Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewus a skąd braliście beton i pompę???no i jaka cena oczywiście :roll: .Bo ja akurat jestem na etapie poszukiwania tego,a skoro punktualni i solidni to trzeba z nich skorzystać :lol:

Jak sprawdzę to podam na PW bo , wsio mąż załatwiał, ja zobaczyłam produkt gotowy :)))

Seba77 no trzymam kciuki - niech wam idzie sprawnie

Nie wiem czy juz tu pytalem ale jakby co spytam ponownie -> czy ma ktos z Was na zbyciu (np. za flaszke lub wino lub jakas sensowna cene :) jakies stare drzwi ? Wielkosc dowolna, od bidy moze byc samo skrzydlo bez osciezy ale jakby bylo z oscieza to byloby bosko :) Rozmiar dowolny - i tak musze otwor zwezyc :)

pozdr.

albo tu skad ja bede brał po cenie netto :

http://www.allegro.pl/item582918291_bloczki_fundamentowe_betonowe_2_35_zl.html

pozdrawiam

Sprawdź dobrze te bloczki.... Wysłałem ten link mojemu kierbudowi przed zakupem i powiedział, że mam szukać dalej. Te się, jego zdaniem, nie nadawały. Zbyt słabe.

Gość Gosc***
Nie wiem czy juz tu pytalem ale jakby co spytam ponownie -> czy ma ktos z Was na zbyciu (np. za flaszke lub wino lub jakas sensowna cene :) jakies stare drzwi ? Wielkosc dowolna, od bidy moze byc samo skrzydlo bez osciezy ale jakby bylo z oscieza to byloby bosko :) Rozmiar dowolny - i tak musze otwor zwezyc :)

pozdr.

spytam szwagra od brata, od handluje takimi rzeczami,więc powinien coś starego miec...;)

Gość Gosc***

pozdr.

spytam szwagra od brata, od handluje takimi rzeczami,więc powinien coś starego miec...;)

Budowe zaczynamy po święach....tzn mieliśmy zacząć, ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku....nie znacie kogoś kto miałby pożyczyć generator na kilka dni? - nie chciałbym mieć już na początku przestojów...a na taką chwilę nie będę budować...

Budowe zaczynamy po święach....tzn mieliśmy zacząć, ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku....nie znacie kogoś kto miałby pożyczyć generator na kilka dni? - nie chciałbym mieć już na początku przestojów...a na taką chwilę nie będę budować...

Ja tez lawy zaczynalem z agregatu :) Za ok 700 pln kupisz na alledrogo nowy ~2,2kW. U mnie sie spisal, puscilem go za 400-500 pln po ok. roku :)

pozdr.

ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku....

A jaki masz termin realizacji wpisany w umowie? Nie daj się robić w balona - jak w umowie jest termin to mają się go trzymać. Ja ich naciskałem (co prawda w 2005) i termin 15.04.2005 (umowa podpisana w 09.2004) został dotrzymany. Przyłącze zrobili 15.04.2005 :D :D :D

Adam, a nie myslales se go zostawic na pozniej, agregat mam na mysli :wink:

wiesz ja planuje tak zrobic skrzynke bezpiecznikowa by moc w razie braku zasilania wpinac agregat i minimum oswietlenie miec albo jakies obwody aktywne.

Myslalem i kombinowalem.. I doszedlem do wniosku ze nie ma sensu :) Prad mam puszczony z rozdzielnicy niskiego napiecia z pobliskiej cieplowni -> kabel puszczony w ziemi. Cieplownia nie moze sobie pozwolic na przerwy w dostepie do pradu (bo brak pradu to brak cieplej wody dla ~10 tys mieszkancow pobliskich 3 duuuzych osiedli :-) Pozatym moja instalacja elektryczna bedzie dosc skomplikowana i podzielona na trzy fazy.. Laczenie tego z agregatem byloby klopotliwe.. No i trzebaby zrobic jakas instalacje odprowadzania spalin dla tego agregatu, a to taka zabaweczka w sumie byla, ciezko byloby uzywac do powaznych zastosowan :-) Dlatego odpuscilem - laczenie tego byloby drozsze od samego agregatu, a zalety watpliwe. Od dwoch lat jak mam tam prad - nie odnotowalem ani jednej awarii, od paru tygodni dziala alarm (z powiadamianiem via gsm o awarii / odcieciu pradu) i tez ani jednego padu.. Gdybym mieszkal we wsi zabitej dechami, gdzie prad biegnie kilometrami napowietrznych linii to myslalbym inaczej ;) Ale ja to w centrum samym sie buduje i licze, ze awarie jezeli juz beda - to beda baaaardzo rzadkie i krotkie :)

Gość Gosc***
ale jeszcze prądu nie ma....jak ja to kocham...umowa podpisana w maju zeszłego roku....

A jaki masz termin realizacji wpisany w umowie? Nie daj się robić w balona - jak w umowie jest termin to mają się go trzymać. Ja ich naciskałem (co prawda w 2005) i termin 15.04.2005 (umowa podpisana w 09.2004) został dotrzymany. Przyłącze zrobili 15.04.2005 :D :D :D

termin mam w umowie 16.03. Gdzieś od grudnia ich atakowałem co jakiś czas jak mi się przypomniało...facet z Provolta twierdzi że jakieś dodatkowe zudy wyskoczyły z wodociągami...grrrr

co można zrobić w sytuacji jak nie dotrzymają terminu? - no bo już nie dotrzymali...

termin mam w umowie 16.03. Gdzieś od grudnia ich atakowałem co jakiś czas jak mi się przypomniało...facet z Provolta twierdzi że jakieś dodatkowe zudy wyskoczyły z wodociągami...grrrr

co można zrobić w sytuacji jak nie dotrzymają terminu? - no bo już nie dotrzymali...

u mnie też przekroczyli termin 2 miesiące ale już prąd mam....tłumaczą się nawałem budów hmm, ciekawe :) Postrasz ich że ruszasz z budową i chcesz mieć prąd i koniec. Zrobią w jeden dzień. Tak było u nas. Teraz już musimy płacić :( dzisiaj przyszedł pierwszy rachunek :(