Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc***
acha... oczywiście jeśli ktokolwiek jeszcze z pobliskich ludzików miał ochotę zajrzeć do mnie , to serdecznie zapraszam :D

no ja też jestem za :)

tak w ogóle, to mamy w środę zalewać fundamenty :)

Jak pisałam wcześniej majowe weekendy mam wolne, więc 10 też mi pasuje.

Odezwała się Mamulc i tez jest za tylko nie wiem czy termin jej spasuje.

Ja mogę ?????????

Termin mi zadziwiająco pasuje i bardzo lubię się integrować.

No i Piejara znam :)))

no ja też jestem za :)

tak w ogóle, to mamy w środę zalewać fundamenty :)

No i bardzo dobrze, zapraszamy wszak nie samom budową człowiek żyje a wymiana doświadczeń budowlanych na takich spotkaniach w realu jest bezcenna :D

pozdrawiam

Edzia

no to ustalone-10 maja balujemy u mnie .... jak bedzie fajna pogoda to możemy posiedzieć na tarasie , poustawiam krzesła, stół wyciągnę :wink: :D ... a jak bedzie brzydko to w domku sobie posiedzimy :D

musiałabym wiedzieć ile bedzie ludziów coby krzesła powyciągać i z biura przywieźć :wink: :D

to liczymy:

wiewióra1976

EDZIA

adiqq+ żonka + bobas 2,5 roczków :D

malmuc

Graszka1970

piejar

Ewus

prosze o dopisywanie przyjezdnych , małzonków, kochanki, kochanków...jak kto woli :lol:

dzieciaki będa miały do dyspozycji piaskownicę obok tarasu, mały zabakowy namiocik , jakieś kocyki im sie porozkłada :wink:

chyba, że bedzie lało to zrobią demolke w pokoju kasi :lol:

Witam! Mam pytanie: ile płaciliście albo na ile jesteście umówieni z zapłatą za robociznę za dach ,tj. więźba, dachówka, rynny itp. oraz wstawienie okien połaciowych.Ode mnie cieśla chce 60 zł za metr i nie wiem czy nie przepłacam.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

Witaj :) u mnie 65 zł/m2 ale to też zależy od dachu, im bardziej skomplikowany tym wiecej będą chcieli...w naszym jest taki dość fikuśny, wielospadowy...powierzchnia 270 m2 dachu...(w tym wieźba, pokrycie, rynny, okna, podbitka)

No ta ja się też uaktualnię :(

10.05.2009 godz 16:00 Teatr Ziemi Rybnickiej - Kabaret Moralnego Niepokoju. Niestety już zainwestowałem 180 PLN w bilety no i dzieciakom obiecałem że idziemy. Przekręcę do Dagmary po występach. Jeżeli imprezka będzie jeszcze trwała to podjadę na chwilkę z dzieckami.

Witam. Interesuje mnie ile Państwo płacili za koszta robocizny....

Budowa w latach 2005-2006, dom 190m2 pow. użytkowej (380 całk), podpiwniczony. 36 tys brutto za całość tzn od wykopów przez wszelkie prace zbrojarskie i murarskie, do wykonania więźby, ułożenia dachówek i montażu rynien. Cena nie była niska (wtedy) i pewno dziś też nie jest ale panowie załatwiali również bezproblemowo różne kwestie np transportowe.

No ta ja się też uaktualnię :(

10.05.2009 godz 16:00 Teatr Ziemi Rybnickiej - Kabaret Moralnego Niepokoju. Niestety już zainwestowałem 180 PLN w bilety no i dzieciakom obiecałem że idziemy. Przekręcę do Dagmary po występach. Jeżeli imprezka będzie jeszcze trwała to podjadę na chwilkę z dzieckami.

Piejar ....kurrrrrde.... massssakra .... niedoooobrze :( :roll:

Witam. Interesuje mnie ile Państwo płacili za koszta robocizny. Chodzi mi o przybliżone ceny np. za wymurowanie piwnicy/parteru/piętra, wykopanie fundamebtów, wykonanie zbrojenia, dachu itp. Pozdrawiam..

30 tys brutto za SSZ. dom 137m pow. uzyt.

Wyjście z ziemi, 2 kondygnacje, cały dach.

zaczęli 18 kwietnia - koniec przewidywany na początek czerwca