aka-jonek 19.06.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Może Ktoś tutaj ma trochę ziemi do oddania? Byleby nie za daleko od Rudy Śląskiej . aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 20.06.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 ja też będę niedługo potrzebować dużo ziemi......efekt zbyt płytkiego posadowienia piwnicy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 20.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam. Czy ktoś ma do sprzedania betoniarkę po budowie, najlepiej taką 200 - 250 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.06.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 ja też będę niedługo potrzebować dużo ziemi......efekt zbyt płytkiego posadowienia piwnicy..... Piwnicy jeszcze nie masz obsypanej urobkiem ktory wybrales i lezy on sobie na boku ? To zamiast kombinowac ziemie - kup piasek zuzlowy - sprzedaje go UTEX Rybnik - to jest zmielony zuzel z piecow elektrowni rybnik - material idealnie nadajacy sie do zasypek / niwelacji terenu. Jest super tani (6 pln brutto / tone), lekki (1,1t / m3 - czyli jego kubik wazy polowe tego co kubik normalnego piasku czy innego ciezkiego gruntu / gliny) i super sie zageszcza. Transport wanna - 25-26t za ok 9-10 pln / m3. Czyli duza wanna 25-26t wyjdzie Cie w sumie te 400 pln i bedziesz mial te prawie 24m3 materialu do obsybki Na gore dasz z 20cm wczesniej zebranego humusu i bedziesz mial tanio zalatwiona sprawe Problem tylko moze byc z dojazdem wanny - teren musi byc utwardzony - do szczerego pola nie wjedzie Chyba ze jest tam super twardo i sucho od przynajmniej paru dni Zeby sie wykiprowac tez musi stac rowno. Najlepsza bylaby czteroosiowka ale wszystkie jezdza na autostradach non stop i te nieliczne ktore zostaly cholernie sie cenia - za transport 1t najtaniej znalazlem 31 pln netto (!) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 22.06.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 bedzie problem z tą wanną...przyjedziesz to zobaczysz u mnie praktycznie nigdzie nie ma równo...wszystko przez ten spadek terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 22.06.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Mam górę ziemi do oddania, sprawa dość pilna, jeśli ktoś chce prosze o kontakt na maila lub tel. 509 044 630. Będzie tego z 50 ton albo i więcej. Lokalizacja Rybnik-Popielów. Już nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 22.06.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . Mogę prosic namiar na tych górali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 22.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Oj, dopiero teraz znalazłam ten wątek ! Proszę, tu jest grupa budująca z Rybnika... a ja właśnie buduję w Skrzyszowie ( koło Wodzisławia ) ! Mogę się zapisać do Was ? Mam MNÓSTWO pytań, niektórych z Was już poznałam ( Adiqq, Bdan.... ) ale mogę również co nieco poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 22.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Lee28, ja bym bardzo chętnie wzięła od kogoś sporo ziemi do wyrównania terenu ! Tylko jak teraz kształtują się ceny transportu, wiesz może ? Buduję w Skrzyszowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 22.06.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jak teraz kształtują się ceny robocizny na dach? pytam, bo czekają mnie negocjacje "uzupełniające" z wykonawcą Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . Czy mogę prosic o namiary na ekipe górali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 22.06.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Czy mogę prosic o namiary na ekipe górali. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.06.2009 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Lee28, szkoda, że Twoja ziemia już nieaktualna. Poszukam dalej. Szukam też starych drzwi zewnętrznych do zamkniecia domu, a dokładnie drzwi z futrynami ! Nie ma sensu kupować nowych na czas budowy, potem są tylko do wyrzucenia ( albo do kogoś na następną budowę... ). Nie ma ktoś może ? ? ? Chętnie wzięłabym od kogoś lub odkupiła za drobną opłatą. W razie czego proszę o kontakt na priva ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 23.06.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam a co tam w sprawie pogody słychać , my stoimy z pracami połowa ścian fundamentowych zrobiona i dalej robić nie idzie działka zalana totalnie może u Was lepsze prognozy. Ja będę miała do sprzedania stemple ale tak koniec lipca początek sierpnia około 100 sztuk jak dadzą radę strop zalać. Jak ktoś by chciał to proszę o kontakt na privo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 23.06.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Szukam też starych drzwi zewnętrznych do zamkniecia domu, a dokładnie drzwi z futrynami ! Nie ma sensu kupować nowych na czas budowy, potem są tylko do wyrzucenia ( albo do kogoś na następną budowę... ). Po mojemu to nie znajdziesz takich. Dlaczego? Dlatego że technologia wyciągania starych futryn polega na ich przecięciu i wyrywaniu po kawałku. Inaczej pół ściany obalisz. Dlatego mało prawdopodobne jest znalezienie takich z futrynami. Jak to ma być tylko na czas budowy, to kup najtańsze metalowe z marketu, kosztują jakieś 300-400zł. Nikt normalny by ich nie założył do domu, bo blacha jest taka, że otwieraczem do konserw można ją wycinać, ale żeby nie wiało i nie padało to wystarczą. A potem nie będzie żal się ich pozbyć na złomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 23.06.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam a co tam w sprawie pogody słychać , my stoimy z pracami połowa ścian fundamentowych zrobiona i dalej robić nie idzie działka zalana totalnie może u Was lepsze prognozy. Pogodynką nie jestem, ale jeszcze kilka dni ma być deszczowych ponoć. Potem przyjdzie ciepły front i nawet jeśli się całkiem nie wypogodzi, to przynajmniej cieplej będzie, więc łatwiej będzie schło. Oby, bo niektórzy na urlopy się pewnie zaraz wybierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 23.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Jak powinno się rozwiązać wentylację kotłowni w piwnicy? Piec na paliwo stałe (ekogroszek). To znaczy wiem, że ma być wywiewna kratka pod sufitem i nawiewna "zetka" przy podłodze. Ale jak tę zetkę przeprowadzić przez ścianę? Na jakiej wysokości nad gruntem ma wychodzić? Piwnicę mam prawie w całości w gruncie (20 cm odległości między poziomem gruntu a sufitem piwnicy). Jak rozwiązać uszczelnienie przepustu i z czego go robić? Blacha? Plastik? Jaki przekrój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.06.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Szukam też starych drzwi zewnętrznych do zamkniecia domu, a dokładnie drzwi z futrynami ! Nie ma sensu kupować nowych na czas budowy, potem są tylko do wyrzucenia ( albo do kogoś na następną budowę... ). Po mojemu to nie znajdziesz takich. Dlaczego? Dlatego że technologia wyciągania starych futryn polega na ich przecięciu i wyrywaniu po kawałku. Inaczej pół ściany obalisz. Dlatego mało prawdopodobne jest znalezienie takich z futrynami. Jak to ma być tylko na czas budowy, to kup najtańsze metalowe z marketu, kosztują jakieś 300-400zł. Nikt normalny by ich nie założył do domu, bo blacha jest taka, że otwieraczem do konserw można ją wycinać, ale żeby nie wiało i nie padało to wystarczą. A potem nie będzie żal się ich pozbyć na złomie. Acha, rozumiem. No tak, ale kupno 2 takich drzwi o jakich piszesz to będzie koszt 800 zł.... a ja je potem po prostu chcę wyrzucić... To jeśli nie da się z futrynami to może ktoś ma do oddania / sprzedania same drzwi ( skrzydła ) ? Wtedy mogłabym kupć same futryny, nie są drogie - najtańsze po 80 zł. W razie czego proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 23.06.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 No tak, ale kupno 2 takich drzwi o jakich piszesz to będzie koszt 800 zł.... a ja je potem po prostu chcę wyrzucić... To jeśli nie da się z futrynami to może ktoś ma do oddania / sprzedania same drzwi ( skrzydła ) ? Wtedy mogłabym kupć same futryny, nie są drogie - najtańsze po 80 zł. Ja nie mam, ale potencjalnemu sprzedającemu ułatwisz działanie podając jaki rozmiar drzwi (szerokość) Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczek_elektryczek 23.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Lee28, szkoda, że Twoja ziemia już nieaktualna. Poszukam dalej. Szukam też starych drzwi zewnętrznych do zamkniecia domu, a dokładnie drzwi z futrynami ! Nie ma sensu kupować nowych na czas budowy, potem są tylko do wyrzucenia ( albo do kogoś na następną budowę... ). Nie ma ktoś może ? ? ? Chętnie wzięłabym od kogoś lub odkupiła za drobną opłatą. W razie czego proszę o kontakt na priva ! A nie prościej zbić dechy i wstawić, ja tak zrobiłem i funkcję swoją spełniają, wyglądać nie muszą. A kosztują tyle co leżało odpadów na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.06.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Pstryczek_elektryczek, o to chodzi że nie mogą być własnie takie dechy. Bank, który udzielił mi kredytu wymaga w stanie zamknietym DRZWI.... już do nich dzwoniłam, to muszą być DRZWI. Jak na razie to nawet nie sprecyzowali mi jakiej jakości DRZWI to mają być - boję się, że z jakimiś lepszymi wyskoczą... to już wogóle lipa będzie. Pieniądze w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts