Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to dajcie jeszcze namiary na jakiegoś kumatego operatora koparko-ładowarki.

8)

Może Ty, Daga&Adam kogoś polecisz ?

Bo jesteś na świeżo...

Szukam naprawdę dobrego, takiego, który świetnie poradzi sobie z tzw. niwelacją terenu.

Chodzi o to, że jeden już sobie z moim terenem nie poradził.

Zapewniał, że zrobi to w 5-7 godzin... a robił 13 godzin i dalej nie skończył.

Powiedziałabym więcej : to co zrobił, częściowo jest po prostu zrobione źle.

:evil:

Szukam więc następnego, ale dobrego.

A duzo tego masz do zniwelowania? Bo generalnie sam jeden operator na pewno sobie z tym nie poradzi bez przynajmniej jednego, a najlepiej dwoch pomocnikow (jeden z lata, drugi przy niwelatorze). Kwestia jeszcze jak bardzo jestes wymagajaca i czy np chcesz miec 1000m2 zniwelowane co do centymetra, czy wystarczy "na oko" ? :-)

Ja tam mam swoj niwelator i minikoparke i fadroma to mi tylko odwalala ta gruba robote (z marginesem do 20-30cm powiedzmy), a ja sobie reszte rownalem sam. Mam wszystko tak jak chcialem - z odpowiednimi spadkami (to jest najwazniejsze) w strone wawozu :)

13h to i tak malo - mi fadroma robila ok 40h, a ja z drugie tyle, bo pracowalismy razem ;-) W sumie mam wyrownane jak nalezy ok 700-800m2, z tym ze naprawde teren jest nie do poznania ;-)

Pokaz fotke tego co jest do zrobienia to przemysle kogo by Ci tu polecic :)

pozdr.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[quote name="preem82

Dzięki serdeczne za info bo nie miałem zielonego pojęcia gdzie szukać. A jeżeli mógłbym prosić o jakieś szczegóły jak to u ciebie wygląda tzn. jak wielka oczyszczalnia jaka kubatura zbiornika na ile osób no i jaki koszt oraz jak długo robili u ciebie. Z góry dzięki za info.

Witam

U nas robili to az 2 dni, z czego pierwszy dzien byli tylko do godz. gdzies 13, to był piątek. Wszystko było skonczone w poniedziałek w godzinach dopołudniowych. Kubatury niepamietam, a niemam dokumentów przysobie, ale na rodzine 4 os. Koszt to 8000 na gotowo, czyli przyjechali zamontowali i jest OK. Wszystkie rury przyłączeniowe do domu też dawali oni, bo z reguły w zestawacj POŚ niema. Firma konkretna, dokładna, nienarzekam. W trakcie robót okazało sie, że znikł piasek w ziemi, jak kopali no i trzabyło zorganizować ponad 20 ton piasku na podłoże pod rozsączalniki, no i o tyle podskoczył koszt oczyszczalni. POLECAM, POZDRAWIAM

dla 4-5 osób wystarczy 2000 L.

kupiliśmy w poniedziałek w Casto w Żorach - koszt: 2137 zł + rurki do domu i jakieś kolanka: 250 zł. Robimy sami bo filozofi w tym wielkiej nie ma.

Zbiornik już zakopany - jakby co zapraszam na oględziny.

Gość Gosc***

bede wprawiac okna i co za tym idzie potrzebuje drzwi - ma ktos jakies na zbyciu?

ewentualnie macie namiary na jakies drzwi 100? takie zewnetrzne do piwnicy? musze to jakos zamknac....jakies zwykle najtansze to bym kupil, jak nie znajde do czwartku/piatku (okna w sobote)

bede wprawiac okna i co za tym idzie potrzebuje drzwi - ma ktos jakies na zbyciu?

ewentualnie macie namiary na jakies drzwi 100? takie zewnetrzne do piwnicy? musze to jakos zamknac....jakies zwykle najtansze to bym kupil, jak nie znajde do czwartku/piatku (okna w sobote)

witam

najtansze drzwi zrob sobie sam z płyty OSB, ja tak miałem i było GIT.

pozdrawiam

Ale takie drzwi to troche male bezpieczenstwo - wywazyc je moze kazdy noga :( Ja mam dwie pary drzwi - glowne maja ponad 70 lat - takie porzadne, przedwojenne drewniane futryny i drzwi - tak to zamocowalem ze mam obawy czy nie bede tego musial calego pociac przy demontazu :)

pozdr.

Ale takie drzwi to troche male bezpieczenstwo - wywazyc je moze kazdy noga :( Ja mam dwie pary drzwi - glowne maja ponad 70 lat - takie porzadne, przedwojenne drewniane futryny i drzwi - tak to zamocowalem ze mam obawy czy nie bede tego musial calego pociac przy demontazu :)

pozdr.

Witam

Wiesz jedno jest pewne, że jak złodziej bedzie chciał ukraść coś to i tak ukradnie. Ja tą płytę OSB podbiłem z tyłu kantówkami a w ścianie zrobiłem ruchome płaskowniki zamykane na drzwi w celu anty-wywarzenia, ale zawsze mozna cos innego wymyslec.

pozdrawiam

.....fak, kupilem dzis pierwszy raz w zyciu opał. taka kasa za 3 marne tony, jeszcze nie wiem jak sie pali w takim ekobydle,ale pewnie czekaja mnie przyjemne randki z grubasem;d

He he :) Ja poki co zamontowalem sobie koze w salonie taka za 130 pln z allegro ;) Co kupiles - groszek pewnie ? Ja poki co ta zime bede musial obstac na kozie + piecu elektrycznym (12kW), moze w srodku sezonu (styczen/luty) uda mi sie odpalic pompe ciepla :-) A poki co kupie ze dwie tony brykietu drzewnego i bedziemy palic:-)

pozdr.

Witam po dłuższej nieobecności. Czy ktoś ma rozeznanie ile mogę zapłacic za wymurowanie ścian działowych około 35 metrów bieżących na 2.7 średnio metrów ścianek z gazobetonu oraz za podmurowanie dachu dom i garaż podwójny oraz ocieplenie styropinem 15 jednej ściany domu gdzies o powierzchni 40 m kwadratowych, dzieki za wszelkie informacje

Gość Gosc***
.....fak, kupilem dzis pierwszy raz w zyciu opał. taka kasa za 3 marne tony, jeszcze nie wiem jak sie pali w takim ekobydle,ale pewnie czekaja mnie przyjemne randki z grubasem;d

He he :) Ja poki co zamontowalem sobie koze w salonie taka za 130 pln z allegro ;) Co kupiles - groszek pewnie ? Ja poki co ta zime bede musial obstac na kozie + piecu elektrycznym (12kW), moze w srodku sezonu (styczen/luty) uda mi sie odpalic pompe ciepla :-) A poki co kupie ze dwie tony brykietu drzewnego i bedziemy palic:-)

pozdr.

taka koza z cegłami szamotowymi? Ja przymierzam sie do kupna takiej...jak tynki wypala na listopad, to kupie na 100%