AGA NR 1 18.12.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A co tu taka cisza ? Zamarzliście czy cuś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.12.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Ja nie zamarzłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.12.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Piejar, noooooo - przynajmniej Ty żyjesz i odzywasz się ! Tak, Ty nie zamarzłeś bo już od " 17.12.2007 na swoim ". Szczerze zazdroszczę. A reszta to chyba walczy na placu budowy ( a teraz w te mrozy bez ogrzewania lekko nie jest, współczuję ) lub... ze Świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 18.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 kiedy ta wyskakująca babcia zniknie pomału zamarzam żadnych działań czyli budowa w odstawce do stycznia od Nowego Roku poszukiwania ekipy do wykonania przyłącza wod. kan. (niewiem na ile korzystać bezpośrednioz wodociągów - ile ze mnie zadrą tj. projekt i wykonanie wykop napewno we własnum zakresie ekipy do co i wodkan w środku ekipy do wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Tak tak, podajnik w kotle dudni częściej niż zwykle, bo za oknem -15 . Ale w sumie przyjemnie. Warto było się pomęczyć te 3 lata żeby być na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 18.12.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Kochani ponieważ jutro wyjeżdżam, więc już dziś życzę http://img32.imageshack.us/img32/462/1258202555emotki.pngRadosnego i zdrowego świętowania!!!http://img32.imageshack.us/img32/462/1258202555emotki.png buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.12.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 kiedy ta wyskakująca babcia zniknie pomału zamarzam żadnych działań czyli budowa w odstawce do stycznia od Nowego Roku poszukiwania ekipy do wykonania przyłącza wod. kan. (niewiem na ile korzystać bezpośrednioz wodociągów - ile ze mnie zadrą tj. projekt i wykonanie wykop napewno we własnum zakresie ekipy do co i wodkan w środku ekipy do wylewek No, babcia jest irytująca. My z przyłącza wodociągowego robiliśmy sami projekt i kopanie koparką. Reszta Wodociągi. Ekipę do instalacji wodno-kanalizacyjnej i zarazem c.o. polecałam chyba stronę wcześniej. A wylewkarza też mogę gorąco polecić - jest najlepszy z "mojego" regionu. Wylewki perfecto. W razie czego pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.12.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Tak tak, podajnik w kotle dudni częściej niż zwykle, bo za oknem -15 . Ale w sumie przyjemnie. Warto było się pomęczyć te 3 lata żeby być na swoim Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 20.12.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 witam czy możecie polecic jakiegos gostka do zrobienia operatu szacunkowego rozpoczętej budowy(stan zero fundament z płytą) do tej pory robilismy za gotówkę a teraz reszte chcem zkredytowacpotrzebny jakis niedrogi rzeczoznawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 20.12.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 witam czy możecie polecic jakiegos gostka do zrobienia operatu szacunkowego rozpoczętej budowy(stan zero fundament z płytą) do tej pory robilismy za gotówkę a teraz reszte chcem zkredytowac potrzebny jakis niedrogi rzeczoznawca Proszę bardzo ja korzystałem z jego usług tel. 606744651 niestety zniknęło mi gdzieś nazwisko i imię tego faceta. Mieszka w Wodzisławiu zaraz obok dworca PKP. PS. Ewus, sylwiap-w29 namiary odnośnie tynkarza poszły na priv. Pozdrawiam. Piejar a możesz mi powiedzieć ile wydajesz na ogrzewanie domu tym twoim piecem z podajnikiem bo jestem na etapie poszukiwania i wyboru odpowiedniego pieca i grzejników a nie mam pojęcia na co się zdecydować, więc zbieram opinie, za wszystkie będę wdzięczny. Wiem tylko jedno na pewno będzie to piec na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thropeus007 20.12.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Cena na gotowo ułozenie najtańszej szarej kostki brukowej nie licząc kraweżnikow i obrzeży to od 100-130 zł w zależności od podbudowy. Współpracuje z około 30 firmami brukarskimi z Rybnika i okolic więc coś można wybrać wszystko zależy od terminu bo niektórzy mają terminy .... długie Jeśli chodzi o granit to tez posiadam ale prywatnie nie polecam (szłaś w szpilkach przez plac Wolności ?? Ja bez szpilek sie wściekam) Cena ulożenia bez materialu 150-190 pln. Zawsze możesz wybrać kostke szlachetną z posypką naturalną czyli granitowa tylko że tajest RÓWNA !! Kostka brukowa jest u mnie AWBUD - chyba ze juz kupiłaś . Ekipy też mogę polecić - to moi klienci zapraszam na [email protected] albo 602 26 15 91 Thropeus007, jeszcze nie kupiłam. Ciągle waham się czy kostka brukowa czy granitowa... Ale z samymi zakupami to pewnie prościej będzie. Bardziej martwię się ekipami. Jeśli jesteś z branży to proszę, oświeć mnie jak kształtują się ceny robocizny za 1 m2 bruku i kostki granitowej ??? Interesuje mnie jeszcze tzw. podjazd ekologiczny ( płyty ażurowe )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thropeus007 20.12.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Aha i jeszcze jedna cenna informacja. Brukarze kupuja kostkę u mnie ale na materiale zarabiaja srednia 3-5 zł z metra podajac cenę ostateczną Cena na gotowo ułozenie najtańszej szarej kostki brukowej nie licząc kraweżnikow i obrzeży to od 100-130 zł w zależności od podbudowy. Współpracuje z około 30 firmami brukarskimi z Rybnika i okolic więc coś można wybrać wszystko zależy od terminu bo niektórzy mają terminy .... długie Jeśli chodzi o granit to tez posiadam ale prywatnie nie polecam (szłaś w szpilkach przez plac Wolności ?? Ja bez szpilek sie wściekam) Cena ulożenia bez materialu 150-190 pln. Zawsze możesz wybrać kostke szlachetną z posypką naturalną czyli granitowa tylko że tajest RÓWNA !! Kostka brukowa jest u mnie AWBUD - chyba ze juz kupiłaś . Ekipy też mogę polecić - to moi klienci zapraszam na [email protected] albo 602 26 15 91 Thropeus007, jeszcze nie kupiłam. Ciągle waham się czy kostka brukowa czy granitowa... Ale z samymi zakupami to pewnie prościej będzie. Bardziej martwię się ekipami. Jeśli jesteś z branży to proszę, oświeć mnie jak kształtują się ceny robocizny za 1 m2 bruku i kostki granitowej ??? Interesuje mnie jeszcze tzw. podjazd ekologiczny ( płyty ażurowe )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thropeus007 20.12.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Coś mogę na ten temat powiedzieć po czterech sezonach grzewczych piec Kostrzewa Pellets plus 25 kw Jakieś 140 m wykonane w Itongu nie ocieplonym sciana 40 cm 80 m - podłogówka Dach ceramiczny 20 cm wełny No i oczywiście pare okien. Sezon od 2 lat 3200 groszek workowany Choć teraz kupiłem Pellets (ekologiczny bo odnawialny no i piec ciszej pracuje) wsypię tyle samo Latem - solary polecam !! witam czy możecie polecic jakiegos gostka do zrobienia operatu szacunkowego rozpoczętej budowy(stan zero fundament z płytą) do tej pory robilismy za gotówkę a teraz reszte chcem zkredytowac potrzebny jakis niedrogi rzeczoznawca Proszę bardzo ja korzystałem z jego usług tel. 606744651 niestety zniknęło mi gdzieś nazwisko i imię tego faceta. Mieszka w Wodzisławiu zaraz obok dworca PKP. PS. Ewus, sylwiap-w29 namiary odnośnie tynkarza poszły na priv. Pozdrawiam. Piejar a możesz mi powiedzieć ile wydajesz na ogrzewanie domu tym twoim piecem z podajnikiem bo jestem na etapie poszukiwania i wyboru odpowiedniego pieca i grzejników a nie mam pojęcia na co się zdecydować, więc zbieram opinie, za wszystkie będę wdzięczny. Wiem tylko jedno na pewno będzie to piec na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 21.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Cena na gotowo ułozenie najtańszej szarej kostki brukowej nie licząc kraweżnikow i obrzeży to od 100-130 zł w zależności od podbudowy. Współpracuje z około 30 firmami brukarskimi z Rybnika i okolic więc coś można wybrać wszystko zależy od terminu bo niektórzy mają terminy .... długie Jeśli chodzi o granit to tez posiadam ale prywatnie nie polecam (szłaś w szpilkach przez plac Wolności ?? Ja bez szpilek sie wściekam) Cena ulożenia bez materialu 150-190 pln. Zawsze możesz wybrać kostke szlachetną z posypką naturalną czyli granitowa tylko że tajest RÓWNA !! Ale pieprzysz głupoty............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thropeus007 21.12.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 masz lepsze informacje ??? piepszysz glupoty tylko masz tyle do powiedzenia ?? Cena na gotowo ułozenie najtańszej szarej kostki brukowej nie licząc kraweżnikow i obrzeży to od 100-130 zł w zależności od podbudowy. Współpracuje z około 30 firmami brukarskimi z Rybnika i okolic więc coś można wybrać wszystko zależy od terminu bo niektórzy mają terminy .... długie Jeśli chodzi o granit to tez posiadam ale prywatnie nie polecam (szłaś w szpilkach przez plac Wolności ?? Ja bez szpilek sie wściekam) Cena ulożenia bez materialu 150-190 pln. Zawsze możesz wybrać kostke szlachetną z posypką naturalną czyli granitowa tylko że tajest RÓWNA !! Ale pieprzysz głupoty............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 21.12.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Cena na gotowo ułozenie najtańszej szarej kostki brukowej nie licząc kraweżnikow i obrzeży to od 100-130 zł w zależności od podbudowy. Jeśli chodzi o granit to tez posiadam ale prywatnie nie polecam (szłaś w szpilkach przez plac Wolności ?? Ja bez szpilek sie wściekam) Cena ulożenia bez materialu 150-190 pln. Rozumiem, że to ceny z materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 21.12.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Kurka, a polecicie mi kogoś kto kładzie kostkę brukową i kogoś do obudowy kominka ??? Czy nikt z Was nie robił tego jeszcze ? I jak wogóle kształtują się u nas ceny na w/w prace ? Macie może jakąś orientację w tych dwóch tematach ? jeśli chodzi o obudowę kominków to zagadaj w marketach budowlanych tych kolesi z działu kominków - zajmują się tym albo oni albo Ci kogoś polecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.12.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 sergiq77 - palę trzeci sezon, w ostatnim spaliłem ok 5 t groszku z Chwałowic. Mam kocioł Malejka 25 kW i jestem z niego zadowolony. Ekogorszek niestety szaleje (cenowo) w tym roku kosztował ok 650 za tonę z przywozem ale ostatnio na kwsa.pl widziałem informację o "promocji" ekogroszku z której wynikało, że można go kupić po normalnej cenie na wadze detalicznej. Nie interesowałem się bo już mam. Grzanie groszkiem jest w porównaniu z tradycyjnym kotłem węglowym o wiele wygodniejsze i czystsze. Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj konkretnie. Czyli koszty grzania 191 m2 użytkowej przeciętnie ocieplonego domu to ok 3250 PLN/rokTomciooo i Thropeus007 nie róbcie takich długich cytatów bo źle się czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thropeus007 21.12.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 100-130 cena z najtańszym materiałem Cena na gotowo ułozenie najtańszej szarej kostki brukowej nie licząc kraweżnikow i obrzeży to od 100-130 zł w zależności od podbudowy. Jeśli chodzi o granit to tez posiadam ale prywatnie nie polecam (szłaś w szpilkach przez plac Wolności ?? Ja bez szpilek sie wściekam) Cena ulożenia bez materialu 150-190 pln. Rozumiem, że to ceny z materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thropeus007 21.12.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 3200 groszku przy piecu Kostrzewa 25 kw trzeci sezon dom 150 m2 Teraz kupiłem pellets bo czysty ale i droższy spalę tylę samo sergiq77 - palę trzeci sezon, w ostatnim spaliłem ok 5 t groszku z Chwałowic. Mam kocioł Malejka 25 kW i jestem z niego zadowolony. Ekogorszek niestety szaleje (cenowo) w tym roku kosztował ok 650 za tonę z przywozem ale ostatnio na kwsa.pl widziałem informację o "promocji" ekogroszku z której wynikało, że można go kupić po normalnej cenie na wadze detalicznej. Nie interesowałem się bo już mam. Grzanie groszkiem jest w porównaniu z tradycyjnym kotłem węglowym o wiele wygodniejsze i czystsze. Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj konkretnie. Czyli koszty grzania 191 m2 użytkowej przeciętnie ocieplonego domu to ok 3250 PLN/rok Tomciooo i Thropeus007 nie róbcie takich długich cytatów bo źle się czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts