Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie straszcie co :D wiem wiem dramatyzuje z tym oczekiwaniem ale ja już bym tak sobie podziałała na działce i budowie :lol:

Taaaaa,

ja sobie podziałałam cały poniedziałek na powietrzu ( od godz. 7.00 ) z wyrównywaniem naszej działki ( w końcu skończyliśmy !!! ), ale ze względu na to, że był przymrozek zmarzłam jak diabli i teraz ścina mnie grypa.

Świńska chyba.

:evil:

NO a ja dostałam warunki w Vattenfalla. Prąd w kwietniu podłączą. Dobrze, że coś do przodu. Wodociągi dalej pod znakiem zapytania...

nie przejmuj się bo ja do dzisiaj nie mam wody na działce :wink: do budowy część mieliśmy z deszczówki a reszte od sąsiada...nie było żadnego kłopotu z wodą i jeszcze zostało, tak oszczędzaliśmy i zbieraliśmy każdą kapkę że trzeba będzie ją teraz wylać, żeby nie zamarzła w zbiorniku zimą :roll:

Czyli w tym tygodniu, jak dobrze pójdzie będę miała trzy wyceny drzwi, ha !

To mi się podoba, uwielbiam takie castingi.

A ja chętnie skorzystam, jak już wyrobisz sobie opinię z kim warto rozmawiać. Pozdr.

Wirecki z tego co wiem to AGA zdecydowała się na tego stolarza którego ja jej poleciłem. Namiary masz kilkanaście postów wcześniej, tobie również polecam bo warto.

Gość Gosc***
orientujecie sie gdzie mozna kupic najtaniej pianke do styropianu? bede duzo tego potrzebowac....zreszta nie tylko tego. Chce juz kupic jak najwiecej materialow tych co moge, zeby zaraz na poczatku stycznia złożyc wniosek na zwrot vatu....

jesli ktos szuka kolesia do gladzi (lub ewentualnie ocieplen) to moge z czystym sumieniem polecic.

widze ze nie tylko ja mam problem z drzwiami wew :wink:

Dawales jeszcze na "nasze" tynki gladzie ?? Czy gipsowales poddasze?

Ja zamierzam je w srode potraktowac Sniezka Grunt, wczesniej przecierajac lekko papierem sciernym zeby poodpadaly te drobne ziarenka:)

pozdr.

adas, szlifowalem żyrafą z krazkami 80, potem gruntowalem i bylo juz ok .........ale pomyslalem o jednym: wszelkie poprawki czy inne drobne naprawy na naszym tynku bedzie widac roznice miedzy ori, probowalem nawet filcowac ale z efektu nie bylem zadowolony,a taka gladz to wezmiesz kazda lepsza to tu poprawisz , tam i nie widac czy cos bylo robione,a napewno jeszcze nie raz trzebabedzie co kuc albo ciac.

gladzie dalem : pierwsza warstwa twarda alpol 021 a potem 022 i euromix.

teraz szlifuje i jest luksior :D

adas, szlifowalem żyrafą z krazkami 80, potem gruntowalem i bylo juz ok .........ale pomyslalem o jednym: wszelkie poprawki czy inne drobne naprawy na naszym tynku bedzie widac roznice miedzy ori, probowalem nawet filcowac ale z efektu nie bylem zadowolony,a taka gladz to wezmiesz kazda lepsza to tu poprawisz , tam i nie widac czy cos bylo robione,a napewno jeszcze nie raz trzebabedzie co kuc albo ciac.

gladzie dalem : pierwsza warstwa twarda alpol 021 a potem 022 i euromix.

teraz szlifuje i jest luksior :D

Kurde nie chce mi sie gipsowac 700m2 ;) A probowales uzywac dokladnie tej samej warstwy ostatecznej, co nasi tynkarze uzywali ? To byla o ile pamietam "szlichta cementowa", tylko jakiej produkcji ? Chyba nie alpola, to bylo opakowanie z misiem na opakowaniu - nie pamietam producenta ;) Marcin mowil, ze mam tego uzywac i wyjdzie identycznie!

pozdr.