Santa_ppc 26.01.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Widzę, że wybraliście dom z piwnicą. Dobra rada na sam początek - podpiwniczcie go sobie w całości - i tak ściany zrobić musicie i tak, więc nic nie tracicie, a dodatkowa przestrzeń - bezcenna. Na przestrzeni lat to docenicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozastaw 26.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Projekt jest już po zmianach i adaptacji. Ze względu na to że posiadamy małą działkę 7,5ar(na której znajduję się również budynek gospodarczy) zdecydowaliśmy się właśnie nad podpiwniczeniem pod całością, piwnica urosła o dwa dodatkowe pomieszczenia. Dla trzy osobowej rodzinki myślę że w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.01.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 WitamJa znowu zapytam o wycenę jaką dostałam od firmyPrzypominam chodzi o domek http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-344,384,61,parter.htmlA więc Wykonawca napisał:"Za wykonanie budynku do tzw.stanu "0"-16500zł-jeśli były by to ściany wylewane,15500-jak murowane.Jest to koszt samejrobocizny +koszt sprzętu(koparka do wykopania pod ławy i późniejszegozasypania).Prace wliczone do tej ceny to wykop,ławy,ściany fundamentowe i ścianypiwnic,izolacja pionowa i pozioma,ocieplenie,zasypanie i ubicie częściniepodpiwniczonej,szalunek i zbrojenie schodów,stropu i wieńca nadpiwnicą,wylanie betonu z gruszki.Za wykonanie całego budynku do SSO-51.800zł.Jest to koszt budowy całegodomu łącznie z więżbą i pokryciem."I co wy na to, czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 27.01.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam, Aweriwo już załatwiałaś ten Solbet w firmie Abra? My będziemy już kupować w poniedziałek Ja jeszcze byłem w Lubarze ale nie mogli przebić tej oferty i jeszcze do tego nie przyjmują później zwrotów jak by zostało jakieś pare sztuk tylko całe palety. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.01.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam Ja znowu zapytam o wycenę jaką dostałam od firmy Przypominam chodzi o domek http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-344,384,61,parter.html A więc Wykonawca napisał: "Za wykonanie budynku do tzw.stanu "0"-16500zł-jeśli były by to ściany wylewane,15500-jak murowane.Jest to koszt samej robocizny +koszt sprzętu(koparka do wykopania pod ławy i późniejszego zasypania). Prace wliczone do tej ceny to wykop,ławy,ściany fundamentowe i ściany piwnic,izolacja pionowa i pozioma,ocieplenie,zasypanie i ubicie części niepodpiwniczonej,szalunek i zbrojenie schodów,stropu i wieńca nad piwnicą,wylanie betonu z gruszki. Za wykonanie całego budynku do SSO-51.800zł.Jest to koszt budowy całego domu łącznie z więżbą i pokryciem." I co wy na to, czy to dużo? ja dalem oferte na: http://www.szukajfachowca.pl/zlecenia/budowlane/murarstwo/budowa-domu-jednorodzinnego-9316 , zglasza sie bardzo duza ilosc firm roznego typu, osobiscie wybralem z polecenia firme z rybnika ktora wykona wszystko od kopania fundamentow po polozenie ostatnie dachowki za 46 tys zl, czas okolo 3 miesiecy w zaleznosci od pogody!firma ma caly sprzet od koparki po wszystko. z mojej strony tylko woda, prad i garaz. to moj projekt to http://foto.onet.pl/2v700,u.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.01.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 jeszcze zapomnialem napisac ze sciany beda z leiera 30 ocieplone styropianem 12cm, na dachu czarna ceramika najprawdopodobniej koramic czarna agoba, na dole ogrzewanie podlogowe a na poddaszu pewnie pobawie sie w ogrzewanie scienne mysle ze wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 27.01.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam . Tak wszyscy piszą ile to zaproponowała dana ekipa za wykonanie otóż ja jestem już tym szczęśliwcem który może powiedzieć ile zaproponowali i ile ostatecznie wzięli za wykonanie. Za domek taki jak na fotce i w dzienniku budowy za wymurowanie pod dach wszystko co sie wiąże z cementem i zbrojenie (oprócz ocieplenia fundamentów bo to sami robiliśmy ) dom bez piwnic 10na10 i garaż na dwa samochody 6 na 6 zapłaciłam 26000 ale sporo roboty było naszej załatwianie materiałów i wolne chwile na budowie jako pomoc. Za dach natomiast i to mój sukces budowlany bo myślę że bardzo tanio wraz z podbitką i wykonaniem więźby zapłaciłam 13000 . Co do murarki mogę mieć trochę pretensji ale jak chodzi o dach to jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.01.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Za moją chałupę zapłaciłem 36 tys, w tym były wykopy, cały stan surowy z dachem. Dom duży, podpiwniczony z solidnymi zbrojeniami. Budowa 2005...2007. Ekipa dodatkowo jeździła po materiał do hurtowni, ładowała, rozładowywała, w sumie bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.01.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 My mamy ustalone 55 000 od fundamentów po dach z pokryciem dachówką ceramiczną,ocieplenie fundamentów,drenaż,6 okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.01.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Madzia gdzie kupujecie większość materiałów??Pozdrawiam.Ps.w Jejkowicach jestem prawie codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.01.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Chyba zdecydujemy się na Budozbyt, dali nam jak na razie najlepszą propozycję. jedynei beton mają droższy i chyba weźmiemy go z Lubaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 GabrysiaBP masz gdzies pokazany swój domek ? ciekawi mnie ze względu na stosunkowo niską cene za robociznę, u mnie to aktualny temat bo czekam na wycenyjak rozumiem kupujecie materiały już teraz ? czy tylko zaliczki i czekacie na wiosne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 juz znalazła ;p...dom w ananasach 2...jednak inny od mojego i nie mam co porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozastaw 28.01.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Poszukuje kierownika budowy. Kierownik ten powinien być cierpliwy , bo nasza budowa będzie trwała dosyć długo z tego względu że chcemy budować systemem gospodarczym (nie zawsze przez fachowców) i DUŻO, DUŻO własnego zaangażowania. Proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagunaiii 28.01.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Chyba zdecydujemy się na Budozbyt, dali nam jak na razie najlepszą propozycję. jedynei beton mają droższy i chyba weźmiemy go z Lubaru. a doliczyliscie za transport i rozładunek hds mnie tez tak w budozbycie nabrali w ubieglym roku cene za pustak dali lepsza niz lubar ale jezeli dodacie rozladunek i transport to wyjdzie suma tak jak lubar albo i drożej a beton bralem u matuszka najtaniej w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.01.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Zapewnili że podane ceny są z transportem i wyładunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa_ppc 28.01.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Wszystko zależy od tego jak się ugadacie. Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, w której budozbyt czy lubar kasują mnie za transport i hds, czy też gruchę i pompę.Póki co mamy wybudowaną piwnicę i zamówiony materiał na ściany na cały dom - wszystko z opcją transportu i rozładunku gratis.Budozbyt jedynie pobiera kaucję za palety, ale jest to kaucja zwrotna. Podstawą jest nie rozmawiać z osobami siedzącymi za kasą a tylko i wyłącznie z przedstawicielami. Im zależy by wam towar wcisnąć i oni zawsze pójdą na ugodę i dadzą niższą cenę. Nie dajcie się nabierać i nabijać w butelkę, wiadomo, że to też ludzie i chcą zarobić, a im drożej wam sprzedadzą, tym większą mają prowizję, co jednak nie znaczy, że nie zejdą z ceny, żeby was przy sobie zachować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 28.01.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 mozesz podac namiary na tych budowlancow ? witam sorki za zwłokę, ale mialem problem z netem. juz posylam na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 28.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Wszystko zależy od tego jak się ugadacie. Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, w której budozbyt czy lubar kasują mnie za transport i hds, czy też gruchę i pompę. Póki co mamy wybudowaną piwnicę i zamówiony materiał na ściany na cały dom - wszystko z opcją transportu i rozładunku gratis. Budozbyt jedynie pobiera kaucję za palety, ale jest to kaucja zwrotna. Podstawą jest nie rozmawiać z osobami siedzącymi za kasą a tylko i wyłącznie z przedstawicielami. Im zależy by wam towar wcisnąć i oni zawsze pójdą na ugodę i dadzą niższą cenę. Nie dajcie się nabierać i nabijać w butelkę, wiadomo, że to też ludzie i chcą zarobić, a im drożej wam sprzedadzą, tym większą mają prowizję, co jednak nie znaczy, że nie zejdą z ceny, żeby was przy sobie zachować. witam świeta racja, myśmy brali towar z Lubaru i cena w wycnie zawierała transport i rozładunek. tylko jest jeszcze jeden knif, jak zostanie do przywozu kilka palet np.2 i nic wiecej to trzeba czekac na transport łączony lub płacic za niego, tak samo jest ze stalą, jeżeli jest mniej niż za jakąś kwotę to trzeba zapłacic. W przypadku gruszki jest trocha inna sytuacja np. w przypadku chudziaka, jeżeli jest go mniej niz jakis tam próg, bodajże 3 m3, to wciskaja 22 % VAT, a powyżej dają 7 %. czasami takie przygody bywają, ale jak napisano powyżej każdy sprzedający chce zarobić, także to normalka, grunt to nie dac sie wykiwać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 28.01.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 zajrzyjciehttp://forum.muratordom.pl/pomagamy-jak-mozemy,t178814.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts