mucia 18.11.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Hej, ma może kto piasek na zbyciu do zasypania fundamentów?Załatwie transport i kopare...pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.11.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 łomatko...ale- się Rybnik rozbudował Kaś ty chopie był jak cie nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.11.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 tak oczywiście mam to gdzie wyprowadzić, a zaślepiłem ją żeby mi ziemi do niej nie naleciało i tak już została:(, tylko jest jeden problem, poniżej podłogi są tylko rury drenażowe natomiast odprowadzająca jest powyżej ławy taka była studzienka To tez kaplica - to Ci nic nie daje. Patrz na to tak - poziom wody bedziesz mial na tym poziomie, co najwyzszy punkt odprowadzenia tej wody. Jak masz powyzej law to jak niby woda mialaby tam sama poplynac? Najpierw jej poziom musi sie podniesc powyzej dna rury - tej odprowadzajacej. A skoro ona jest nad lawa, to juz w tym momencie masz wode w piwnicy... Rury MUSZA isc ze spadem - na calej dlugosci! Az do wylotu. Inaczej drenaz nie ma sensu - to tak jakbys podpial rure kanalizacyjna z WC "pod gorke" - myslisz, ze bedzie dzialac? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 19.11.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Na początku chciałam się przywitać w wątku budujących w naszym rejonie. Niektórych już poznałam ( Pozdrawiam Cię Aga i raz jeszcze dzięki za namiary na Twoje ekipy ) Do tej pory podczytuje Wasze dyskusje i mam nadzieję, że będę mogła skorzystać z Waszego doświadczenia. Wiosną 2010 roku mam zamiar rozpocząć budowę – budowa w Golasowicach (koło Pawłowic). Proszę o sugestie i pomoc by wybudować domek z jak najmniejsza ilością błędów przy optymalnych kosztach. Budowa będzie systemem gospodarczym – jak w większości u Was. Przechodząc do pytań: Czy warto zimą (np. Luty – czy jeszcze wcześniej) zamawiać materiały i jak to wyglądało (ewen. magazynowanie i sposób zapłaty- zaliczki) – chcemy budować z max Kozłowice. Jakie hurtownie polecacie Gdzie zamawialiście deski, stemple, więźbę Gdzie bloczki betonowe, beton na zalewanie Namiar na geodetę do wytyczenia budynku (obecna oferta to 550 zł – czy to dobra cena,czy jeszcze szukać - wytyczenie nie tylko palikami narożników domu, ale ławice, chyba tak się to nazywa, na rogach budynku + wysunięty garaż i w środku na linii ściany frontowej domu) W jakich cenach udało am się kupić podstawowe materiały budowlane (inforacja bardzo istotna do podjęcia decyzji, czy już kupować, czy szukać dalej) To by było na tyle. Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane i z góry dziękuję, mogą być na priv, ale myślę, że na forum tez się przydadzą wszystkim rozpoczynającym budowę Pozdrawiam Was serdecznie i życzę szybkiej przeprowadzki do nowych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 19.11.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam,jak w temacie beton na wylewke stanu zeroprosze o podanie ceny kto gdzie i jakie opinie ma o betoniarniach, na fundamenty brałem od Kopca z Wodzisławia (bodajże BudBet w cenie 240 za m3)chdy b10 chca za 215 troche chyba dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 19.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 tak oczywiście mam to gdzie wyprowadzić, a zaślepiłem ją żeby mi ziemi do niej nie naleciało i tak już została:(, tylko jest jeden problem, poniżej podłogi są tylko rury drenażowe natomiast odprowadzająca jest powyżej ławy taka była studzienka To tez kaplica - to Ci nic nie daje. Patrz na to tak - poziom wody bedziesz mial na tym poziomie, co najwyzszy punkt odprowadzenia tej wody. Jak masz powyzej law to jak niby woda mialaby tam sama poplynac? Najpierw jej poziom musi sie podniesc powyzej dna rury - tej odprowadzajacej. A skoro ona jest nad lawa, to juz w tym momencie masz wode w piwnicy... Rury MUSZA isc ze spadem - na calej dlugosci! Az do wylotu. Inaczej drenaz nie ma sensu - to tak jakbys podpial rure kanalizacyjna z WC "pod gorke" - myslisz, ze bedzie dzialac? pozdr. A masz jakis pomysł żeby uniknąć ponownego kopania?? bo mam już tam postawiony bunkier i musiałbym wszystko burzyć. Tak myśle czy dało by coś wstawienie tam popy z czujnikiem i wyprowadzic jej waz do rury odprowadzającej wode?? Czy ktoś może polecić taką pompe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 19.11.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 łomatko...ale- się Rybnik rozbudował Kaś ty chopie był jak cie nie było? balowałem ....hobby se wynalazłem a teraz mnie ch....strzela jak nastała jesień a co u Ciebie ? co się dzieję z ćwierćgorolem ? słyszałem , no coś niecoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 19.11.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 A żyję sobie powolutku, ciągle coś dłubię przy chałupie. Ostatnio wydłubałem konsek ogrodzenia (tylko to murowane, resztę zrobił kowal). http://www.piejar.republika.pl/images/brama.jpg Ja też sobie wynalazłem hobby - latam samolocikami RC Ćwierćgorol wykludzony z hanysowa na amen. Nie wiem czy na forum klika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 19.11.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 O ja Cię, Piejar jaki cudny płot Niniejszym oświadczam , że nastał okres błogiego spokoju na naszej budowie i bynajmniej nie jest to spowodowane zakończeniem prac. Otóż po wielkiej nerwówce ( umówiony dekarz 2 tygodnie temu przywiózł narzędzia w czwartek , następnie rano w piątek zadzwonił, że nie będzie robił moja mina bezcenna - drzewo leży na budowie pod niego zamówione wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dane mogę podać na PW - w ramach negatywnej opinii) I mistrzostwo świata , znaleźliśmy firmę, która ma luke żeby do nas wejść, polecona przez naszą Panią Kierownik - dogadujemy się cenowo i tak po prostu , przychodzą w umówionym dniu, na umówioną godzinę, co najważniejsze nie mają problemów no nic , a nic. Jak skończą dach tłustymi literami napiszę kto to . Przez ostatnie półtora tygodnia odwiedziny na budowie to przyjemność Dachówki załatwiłam od ręki i już do nas jadą ( w Robenie wypalny kasztan będzie w 49 tygodniu i duża cześć zamówień ma szanse nie być zaspokojnona) Jest pięknie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 19.11.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam, jak w temacie beton na wylewke stanu zero prosze o podanie ceny kto gdzie i jakie opinie ma o betoniarniach, na fundamenty brałem od Kopca z Wodzisławia (bodajże BudBet w cenie 240 za m3) chdy b10 chca za 215 troche chyba dużo Ja kupowałem wiosną w DomBudzie w Warszowicach po 252 za m 3. Drogo, ale wszyscy mi polecali ich beton i nie żałuję. BudBet oferowano mi w cenie jak wyżej, ale moi murarze gorąco mi ich odradzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 piejar no ładny ten płot chyba sobie go podjade podglądnąć w realu Ewuś macie ewidentnego pecha z tym dachem .... ale do trzech razy sztuka, myśle że ta ekipa będzie już trafiona ... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa_ppc 19.11.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam, jak w temacie beton na wylewke stanu zero prosze o podanie ceny kto gdzie i jakie opinie ma o betoniarniach, na fundamenty brałem od Kopca z Wodzisławia (bodajże BudBet w cenie 240 za m3) chdy b10 chca za 215 troche chyba dużo W miarę aktualne ceny, oraz betoniarnie, także z naszego rejonu znajdziesz np. tu: http://forum.muratordom.pl/post3626682.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 20.11.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ...chyba sobie go podjade podglądnąć w realu Nie ma sprawy. Z bliska wygląda gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.11.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ...chyba sobie go podjade podglądnąć w realu Nie ma sprawy. Z bliska wygląda gorzej Sylwiap-w29 to się umówimy na wino pod Piejarowym płotem )) jeszcze ciepło jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 20.11.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ano brama fajna,.....ja to chyba niepredko sie wezme za ogrodzenie o bramie nie wspominajac....)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 20.11.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ... to się umówimy na wino pod Piejarowym płotem )) jeszcze ciepło jest Zapraszam. Trafisz, bo już raz byłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.11.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jasne , że trafię ) napadniemy Was z Sylwią )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.11.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ...chyba sobie go podjade podglądnąć w realu Nie ma sprawy. Z bliska wygląda gorzej Sylwiap-w29 to się umówimy na wino pod Piejarowym płotem )) jeszcze ciepło jest nie mam nic przeciwko....lubie wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CykuCyku 20.11.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ciao dawno mnie nie było bo i nadal martwy punkt w grudniu papiery do odbioru na Wigilj będzie prezent Piejar to zaszalałeś, że się tak wyrażę pikno ta brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 21.11.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 O ja Cię, Piejar jaki cudny płot Niniejszym oświadczam , że nastał okres błogiego spokoju na naszej budowie i bynajmniej nie jest to spowodowane zakończeniem prac. Ty to masz ja jeszcze wykorzystując rewelacyjną pogodę wykonuję tynki wewnętrzne, początkowo teraz miały być robione tylko piwnice, ale tak żeśmy się rozkręcili że pozostały mi do zrobienia tylko jadalnia i salon. Mam nadzieje że zdążę z całością przed zimą było by super. PS Wiem że niedawno przewijał się tu wątek ocieplenia a konkretnie wełny, ale mam zapytanie gdzie mogę kupić dobrej jakości wełnę i jaką wy byście polecili, z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts