Peter_te 04.08.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Dzięki za wszystkie uwagi. Wątki o płycie przeczytałem już wcześniej, info z kopalni już mam, wiem że część kosztów uda się od kopalni wyciągnąć. Najchętniej płytę zrobiłbym sam, ale brak mi doświadczenia (to mój pierwszy dom) a znam życie i wiem, że są "wykonawcy", którzy potrafią zepsuć nawet kulkę od łożyska Dlatego chętnie poznam namiary/opinię o Waszych wykonawcach. Pozdrawiam Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 04.08.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Gdzie jest ten Atex? Możesz podrzucić namiar? http://atex.wenergia.pl/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=144 dzięki jamles. Ludziska który wziąść? retopal czy pieklorz? Jarg pisze, że oba się fajnie palą. A czy ktoś ma inne doświadczenia? Cena retopala jest bardzo kusząca ale.... może lepiej zapłacić więcej i nie kląć w zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.08.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Proponuję chwałowicki czyli Pieklorz. 29 MJ stwierdzone naukowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq235 04.08.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Gdzie jest ten Atex? Możesz podrzucić namiar? http://atex.wenergia.pl/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=144 dzięki jamles. Ludziska który wziąść? retopal czy pieklorz? Jarg pisze, że oba się fajnie palą. A czy ktoś ma inne doświadczenia? Cena retopala jest bardzo kusząca ale.... może lepiej zapłacić więcej i nie kląć w zimie? Witam. Tak jak wcześniej napisałem i retopal i pieklorz palą się dobrze, popiołu jest mniej więcej tyle samo, czas spalania też podobny. A tak na marginesie w/g ulotki którą dostałem w atex-ie przy zakupie min. 2 ton opału dodatkowy upust 10 pln za każdą tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 05.08.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 WitamJa znowu po prośbie ufff w koncu mi budowa ruszyla z kopyta i potrzebuje auto (nie mam pojecia jakie) do przewiezienia kantowek i stempli z nowin na zamyslow moze znacie jakis niedrogi transport. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaadam 05.08.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam.Czy ktoś korzystał z usług geotechnika?Musze przebadać grunt i niebardzo wiem gdzie go szukać w naszym regionie.Czy ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.08.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam.Czy ktoś korzystał z usług geotechnika?Musze przebadać grunt i niebardzo wiem gdzie go szukać w naszym regionie.Czy ktoś może pomóc? Ja korzystałam. Zrobił to pan mgr inż. Ireneusz Bojarski razem z mgr inż. Stanisławem Burlikowskim - z Tych. Koszt - 1.000 zł. Inni śpiewali 5.000 zł, hehe. Niestety nie mam już nr-u telefonu do tego pana, może wpisz nazwiska w wyszukiwarkę Google i znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 05.08.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Sprzedam stemple około 100-120 szt. w różnym rozmiarze do piwnic i górnego stropu. Odbiór Rybnik Chwałowice. Można podjechać zobaczyć. Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość, podam wtedy numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaadam 05.08.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Zrobił to pan mgr inż. Ireneusz Bojarski razem z mgr inż. Stanisławem Burlikowskim - z Tych. Koszt - 1.000 zł. Inni śpiewali 5.000 zł, hehe kurde nieźle wołają ale co zrobić "płać i płacz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.08.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Zrobił to pan mgr inż. Ireneusz Bojarski razem z mgr inż. Stanisławem Burlikowskim - z Tych. Koszt - 1.000 zł. Inni śpiewali 5.000 zł, hehe kurde nieźle wołają ale co zrobić "płać i płacz" Co zrobić, tak z tym budowaniem jest. Studnia bez dna... Teraz przerabiam instalacje... i jak liczę i liczę to głowa mi puchnie. W międzyczasie robią się tynki wewnętrzne ( weszli przedwczoraj ) - ekipa z polecenia Adiqq. Działają ostro, aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 05.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ...aż miło popatrzeć No tak, tynkarze to niezłe ciacha Nie żebym tam coś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.08.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.08.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 W międzyczasie robią się tynki wewnętrzne ( weszli przedwczoraj ) a co z jaskółkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.08.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Uratowane, rzecz jasna. Stanowczy nakaz Inwestorki, żeby te pomieszczenie zrobić na samym końcu. Prace nie są głośne, ekipa super ( lubi zwierzęta ) więc jest git. Dowód : http://images47.fotosik.pl/175/639e6275537cf451med.jpg I nasza zakochana para : http://images50.fotosik.pl/174/a9e555a3a46f8b62med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 06.08.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ...teraz już wiem że to co zamówiłem to to samo co ty zastosowałeś u siebie ...... No to będzie pan zadowolooooony Wszystko oki ale czemu ten "pan" tego nie rozmiem. Na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze a ja mam tylko to "i". Jeszcze raz serdeczne dzięki za info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.08.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ten pan to ze skeczu Ani Mru Mru. Jesteś nazbyt skromny bo ci, którzy nie mają pieniędzy raczej nie budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_100 07.08.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 budujecie nowe domy, ale może ktoś ma namiary na osobę-praktyka-/fachowca/, która obejrzy starą "kostkę" i doradzi co trzeba zrobić, aby było dobrze:)Odwieczny problem:odwodnienie,termoizolacja,ocieplenie i wymiana dachu.Poszczególni fachowcy widzą tylko czubek własnego nosa i zakres prac najlepiej na skalę przemysłową...Miłe wszelkie uwagi:) i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 07.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Właśnie dostałem umowę z Vattefalla na przyłącze - mam zrobić schemat jednokreskowy - mniej więcej wiem jak go narysować, ale może ktoś rzuci przykładem zaakceptowanym już przez ZE bo wiadomo co zakład to inne wymagania. Czy ten schemat musi podbijać elektryk? Jeśli tak, może macie kogoś sprawdzonego i NIEdrogiego oczywiście No i może ma ktoś niepotrzebną skrzynkę rozdzielczą na budowę (kupię)? Pozdrawiam Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 07.08.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Właśnie dostałem umowę z Vattefalla na przyłącze - mam zrobić schemat jednokreskowy - mniej więcej wiem jak go narysować, ale może ktoś rzuci przykładem zaakceptowanym już przez ZE bo wiadomo co zakład to inne wymagania. Czy ten schemat musi podbijać elektryk? Jeśli tak, może macie kogoś sprawdzonego i NIEdrogiego oczywiście No i może ma ktoś niepotrzebną skrzynkę rozdzielczą na budowę (kupię)? Pozdrawiam Peter Schemat robi i podbija uprawniony elektryk który będzie robił wewnętrzną linię. Na kiedy potrzebujesz tą rozdzielnicę? Śpieszy ci się bardzo? Ja będę niedługo kończył instalację wewnętrzną, więc skrzynki się chętnie pozbędę... Wygląda tak: http://lh5.ggpht.com/j.jureczka/R82QDjex3nI/AAAAAAAAATc/Dz7HkbiwpuI/s400/IMG_3166_800.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 07.08.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Schemat robi i podbija uprawniony elektryk który będzie robił wewnętrzną linię. Na kiedy potrzebujesz tą rozdzielnicę? Śpieszy ci się bardzo? Ja będę niedługo kończył instalację wewnętrzną, więc skrzynki się chętnie pozbędę... Wygląda tak: Thx za info - niedługo to znaczy kiedy? Ja pod koniec sierpnia stawiam blaszak wiec tak do 5-10.09 była by mi potrzebna. Napisz pls ile za nią chcesz (może być na prv) pozdrawiam Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts