Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O ja Cię, Piejar jaki cudny płot

Niniejszym oświadczam , że nastał okres błogiego spokoju na naszej budowie

i bynajmniej nie jest to spowodowane zakończeniem prac.

Ty to masz życie, ja jeszcze wykorzystując rewelacyjną pogodę, wykonuję tynki wewnętrzne, początkowo teraz miały być robione tylko piwnice, ale tak żeśmy się rozkręcili że pozostały mi do zrobienia tylko jadalnia i salon. Mam nadzieje że zdążę z całością przed zimą było by super.

PS Wiem że niedawno przewijał się tu wątek ocieplenia a konkretnie wełny, ale mam zapytanie gdzie mogę kupić dobrej jakości wełnę i jaką wy byście polecili, z góry dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sergiq77 jestem równiez na etapie wyboru wełny raczej będzie to isover uni mata 15cm+5cm Budozbyt cenę wyjsciową dał 18,60 jeszcze nie negocjowałem na allegro jest firma z wodzisławia aldach dają za 13,99 ale firma nie sprawdzana przeze mnie. Z innych to ursa bodaajże w castoramie za 10,90 jednak z gorszym współczynnikiem chyba 0,044. Jak znajdziesz coś w dobrej cenie daj znać.

PS, Podobno na isovera do końca listopada jest promocja :/

na allegro jest firma z wodzisławia aldach dają za 13,99 ale firma nie sprawdzana przeze mnie
Jeśl sprzedają isovera to pewnie to faktycznie jest isover. Raczej nie zadarzają sie podróbki wełny. Każda belka ma naklejoną informację techniczną, na opakowaniu znaczek "Teraz Polska". Umów się na płatność przy odbiorze i po kłopocie.

sergiq77 jestem równiez na etapie wyboru wełny raczej będzie to isover uni mata 15cm+5cm Budozbyt cenę wyjsciową dał 18,60 jeszcze nie negocjowałem na allegro jest firma z wodzisławia aldach dają za 13,99 ale firma nie sprawdzana przeze mnie. Z innych to ursa bodaajże w castoramie za 10,90 jednak z gorszym współczynnikiem chyba 0,044. Jak znajdziesz coś w dobrej cenie daj znać.

Mi wycenili isover uni mata 15 cm (6,9m2 w rolce) za 13,54 w Ken-Polu w Świętochłowicach.

O ja Cię, Piejar jaki cudny płot

Niniejszym oświadczam , że nastał okres błogiego spokoju na naszej budowie

i bynajmniej nie jest to spowodowane zakończeniem prac.

Ty to masz ja jeszcze wykorzystując rewelacyjną pogodę wykonuję tynki wewnętrzne, początkowo teraz miały być robione tylko piwnice, ale tak żeśmy się rozkręcili że pozostały mi do zrobienia tylko jadalnia i salon. Mam nadzieje że zdążę z całością przed zimą było by super.

PS Wiem że niedawno przewijał się tu wątek ocieplenia a konkretnie wełny, ale mam zapytanie gdzie mogę kupić dobrej jakości wełnę i jaką wy byście polecili, z góry dzięki za pomoc

Zdążysz, zdążysz :) ponoć ma być pieknie do stycznia :)

i nie wiem czy mam sie cieszyć = prace na budowie idą do przodu :)

czy płakać = nie bedzie sniegu na Święta i na gorkach :(

Znalazłem produkty Rockwoola Megarock 15cm o współczynniku 0,039 w Carmexie (Mrówce) w Raciborzu po 14,80 za m2 + Rockmin 10 o tym samym współczynniku po 10,30 za m2 i mie wiem czy to dobra cena czy też nie.

musisz wybrać :wink: .... ja mimo wszystko w tym roku wybieram tą ładną pogode .... na nartach pośmigamy za rok :D

musisz wybrać :wink: .... ja mimo wszystko w tym roku wybieram tą ładną pogode .... na nartach pośmigamy za rok :D

Dlatego się motam pomiędzy euforią i żalem

(nie dogodzi babie )

prosze o namiary na material do zasypania fundamentów. Pewnego czasu na forum ktoś wspominał o Utexie i piasku żużlowym. Dzwoniłem dziś do Utexu przy zamówienu ok 120-150 ton cena 7 zł za tonę plus 10 zł za transport - martwi mnie jedyn ie transport bo oferują tira z wanną (mogą się nie zmieścić) proszę o opinie w temacie - czy materiał nadaje się na zasypkę pod chudy beton czy może ktoś ma dojścia do innego materiału z transportem najlepiej czteroośką w podobnej cenie

Cieszcie się wolnością.

Bo ja od paru dni mam jakąś masakrę na swojej budowie :

ciągłe gafy, nieprzewidziane komplikacje... a potem mozolne odkęcanie tych błędów !!!

Ani chwili spokoju !!!

Telefon wprost rozgrzany do czerwoności, hektolitry wypalonego paliwa ( jeżdzę jak szalona tam i z powrotem ! ) i puszczające nerwy Inwestorki ( zaczęłam kląć jak szewc ! ) zrobiły swoje - atmosfera zrobiła się delikatnie mówiąc... ciężka.

Dodam tylko, że nie jest lekko bo ja buduję SAMA.

Znikąd rady czy pomocy.

Więc odpowiedzialność za w/w działania spada na mnie.

I sama muszę odkręcać to wszystko.

Powiem tak : na dzień dzisiejszy mam dość budowy !!!!!!!

Jeden z pracowników chciał mnie dzisiaj jakoś pocieszyć, to rzuciłam mu tylko przez zaciśnięte zęby :

"Normalnie spalę te budę i w końcu spokój będzie ! Wykończycie mnie wszyscy !".

A na koniec.... to się popłakałam z nerwów.

Już w aucie na szczęście.

:oops:

Idę po wino.

Upiję się jak nic.

:cry:

Pianka poliuretanowa twarda jako element ocieplenia poddasza słyszeliście o czymś takim macie jakieś doświadczenia. wg informacji materiał o współ. 0,023. Dzisiaj sąsiad mi o tym powiedział ma dostęp do tego cena podobno bardzo przystępna, a wycieplenie chwali jak trzeba. Byłem i faktycznie ciepło przy temp. grzejnika ok. 40 stopni.

Pianka poliuretanowa twarda jako element ocieplenia poddasza słyszeliście o czymś takim macie jakieś doświadczenia. wg informacji materiał o współ. 0,023. Dzisiaj sąsiad mi o tym powiedział ma dostęp do tego cena podobno bardzo przystępna, a wycieplenie chwali jak trzeba. Byłem i faktycznie ciepło przy grzejniku ok. 40 stopni.

Cieszcie się wolnością.

Bo ja od paru dni mam jakąś masakrę na swojej budowie :

ciągłe gafy, nieprzewidziane komplikacje... a potem mozolne odkęcanie tych błędów !!!

Ani chwili spokoju !!!

Telefon wprost rozgrzany do czerwoności, hektolitry wypalonego paliwa ( jeżdzę jak szalona tam i z powrotem ! ) i puszczające nerwy Inwestorki ( zaczęłam kląć jak szewc ! ) zrobiły swoje - atmosfera zrobiła się delikatnie mówiąc... ciężka.

Dodam tylko, że nie jest lekko bo ja buduję SAMA.

Znikąd rady czy pomocy.

Więc odpowiedzialność za w/w działania spada na mnie.

I sama muszę odkręcać to wszystko.

Powiem tak : na dzień dzisiejszy mam dość budowy !!!!!!!

Jeden z pracowników chciał mnie dzisiaj jakoś pocieszyć, to rzuciłam mu tylko przez zaciśnięte zęby :

"Normalnie spalę te budę i w końcu spokój będzie ! Wykończycie mnie wszyscy !".

Idę po wino.

Upiję się jak nic.

Przytulić mogę tylko . powiem , że jak nerw przejdzie to potem z górki.

Ja też kilka razy chciałam sprzedawać, podpalic o by mi było szkoda :))

.................................

Idę po wino.

Upiję się jak nic.

Przytulić mogę tylko . powiem , że jak nerw przejdzie to potem z górki.

Ja też kilka razy chciałam sprzedawać, podpalic o by mi było szkoda :))

dziewczyny luzik :wink: bo jak już jest pod górke to potem wiadomo że z górki, trzeba tylko poluzować kucyki i główka do góry ale upić też się czasem trzeba :wink: