy kolejny postęp w pracach a mianowicie ławy są już zalane. Pozdrawiam Wszystkich Kasia mam od nich wycenę dla mistrala 400 - około 16500 netto! do tego GWC 8-10tys w zależności od rodzaju. masakra cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 27.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Kurcze, ja mam 100mb wody do podciągnięcia. Daj coś znać (jakieś szczegóły) - to też będę walczyć bo koszty spore... 100mb = jeden dzien kopania, ~350 pln za wypozyczenie minikopareczki i dzien w plecy 100mb rury = 500-600 pln. Nie znam tej nowej ustawy ale zeby nie bylo tak, ze zrobia na swoj koszt ale jak postoisz w kolejce i np. potrwa to 2 lata Zalezy, jak bardzo Ci zalezy pozdr. ja tam się nie znam na minikoparkach...nie wiem czy dałbym sobie radę :/ ale może faktycznie tak trzeba będzie zrobić...bo jak do tej pory znalazłem to biorą min. 50zł od mb. Wodę i tak będę robić dopiero jak będą piwnice wymurowane - od razu docelowo do piwnicy. DO tego czasu jakoś dam sobie radę...a tak w ogóle to gdzie można wypożyczać taki sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterzolt 27.01.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam wszystkichmam pytanko - jaką cenę macie za wykończenie poddasza (skosów) tj. ocieplenie między krokwie + płyty g-k na stelażu.Dostałem ofertę 34zeta za 1m2 - oczywiście robocizna.Jak ktoś może polecic dobrych fachmanów to byłbym wdzięczny.pozdROWienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 27.01.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam wszystkich mam pytanko - jaką cenę macie za wykończenie poddasza (skosów) tj. ocieplenie między krokwie + płyty g-k na stelażu. Dostałem ofertę 34zeta za 1m2 - oczywiście robocizna. Jak ktoś może polecic dobrych fachmanów to byłbym wdzięczny. pozdROWienia cena przyzwoita, jeśli tylko są dobrzy w tym co robią. Dopytaj się o szczegóły: czy liczą sobie dodatkowo za np wykończenie okien dachowych, taśmy z wkładką metalową itp. Przewidzieli w tej cenie ułożenie drugiej warstwy wełny między krokwiami a stelażem i ułożenie paroizolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.01.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 ja tam się nie znam na minikoparkach...nie wiem czy dałbym sobie radę :/ 30 min zabawy i bedziesz kopal jak stary koparkowy Na poczatku jest lekkie przerazenie jak kabina telepie ale 2-3h bedziesz wyprawial tym takie "pajakowe" akrobacje, ze glowa boli Moge Ci potem pare rad dac jakby co Samo kopanie jest nudne jak flaki z olejem - powtarzasz ciagle te same ruchy, to wchodzi w podswiadomosc i po tych 2h wogole o tym nie myslisz ale może faktycznie tak trzeba będzie zrobić...bo jak do tej pory znalazłem to biorą min. 50zł od mb. Wow, strasznie drogo. Za 100m zaplacilbys 5 tys pln.. Z wypozyczeniem - nie wiecej niz 350-400 Wodę i tak będę robić dopiero jak będą piwnice wymurowane - od razu docelowo do piwnicy. DO tego czasu jakoś dam sobie radę...a tak w ogóle to gdzie można wypożyczać taki sprzęt? 508 282 179 - gosc jest z Marklowic. Przywiezie Ci ja na dzialke, odwiezie. Ogolnie bardzo fajny gosc, ma tych kopareczek kilka i z terminami raczej nie ma problemow - zwykle na za 2-3 dni sie da pozyczyc pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 28.01.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam wszystkich , już niebawem razem z żoną rozpoczynamy budowę .... w zasadzie to rozpoczeliśmy przygotowania w zeszłym roku , projekt,pozwolenie,prąd itd. itp. kupiliśmy troche materiałów, puki co leży w depozycie, a teraz czekamy na ładną pogodę by rozpocząć prace związane z wykopem. Ciesze się że spotkałem tu naszą Rybnicka grupę, chetnie podziele się wiedzą i sam skorzystam che che wprawdzie buduje w Jejkowicach ale od urodzenia mieszkam w Rybniku... czyli 31 lat. No cóz taka była działka .. a że okolica ładna i blisko , grzechem było nie kupić. Pozdrawiam jeszcze raz Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.01.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Powodzenia. Ładna chałupka się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 29.01.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam wszystkich , już niebawem razem z żoną rozpoczynamy budowę .... w zasadzie to rozpoczeliśmy przygotowania w zeszłym roku , projekt,pozwolenie,prąd itd. itp. kupiliśmy troche materiałów, puki co leży w depozycie, a teraz czekamy na ładną pogodę by rozpocząć prace związane z wykopem. Ciesze się że spotkałem tu naszą Rybnicka grupę, chetnie podziele się wiedzą i sam skorzystam che che wprawdzie buduje w Jejkowicach ale od urodzenia mieszkam w Rybniku... czyli 31 lat. No cóz taka była działka .. a że okolica ładna i blisko , grzechem było nie kupić. Pozdrawiam jeszcze raz Seba Witam, i powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 29.01.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam, my również zaczynamy na wiosnę, a przynajmniej mamy taki zamiar. PNB już mamy, rozglądamy się za materiałami, nie wiemy czy już kupować czy jeszcze się wstrzymać i gdzie jest najtaniej?. Budujemy w okolicy Gliwic. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 29.01.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam, my również zaczynamy na wiosnę, a przynajmniej mamy taki zamiar. PNB już mamy, rozglądamy się za materiałami, nie wiemy czy już kupować czy jeszcze się wstrzymać i gdzie jest najtaniej?. Budujemy w okolicy Gliwic. Pozdrawiam wszystkich. Przy dużych zakupach i łatwych do porównania tzn. typowych, bloczki, stal, porotherm trzeba dzwonić i nękać i negocjować, negocjować i jeszcze raz negocjować, ja też jestem na początku drogi ale już się przekonałem, że można mieć parę tysięcy w kieszeni, ja większość kupowałem w Budozbycie w Rybniku, np. Porotherm 30 po 4.72, ale w każdym zasadzie składzie byli się w stanie ugiąć i dostosować ceny. Jak będę niedługo nabywał kominy Schiedela - znowu większy wydatek - to będę porównywał i negocjował, wiem jakie chę, ile, wtedy łatwo jest porównać i prosić o finalną wycenę. Moim zdaniem trudno na przykład porównywać drobniejsze zakupy, ja zatem takie rzeczy kupuję w jednym składze budowalnym i bazuję na wypacowanym rabacie %, licząc na to że mnie nie orżną za dużo. Osobiście zawodowo prowadzę dział handlowy, ale znowu nie mam czasu żeby znowu porównywać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 29.01.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dziekuje piejar jamaju basiab67. Ja materiały kupiłem w grudniu najeździłem się troche , nadzwoniłem , wybierałem miedzy lubarem i budo - zbytem. Bloczki betonowe "12" kupiłem po 2,8 brutto , stal po 2180 brutto, ytong 36,5 po 128 brutto m2, ponoć to najlepsze ceny od kilku lat ... a czy dobrze zrobiłem okaże się na wiosne, gdyby człowiek wiedział to zaoszczędził by kupe kasy. więźbe kupiłem po 630 zł impregnowana w Istebnej ( wiem że krążą różne opinie o górskich swierkach ale dach sie jeszcze nikomu nie zawalił Negocjować było troche łatwiej bo brat też rożpoczyna budowe wiec wszystko x 2:) z dachówka na razie odpuszczam ... zobaczymy co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 29.01.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Marwal daj znać jak z kominami też chce je kupić w najbliższym czasie, a co do ceny ostatecznej to wszedzie jest ta sama śpiewka , zawsze mi mówili że super cena, ostateczna, ze cena dla firmy budowlanej itd ale jak przynosiłem niższą wycene z konkurencji zawsze sie przebijali:)też pracuje w handlu tyle że przy oknach , na mnie też działa wycena z konkurencji , pod warunkiem że porównuje sie podobny jakościowo materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadon 29.01.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam wszystkichmam na zbyciu stemple ponad 70 sztukw tym 50 bardzo dobrych grubych , uzyte 2czy 3 razy, dlugosc od 2,2 w gorereszta jest troche gorsza , do tego trochę krótszych całość do wzięcia za 300 zł, odbiór osobisty Rybnika Kamieńchętni pisać na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 29.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Marwal daj znać jak z kominami też chce je kupić w najbliższym czasie, a co do ceny ostatecznej to wszedzie jest ta sama śpiewka , zawsze mi mówili że super cena, ostateczna, ze cena dla firmy budowlanej itd ale jak przynosiłem niższą wycene z konkurencji zawsze sie przebijali:)też pracuje w handlu tyle że przy oknach , na mnie też działa wycena z konkurencji , pod warunkiem że porównuje sie podobny jakościowo materiał no to mamy okna w zamian mogę jakiś sprzęt grająco-odbierający sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.01.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Teraz jest ta scena w której kupujecie stemple (powiedział Shrek ). A tak na poważnie to pomyślcie o tym zawczasu - wiosną jest drożej i trudniej. dadon - jak sprzedasz to lecisz mi browara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 30.01.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Do boju Polsko !!! Nie będzie Chorwat pluł nam w twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.01.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ja też kibicuję 9:5 niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts