Wirecki 09.07.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 tynki gipsowe 26,75 zł brutto za m2 ( robocizna + wszystkie materiały ) Profit Wisła http://www.tynkiprofit.pl/ 23 brutto za m2 z materiałem. W cenie folie, narożniki, all co potrzebne. nie dogadałem jednej sprawy i miałem trochę sprzątania (polecam rozkladanie kartonów przed tynkowaniem). Tynk knauf. Były poprawki, miałem kilka uwag, panowie przyjechali i poprawili. generalnie jestem zadowolony choć porównania nie mam, tynki robiłem tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.07.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Zacieranie mechaniczne to standard i wygoda. Podobnie wyznaczanie poziomu niwelatorem. Chyba na zachodzie U nas na 5 obdzwonionych z Nowin Rybnickich ogloszen o tynkach - czterech na pytanie "czy zacieracie mechanicznie?" odpowiedzialo "tak, robimy to miksokretem" (...). Zal dupe sciska jakich mamy fachmanow w okolicy Takze pisanie, ze to "standard" jest jednak lekka przesada Pomijam juz fakt, ze ze dwoch czy trzech robilo posadzki calkowicie recznie bez miksokreta (!!). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.07.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 A jakby robili 500 w dzień to też byłby "respect"? A 700 ?? Nie o to chodzi - nie wiem czy robiles kiedys sam posadzke - jak tak, to wiedzialbys czemu pisze "respect", bo samemu z betoniary to mozna nakrecic i "wylac" gora 30m2 posadzki na dzien pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 09.07.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 rozumiem, ze chodzi o wylewki, nie tynki. poszukaj na allegro - same mixokrety z zacieraniem mechanicznym i laserowym poziomowaniem. Szukałem wylewek przez forum i allegro, nie spotkałem się z nikim kto nie ma kreta i zacieraczki.Odległość też nie jest problemem. Co prawda janzar z okolic Świdnicy nie przyjechał do Mikołowa, ale ekipa spod Lublińca już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 10.07.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ooooooo, Adiqq, a masz może dla mnie te namiary na tynkarzy ??? kolega z Suszca płaci własnie 23zł brutto z materiałem, spytam go dzisiaj o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.07.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam grupę zapracowanych Pilnie potrzebuję namiary na sprytnego tapeciarza. [ ogloszenie aktualne do 15 lipca] - potem idę na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.07.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 EDZIA bale tapetuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 10.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 hmm u nas ściana ma być 25 + 12/15 styropian i raczej nie zamierzam jej dodatowo ocieplać grubszym styropianem. Tak się jednak zastranawiam czy może jeżeli ktoś chce mieć grube ściany, w sensie bardziej docpielone to może lepiej na etapie projektu iśc w strone ściany trzy warstwowej... My też budujemy tym systemem 25+ styropian 12/15. Jeśli chodzi o reku... to ostatnio coraz bardziej ten temat mnie nurtuje bo prawdę mówiąc za dużo na ten temat szczegółów nie znam a słyszałam o poważnych zaletach tego systemu. Czy ktoś z doświadczenia się może podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.07.2009 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 tynki gipsowe 26,75 zł brutto za m2 ( robocizna + wszystkie materiały ) Profit Wisła http://www.tynkiprofit.pl/ 23 brutto za m2 z materiałem. W cenie folie, narożniki, all co potrzebne. nie dogadałem jednej sprawy i miałem trochę sprzątania (polecam rozkladanie kartonów przed tynkowaniem). Tynk knauf. Były poprawki, miałem kilka uwag, panowie przyjechali i poprawili. generalnie jestem zadowolony choć porównania nie mam, tynki robiłem tylko raz. Wirecki, dziękuję - po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.07.2009 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ooooooo, Adiqq, a masz może dla mnie te namiary na tynkarzy ??? kolega z Suszca płaci własnie 23zł brutto z materiałem, spytam go dzisiaj o namiary... Adiqq, oki, czekam cierpliwie. Również dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 12.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Czy ktoś może mi doradzić czy styropian na ocieplenie fundamentów klei się na jakimś kleju czy na zwykłej zaprawie do fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 12.07.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam.Poszukuje taniego architekta do adaptacji gotowego projektu, może mi ktoś polecić?Okolice Raciborza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 12.07.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Czy ktoś może mi doradzić czy styropian na ocieplenie fundamentów klei się na jakimś kleju czy na zwykłej zaprawie do fundamentu. Styropian klei się zaprawą (klej) do przyklejania płyt styropianowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 12.07.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 mozna tez stosowaną hydroizolacją przykleic, czyli np. abizolem ST czy dysperbitem prawdopodobnie tez, jesli zaznaczono na wiaderku.klej tez jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_00 13.07.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Przyjme ziemie. Działka w Skrzyszowie (gm. Godów) Tomek607935433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 14.07.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ponawiam pytanie. Proszę o namiary dobrej ekipy do tynków wewnętrznych cementowo - wapiennych ! Gipsowe odpadają. Nie jestem zwolenniczką idealnie gładkich ścian, wolę lekko chropowate, z fakturką. Chodzi mi o takie tynki, które w zasadzie są bez konieczności nakładania gładzi gipsowej. Już gotowe do malowania. Gładzi się je maszynowo takim drobniutkim piaseczkiem lub stosuje specjalną gotową mieszankę. Czy ktoś znak taką ekipę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 [...] Czy ktoś znak taką ekipę ??? Ja znam i Marek.Bud tez zna bo u niego moja ekipe poznalem Wlasnie wczoraj zaczeli mi robic tynki. Wczesniej robili tez u sasiada i wszystko super - poki co moge powiedziec ze cholernie mocno dbaja o to zeby nie uszkodzic zadnych rur, kabelkow, okien, podlog etc - wszystko dokladnie obklejaja Zobaczymy co bedzie jak ruszy rura z tynkiem Za +4 pln zacieraja tak jak piszesz - na gladko, prawie jak gladz, prosto do malowania "Normalna" cena to ~22 pln. Terminy na za 3-4 miesiace pewnie najwczesniej. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.07.2009 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Daga&Adam, to bardzo proszę na namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.07.2009 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pięć ton ekogroszku w piwnicy i zima nie straszna. Ale cena zabija - 650/t. A w zeszłym roku był po 550 ... Masakra.AGA - moje namiary wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.07.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 hehe no ładnie z tym ekogroszkiem ludzi załatwili w zeszłym roku państwo dopłacało do zakupu eko kotów a teraz groszek poszybował w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts