Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Piejar,

dzięki.

Fakt - podskoczę, przecież to u mnie o rzut beretem.

:wink:

Basia,

za wylewki płaciłam 30 zł / m2 - materiały i robocizna.

Bez styropianu - ten zakupiłam sobie sama a rozłożyli go moi instalatorzy przy zakładaniu podłogówki.

Wylewki mam "perfecto" - powszechny zachwyt w tym temacie.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od wielu osób w Rybniku słyszałam,że najtaniej wychodzi zrobić projekt sieci wodociągowej w Wodociągach (chociaż tanio to i tak nie jest).Pozdrawiam.

Aga dzięki za namiary na wylewkarza.

Potwierdzam tę informację mnie kosztowała ona 450PLN ale to było w 2008r. Na pewno plusem jest to ze jeżeli oni zrobią ci projekt to nie będą się potem przy przyłączu czepiali bo niby kogo - siebie.(Polecam młodego gościa z Wodociągów z Wodzisławia Holomek się zwie imię mi gdzieś umknęło.

PS. Dzięki serdeczne za info na temat grzejników i pieców. Piejar tobie dodatkowo dzięki za poruszenie problemu Aluminium + miedź, powiem szczerze że nie miałem pojęcia że taki kłopot może wyniknąć.

AGA Nr 1 daj namiary na Olszara, ile cię skasował jeżeli to nie tajemnica.

Aguś co się tyczy paneli również drewnianych podjedź sobie do "Meistra" na Łużyckiej w Wodzisławiu (kierunek Marklowice) mają spory wybór, polecam również zajrzeć do Panel-Spec w Rybniku na przeciwko STATOIL jadając w kierunku Wodzisławia.

ile właściwie kosztuje materiał na wylewki (bez styropianu) jeżeli robociznę mam na około14-16zł to materiał wyjdzie kolejne 15zł??

Powinno wyjsc trooszke taniej. Ale ja tam wole usluge z materialem - nie martwisz sie o nic, czy za malo, czy za duzo, nie martwisz sie, ze ekipa powie "ten piasek jest za mialki - nie damy gwarancji na robote bo moze przez to pekac" i takie tam historie :-) Olszar bieze material chyba z handlobudu wiec w zasadzie moznaby zalatwic go samemu.. ale np. u mnie byl trudny dojazd - jakbym zamowil sam to by kierowca powiedzial "e-e" i pojechal spowrotem na baze. A ze go zamowily olszary, ktorzy biora tam pewnie dziennie po trzy wywroty przez caly rok to kierowca nie mial wyjscia - poklal troche ale przy dopingu calej ekipy wylewkarzy zjechal, wyladowal i cudem wyjechal ;) ;)

pozdr.

ile właściwie kosztuje materiał na wylewki (bez styropianu) jeżeli robociznę mam na około14-16zł to materiał wyjdzie kolejne 15zł??

Ja kupowałem materiał sam i muszę powiedzieć że wyszło drożej... Koszt materiału (piach, cement, siatka, plastyfikator) wyszedł jakieś 18-19 zł/m2 (zostało 2-3 tony piachu) przy cenie robocizny 15 zł. Z tym że wylewki mają około 7cm zamiast 5cm. Jeśli wylewkarze sami organizują materiał to pewnie są oszczędniejsi...