AGA NR 1 25.09.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A jak tam Twoja 0,5 ha działka ? Już gładka jak tafla ? Wyrownalem sobie tak na oko z 10ar, reszta ma dalej spadek ale juz tego ruszyc nie moge - zasypalbym wawoz i moglyby byc problemy Generalnie krajobraz zmienil sie *totalnie*. Chaupke mam troche za nisko polozona i przy drodze wyszla mi skarpa wys. ok 1,5-1,8m dluga na ~40m, ulozylem ja w takie polkole.. W wiekszosci jest juz wzmocniona biowloknina o ktorej pare postow wczesniej wspominalem - trawka ma juz ~1-2cm (narazie ledwo widoczna z bliska Zrobie niebawem fotki tylko skoncze ryc pod rury kolektora pompy ciepla A tak apropo kurde dziwie sie ze masz takie problemy z ziemia - mi znowu przywiezli z 30 wywrotek z okolicznej budowy orlika A obok buduja biedronke i tez by ziemia byla ale juz nie chcialem pozdr. Ale Ci zazdroszczę !!! Tej trawki ! Czekamy na fotki ! I napisz proszę coś więcej o tej biowłókninie - gdzie to kupujesz, jaka jest cena tego cuda itd. Bo kusi. Co do ziemi... już powoli mam. Płacę, ale cena mnie nie zabije. Jest ok. Następna prośba : szukam kruszywa pod utwardzenie drogi - ale nie węgielnego. Węgielny ( najtańszy ) już miałam i więcej nie chcę. Jest nietrwały - skruszył się, robi się z niego czarny miał. Teraz chcę kamień lepszy, docelowy - taki jasny, chyba nazywa się "tłuczeń". Gdzie kupujecie takie kruszywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 25.09.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A jak tam Twoja 0,5 ha działka ? Już gładka jak tafla ? Wyrownalem sobie tak na oko z 10ar, reszta ma dalej spadek ale juz tego ruszyc nie moge - zasypalbym wawoz i moglyby byc problemy Generalnie krajobraz zmienil sie *totalnie*. Chaupke mam troche za nisko polozona i przy drodze wyszla mi skarpa wys. ok 1,5-1,8m dluga na ~40m, ulozylem ja w takie polkole.. W wiekszosci jest juz wzmocniona biowloknina o ktorej pare postow wczesniej wspominalem - trawka ma juz ~1-2cm (narazie ledwo widoczna z bliska Zrobie niebawem fotki tylko skoncze ryc pod rury kolektora pompy ciepla A tak apropo kurde dziwie sie ze masz takie problemy z ziemia - mi znowu przywiezli z 30 wywrotek z okolicznej budowy orlika A obok buduja biedronke i tez by ziemia byla ale juz nie chcialem pozdr. Ale Ci zazdroszczę !!! Tej trawki ! Czekamy na fotki ! I napisz proszę coś więcej o tej biowłókninie - gdzie to kupujesz, jaka jest cena tego cuda itd. Bo kusi. Co do ziemi... już powoli mam. Płacę, ale cena mnie nie zabije. Jest ok. Następna prośba : szukam kruszywa pod utwardzenie drogi - ale nie węgielnego. Węgielny ( najtańszy ) już miałam i więcej nie chcę. Jest nietrwały - skruszył się, robi się z niego czarny miał. Teraz chcę kamień lepszy, docelowy - taki jasny, chyba nazywa się "tłuczeń". Gdzie kupujecie takie kruszywa ? Ja kupowałem kruszywo tutaj: http://www.stefpol.pl/ to składowisko kruszywa drogowego na terenie byłej kopalni IGNACY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 25.09.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Adam... nie szlifujesz calosci, jedziesz tylko tam gdzie masz delikatne nierownosci, ktore zazwyczaj pojawily sie w miejscu polaczenia kleju zeschnietego z nowym, szlifujesz tam gdzie ci cos kapnelo i tym podobne, oczywiscie jak juz zwiazal. styr byl swisspora 031 14cm a listwe mialem alu startowa 15cm. jakby co jedna jeszcze cala lezy. znasz wspolczynniki 031 to wiesz ile cm 040 a i tak juz mam gleboko okna przez glupie rolety, poza tym kupilem bardzo tanio:D naroza to alu z siatka, zadne inne, chyba ze plastikowe jeszcze mozna ale to znow kasa, naroza wszedzie, nawet na łukach ;p putz juz polozony, lekka kosmetyka i koniec elewacji elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.09.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Ale Ci zazdroszczę !!! Tej trawki ! Czekamy na fotki ! Nie no trawki to tam jeszcze wogole nie widac, trzebaby z lupa podejsc:-) Pisalem 1-2cm ale to sa narazie takie cieniutkie i rzadkie igielki - ale kwestia 2 tygodni i powinno juz byc widoczne okiem nieuzbrojonym I napisz proszę coś więcej o tej biowłókninie - gdzie to kupujesz, jaka jest cena tego cuda itd. Bo kusi. Kupuje tutaj (swoja droga polecam sklep) - dzisiaj zamawiasz, jutro jest kurier: http://www.muzimershop.pl//index.php?p216,biowloknina-trawa-na-wlokninie-2-2m-x-50mb-110m2-super-produkt Ale to ma sens tylko na skarpy i ew. jakies "trudne" miejsca, na plaski teren to kupuj i siej zwykla trawe, sasiad wysiewal na zwyklej glinie (taki byle jaki miks z humusem) i juz w drugim sezonie ma naprawde piekny trawnik bez zadnych chwastow Z drugiej strony z tego co mowil to na jakies 200m2 poszlo mu przez ten rok 100kg nasion czyli prawie 1 tys pln (!), wiec trawka w biowlokninie wyszlaby taniej.. Tylko zobaczymy jeszcze co z niej wyrosnie [...] Następna prośba : szukam kruszywa pod utwardzenie drogi - ale nie węgielnego. Węgielny ( najtańszy ) już miałam i więcej nie chcę. Jest nietrwały - skruszył się, robi się z niego czarny miał. Dostalas jakies dziadostwo z resztek Niestety najlepsza berge biora na autostrady 609 775 446 - Andrzej, on Ci przywiezie super berge, czerwona. Wozi to na codzien i ma uklady na zaladunku. Licz te 400-500 pln / 15-16t ale material wart ceny Za tluczen wybulisz ze 100% drozej A na gruby tluczen jeszcze trzeba polozyc cos o mniejszej granulacji zeby sie to dobrze zagescilo.. Berga od Andrzeja u mnie na podjezdzie wytrzymala paredziesiat przejazdow zaladowanej fadromy (jakies z 18t) i kompletnie nic sie z nia nie stalo - mam wykorytowane na glebokosc ok 40cm pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.09.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Adam... nie szlifujesz calosci, jedziesz tylko tam gdzie masz delikatne nierownosci, ktore zazwyczaj pojawily sie w miejscu polaczenia kleju zeschnietego z nowym, szlifujesz tam gdzie ci cos kapnelo i tym podobne, oczywiscie jak juz zwiazal. styr byl swisspora 031 14cm a listwe mialem alu startowa 15cm. A gdzie kupowales listwy - nie wiesz, czy mieli jeszcze szersze ? Ew. czy ta listwa 15cm na koncu ma jakies zagiecie, czy jest prosta ? jakby co jedna jeszcze cala lezy. znasz wspolczynniki 031 to wiesz ile cm 040 a i tak juz mam gleboko okna przez glupie rolety, poza tym kupilem bardzo tanio:D Wiem, wiem, mam zrobione wszystkie obliczenia w Audytorze OZC - pozatym ja i tak juz musze miec te 18cm ze wzgledu na to ze mam wykusze wystawione o 15cm (+3cm zachodzace na rame) i na inna grubosc jest juz za pozno Zreszta styro jest teraz tani, a oszczednosci w zwiekszeniu grubosci na scianach sa calkiem spore. naroza to alu z siatka, zadne inne, chyba ze plastikowe jeszcze mozna ale to znow kasa, naroza wszedzie, nawet na łukach ;p putz juz polozony, lekka kosmetyka i koniec elewacji elo Zazdroszcze Ja to narazie jak juz sobie wyrownalem teren to go teraz caly ryje w te i we wte - 500m szlaucha pod kolektor pompy ciepla zakopuje Szkoda, ze nie podjechalem poogladac jak miales ten klej polozony bo rzeczywiscie nie mam punktu odniesienia do mojej roboty - ja to mam troche zjechane na punkcie dokladnosci i moze niepotrzebnie sie tej roboty boje pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 26.09.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 listwa startowa to ma z jednej strony kapinos czyli od strony zewnetrzenej, a z tylu wygiecie pod katem 90 na jakies 1cm dla dyblowania.o szersze nie pytalem a kupilem na cyganku w hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 26.09.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam Jesli chodzi o POŚ to polecam firmę z Wodzisławia BIO-EKO, naprawde solidni. Jeśli chodzi o grunt u mnie bylo okej na poczatku ale potem sie pojawila glina, podsypali kilka autek piachu i jest okej. POLECAM !!! Dzięki serdeczne za info bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie szukać. A jeżeli mógłbym prosić o jakieś szczegóły jak to u ciebie wygląda tzn. jak wielka oczyszczalnia jaka kubatura zbiornika na ile osób no i jaki koszt oraz jak długo robili u ciebie. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 26.09.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 dzisiaj u mnie byli wymierzyc okna zobaczymy jak teraz wycenią @sergiq77 pamietasz o fotkach bunkra?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 26.09.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 dzisiaj u mnie byli wymierzyc okna zobaczymy jak teraz wycenią @sergiq77 pamietasz o fotkach bunkra?? Pamiętam poślę po niedzieli wcześniej nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 27.09.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 ja osobiście mam do zbycia około 100 stemli + trochę desek(muszę rozszałować jeszcze strop wpierw) + agregat prądotwórczy 2,7kw siła+kluczyk, dokładnie taki http://allegro.pl/item739843695_agregat_pradotworczy_unitech_2_7kw_sila_kluczyk.html kupiony w kwietniu - cena do uzgodnienia zapomniałem dopisać że jeszcze mam do zbycia 2 paletopojemniki - swietnie sie sprawdzają na wodę. 2 tygodnie temu zamawiałem okna Avante. Jeśli ktoś jest zainteresowany jak mnie wycenili to wołać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelfi 27.09.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Warto instalować rekuperator na śląsku. W zimie gdy sąsiedzi palą w piecach CO po prostu śmierdzi że można się przewrócić. Dlatego kieruję to pytanie szczególnie dla tych co mają mechaniczną wentylację. Wpuszczać cały ten dym do domu czy siedzieć w wilgotnych i szczelnie pozamykanych pomieszczeniach. Myślę, że warto zainstalować. Syf na zewnątrz jest przy bardzo niskim ciśnieniu i w dodatku jeszcze w nocy kiedy wszyscy palą opony. W ciągu dnia w zimie może byc naprawdę ładna pogoda tylko, że zimno na dworze. A rekuperator ma Ci zapewnić wymianę powietrza i oszczędność energii. Kolejna sprawa to wlot powietrza. Jeśli jest możliwość zainstalowania go w stronę gdzie nie ma domów, las, ogród to też pomaga. Poza tym bez rekuperatora powietrze w domu i tak masz z zewnątrz więc jak juz naprawdę będzie ogromny syf to poprostu wyłączysz rekuperator na jakiś czas. Okaże się że co najwyżej 20 dni w roku będzie on wyłączony a w pozostałe sprawdzi się znakomicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 27.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 WitajciePoszukuję kafelkarza, który kładł już fugę epoksydową - podobają mi się kafelki do kuchni do, których pasuje tylko biała fuga.I fachowców do płyt K-G- termin wiosna 2010.PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 27.09.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam Jesli chodzi o POŚ to polecam firmę z Wodzisławia BIO-EKO, naprawde solidni. Jeśli chodzi o grunt u mnie bylo okej na poczatku ale potem sie pojawila glina, podsypali kilka autek piachu i jest okej. POLECAM !!! Dzięki serdeczne za info bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie szukać. A jeżeli mógłbym prosić o jakieś szczegóły jak to u ciebie wygląda tzn. jak wielka oczyszczalnia jaka kubatura zbiornika na ile osób no i jaki koszt oraz jak długo robili u ciebie. Z góry dzięki za info. Witam U nas robili to az 2 dni, z czego pierwszy dzien byli tylko do godz. gdzies 13, to był piątek. Wszystko było skonczone w poniedziałek w godzinach dopołudniowych. Kubatury niepamietam, a niemam dokumentów przysobie, ale na rodzine 4 os. Koszt to 8000 na gotowo, czyli przyjechali zamontowali i jest OK. Wszystkie rury przyłączeniowe do domu też dawali oni, bo z reguły w zestawacj POŚ niema. Firma konkretna, dokładna, nienarzekam. W trakcie robót okazało sie, że znikł piasek w ziemi, jak kopali no i trzabyło zorganizować ponad 20 ton piasku na podłoże pod rozsączalniki, no i o tyle podskoczył koszt oczyszczalni. POLECAM, POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 27.09.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 A jak tam Twoja 0,5 ha działka ? Już gładka jak tafla ? Wyrownalem sobie tak na oko z 10ar, reszta ma dalej spadek ale juz tego ruszyc nie moge - zasypalbym wawoz i moglyby byc problemy Generalnie krajobraz zmienil sie *totalnie*. Chaupke mam troche za nisko polozona i przy drodze wyszla mi skarpa wys. ok 1,5-1,8m dluga na ~40m, ulozylem ja w takie polkole.. W wiekszosci jest juz wzmocniona biowloknina o ktorej pare postow wczesniej wspominalem - trawka ma juz ~1-2cm (narazie ledwo widoczna z bliska Zrobie niebawem fotki tylko skoncze ryc pod rury kolektora pompy ciepla A tak apropo kurde dziwie sie ze masz takie problemy z ziemia - mi znowu przywiezli z 30 wywrotek z okolicznej budowy orlika A obok buduja biedronke i tez by ziemia byla ale juz nie chcialem pozdr. Witam Ziomale ) Bardzo bym była wdzięczna o bliższe namiary skąd ta ziemia bo sami potrzebujemy wyrównać teren obok domku- trochę już jest ale to mało bardzo bym chciała wiedzieć gdzie się ta biedronka buduje i z kim tam zagadać albo ten orlik ewentualnie jak macie jakiejś inne namiary będę bardzo wdzięczna:))wezmę każdą ilość ziemi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.09.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Apacz84, Daga&Adam, dziękuję za namiary na kruszywa. Podpinam się pod pytanie Pawed, gdzie to kopią w tym Wodzisławiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 28.09.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 powiedzcie mi jak to u was wyglądało. chodzi mi czy najpierw wciągaliście istalacje tzn. elektryka, rurki itd, czy najpierw pucowaliście ściany?? Chyba że dawaliście płyty k-g,wychodzi to taniej niż zwykła pucówka ?? bo mam dylemat czy pucowac albo robić płyty k-g, ewentualnie jakieś fotki jak to u was wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.09.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Apacz84, Daga&Adam, dziękuję za namiary na kruszywa. Podpinam się pod pytanie Pawed, gdzie to kopią w tym Wodzisławiu ? Orlik - szkola podstawowa nr 28 na os. Piastow, Biedronka - ul. Leszka (na "styku" os. XXX-lecia i Piastow). Nie wiem czy juz nie jest za pozno bo prace ziemne chyba sa juz poczynione ale warto sprawdzic BTW. O "ziemie" mozna jeszcze dzwonic tutaj 601 484 861 - trzyosiowka, on mi tez sporo przywiozl ale czesc niestety trzabylo placic (20-40 pln / wywrote). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 powiedzcie mi jak to u was wyglądało. chodzi mi czy najpierw wciągaliście istalacje tzn. elektryka, rurki itd, czy najpierw pucowaliście ściany?? Chyba że dawaliście płyty k-g,wychodzi to taniej niż zwykła pucówka ?? bo mam dylemat czy pucowac albo robić płyty k-g, ewentualnie jakieś fotki jak to u was wyglądało Rob najpierw wszystkie instalacje - wod-kan, prad, odkurzacz centralny, CO i co tam jeszcze masz, a na koniec puc. Jak zrobisz w odwrotnej kolejnosci to sobie tylko narobisz problemow. O KG myslalem ale dalem sobie spokoj - co tynk to tynk, tynkarze mi obrobili elegancko wszystkie trudne miejsca, sam bym tak KG nie zrobil wszystkiego rowno pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 No to dajcie jeszcze namiary na jakiegoś kumatego operatora koparko-ładowarki. Może Ty, Daga&Adam kogoś polecisz ? Bo jesteś na świeżo... Szukam naprawdę dobrego, takiego, który świetnie poradzi sobie z tzw. niwelacją terenu. Chodzi o to, że jeden już sobie z moim terenem nie poradził. Zapewniał, że zrobi to w 5-7 godzin... a robił 13 godzin i dalej nie skończył. Powiedziałabym więcej : to co zrobił, częściowo jest po prostu zrobione źle. Szukam więc następnego, ale dobrego. Macie kogoś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CykuCyku 29.09.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Trzymam za was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts