Klajo 17.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Wirecki - dziękuje z tego co sprawdziłam na razie bloczki najtaniej w budozbycie, ale spisuje sobie wszystko..., Niestety mąża mam generalnie za granica wiec raczej wszystko na mojej na głowie przynajmniej w kwesti rozeznania... dlatego licze na forum, zawsze łatwiej jak ktoś juz przez to przeszedl i wie gdzie szukac .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 17.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Znajdz sobie dobrego kierownika budowy, takiego co doradzi i będzie twoim kumplem. Mi się udało, ale on jest z Będzina, to kawałek. Bloczki najtańsze były gdzieś pod Gliwicami wystawiane na allegro, ale okazło się, że z jakością nienajlepiej i kierbud odradził. Poza tym tylko całe palety chcieli wozić itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 17.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ja wiem ze w pszowie w betoniarni można kupić już za 3 zł netto ale niewiem jak z jakością to wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 na tą chwile mam tak: budozbyt: 2,99 brutto lubar: 3,10 brutto szostak: 3,10 brutto co do kierownika to wiem..., juz mam jednego na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 17.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja zaczynam budowę i załatwiłem sobie u gajowego 4 zł za stempel (ale w grudniu dopiero ), gdzie moge kupić dobre i tanie szałówki??? potrzebuje około 4 kubiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 17.06.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Znajdz sobie dobrego kierownika budowy, takiego co doradzi i będzie twoim kumplem. Mi się udało, ale on jest z Będzina, to kawałek. My też mamy tego samego kierownika co Ty Wirecki . Jest poprostu genialny,on wie wszystko o co go tylko zapytam,heheheh. My budujemy w Rudzie Śląskiej i nie ma problemów dla niego z dojazdem,także warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 My też mamy tego samego kierownika co Ty Wirecki . Jest poprostu genialny,on wie wszystko o co go tylko zapytam,heheheh. My budujemy w Rudzie Śląskiej i nie ma problemów dla niego z dojazdem,także warto zapytać taaak, ale jest róznica pomiędzy Rudą Śląska a Będzinem , a Będzinem i Rybnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 17.06.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 na tą chwile mam tak: budozbyt: 2,99 brutto lubar: 3,10 brutto szostak: 3,10 brutto co do kierownika to wiem..., juz mam jednego na oku Witam! Ja kupowałem bloczki i beton w Dom Budzie w Warszowicach k/Żor. Jakość bardzo dobra, cen nie pamiętam, ale można zawsze negocjować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 17.06.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Mądre głowy powiedzcie ile porothermów było uszkodzonych w dostawie, u Was ??bo wczoraj mój osobisty mąż szalał. Czy skruszone nadają sie do reklamacji czy 5-10 % w dostawie może być zepsute i nie podlega reklamacji ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 17.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Uszkodzone są zawsze jakieś .Nam dali pół palety na wymianę ,bo akurat przy rozładunku był właściciel tej hurtowni i to widział,takżenie miał wyjścia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 17.06.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Jak teraz kształtują się ceny robocizny na dach? pytam, bo czekają mnie negocjacje "uzupełniające" z wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 18.06.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Ja kupowałem bloczki i beton w Dom Budzie w Warszowicach k/Żor. Jakość bardzo dobra, cen nie pamiętam, ale można zawsze negocjować. tez tam kupowalem bloczki i murarze strasznie marudzili ze krzywe. Fakt ze byly mocne i sie nie kruszyly/pekaly. To bylo w roku 2007,wiec moze cos sie pozmienialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 18.06.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mądre głowy powiedzcie ile porothermów było uszkodzonych w dostawie, u Was ?? u mnie na caly transport (32 palety) polamanych bylo moze 10 pustakow. Co do reklamacji - ja bym sie upomnial, 10% to strasznie duzo. Z drugiej strony te ubite pustaki nie sa pelnowartosciowe ale tez da sie wykorzystac. Kiedys reklamowalem pekniete dachowki (krancowe a wiec dosc drogie) i nie bylo zadnych problemow z wymiana na dobre. A uszkodzenia zauwazylem dopiero po rozpakowaniu palet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 18.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mądre głowy powiedzcie ile porothermów było uszkodzonych w dostawie, u Was ?? budowałem z maxa z kozłowic. miałem może 3 szt uszkodzone na cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 19.06.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jak teraz kształtują się ceny robocizny na dach? pytam, bo czekają mnie negocjacje "uzupełniające" z wykonawcą Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 19.06.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jest ktoś moze z Rydułtów? Nasza kochana kopalnia kwk Anna znów szaleje, ziemia się trzsie że ojej... mozna jakoś dodatkowo wzmocnić fundamenty??? zeby mi sie w przysłości chałupa nie rozleciała??? słyszałem coś takiego ze na szkodach robi sie płytę zelbetową o odpowiedzniej grybości zaraz na fundamentach czy ktoś coś wie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 19.06.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . a możne prosic namiar na tych górali?... wprawdzie dach to przyszly rok...ale warto mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 19.06.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jest ktoś moze z Rydułtów? Nasza kochana kopalnia kwk Anna znów szaleje, ziemia się trzsie że ojej... mozna jakoś dodatkowo wzmocnić fundamenty??? zeby mi sie w przysłości chałupa nie rozleciała??? słyszałem coś takiego ze na szkodach robi sie płytę zelbetową o odpowiedzniej grybości zaraz na fundamentach czy ktoś coś wie na ten temat??? Apacz - ty chcesz jeszcze dodatkowo wzmocnić fundamenty?, bo z tego co wiem to projekt domu powinieneś mieć policzony tzn. wzmocniony juz racji na wystepująca tam klase szkód górniczych... na etapie adaptacji projektu do działki budowlanej, i to powinno wystarczyć ... Ja mam w tej chwili projekt policzony pod pierwsza klase szkód górniczych, chociaz kopalnia do której "należy" teren jeszcze nie rozpoczeła wydobycia... zacznie w 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 19.06.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jest ktoś moze z Rydułtów? Nasza kochana kopalnia kwk Anna znów szaleje, ziemia się trzsie że ojej... mozna jakoś dodatkowo wzmocnić fundamenty??? zeby mi sie w przysłości chałupa nie rozleciała??? słyszałem coś takiego ze na szkodach robi sie płytę zelbetową o odpowiedzniej grybości zaraz na fundamentach czy ktoś coś wie na ten temat??? W sam raz na szkody górnicze i nie tylko http://forum.muratordom.pl/plyta-fundamentowa,t20852.htm Ja będe robił coś takiego mimo,że nie mam szkód ale jest to dobra sprawa na Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 19.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 a możne prosic namiar na tych górali?... wprawdzie dach to przyszly rok...ale warto mieć poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts